Rôzne

Elektricky mlyncek na kavu

lba - fotkalba, 28. decembra 2013

Chcem poprosiť o radu,potrebujem kúpiť mlynček na kávu.Máte
osobné skúsenosti,viete mi odporučiť aký typ je dobrý? Nje príliš
drahý mám malú gážu:-))

@zareaguj


Diskusia k téme

katka78
@Iba ja mám tento bosch asi dva roky a som s ním veľmi spokojná, mám ho na odporúčanie kávičkárov, hoci som ho potrebovala prioritne na semienka, či korenie - ľan, sezam, rasca, koriander, meliem na ňom aj mandle na jemný prášok, kešu, lieskovce..atď. Nebol drahý (stál do €20,- vtedy), ľahko sa používa, aj čistí.

 www.mall.sk/mlynceky-kavu/bosch-mkm-6003...



katka78
Na priloženom linku si k nemu nájdeš aj vyše 370 recenzií.
sovka62
Ja hlasujem za trecí. Myslím taký, kde sa káva nasype zvrchu a cez mlecie kamene sa dostáva do spodnej nádoby. Z čias, v ktorých sme kávu mleli doma, mám vyskúšané, že v trieštivých sa káva ľahko prepáli a tým aj znehodnotí.
zdezda
Najlepsi je klasicky, rucny mlyncek. Skus pozriet do komory starym rodicom :-) alebo do sekaca .
hubata
Súhlasím so @sovka62 : moja svokra mala v súprave pri mixéri taký mlynček že káva sa súčasne aj prevzdušnila a strašne voňala. Kávu mala položenú na rádiátore, takže bola dobre vysušená a v zime aj teplá. Varila nám kávu v džezve, 3 x ju nechala aby sa spenila, ponalievala do malých šáločiek a ozdobila šľahačkou.
pacik
Tiež odporúčam ručný a ak elektrický tak ten, čo odporúčala @sovka62 , ja na trieštivom meliem všeličo, len nie kávu...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ďakujem, @Katka mala som predstavu o takejto skúsenosť,konkrétny mlyncek,tiež ostatné zienky ďakujem,ale potrebujem taký ako @sovka píše a musí byť elektricky,ak viete poradiť .
Ja pozerala Krups aj Eta ale chcela by radu od skúsenosti Vašej :-)
radost
a my sme si želali vlani od ježíška ručný mlynček..doniesol..a celý rok mu dakujeme..zomelieme -zalejeme..tá vôňa..tá čerstvá chuť..
i ten-čo @katka78 doporučuje máme-ale kávu nieeee..melieme semená rôzne..mak...
hlasujem za ručný..aj pekne vyzerá..aj..aj..:-)
1x radost
rulik
ja som nedávno v nejakom ...markete kúpil "Bomann" asi za 10E a zatiaľ spokojnosť, skús na "www.kulina.sk"aj ked tam nekúpiš aspoň sa inšpiruješ
bubaya
Krups KRUPS GVX 242 nekupuj, vzadu, kade je vyvedený kábel, nemá výrez, takže mlynček stojí nestabilne a celou váhou na tenkom kábliku, ktorý sa mi po pár použitiach predral a je po mlynčeku. Ale jednoznačne odporúčam s mlynskými kameňmi, prepadávací, nie trieštivý. Trieštivý hreje a mení chuť kávy.
evanaaa
Ja mám tiež nejaký ale ho už nepoužívam, mala by som sa naň podívať, čo je zač......a @jatea , presne tan, na ktorý ty tu dávaš link, neodporúča @bubaya , prečítaj si koment.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ďakujem za vsetky názory .Všetko dobré v Novom roku 2014 a veľa kvalita receptov a rady:-)
tomasp
S-test robil porovnanie mlynčekov na kávu  www.spotrebitelskytest.sk/mlynceky-na-kavu/porovnanie...
a je vidieť, že záleží hlavne od ceny. Tie najlepšie sú strááášne drahé (cez 250). Veľmi dobre dopadla ale aj nižšia trieda (Bosch MKM6003 a GRAEF CM702) takže vybrať sa dá. Určite treba siahnuť po známej značke s dobrými recenziami.
radox1
pokial je kava urcena do pakovych kavovarov,z zoho testu jedine graef.
radox1
ten bosch su vyhodene peniaze,a ten calter sa na ten graef absolutne nechyta,i ked je najdrahsi.
1x radox1
elixir
@petersk (4.11.2020 21:14)
Ahoj petersk, KRUPS používa jatea, spomína ho v komentári, ktorý nasledoval za mojím. Ja som spomínala Karcher, s ním som mlela už aj mak.