Rôzne

Dilema

pivonka - fotkapivonka, 17. októbra 2014

Pri nastávajúcej rekonštrukcii (aj) kuchyne uvažujem s indukčnou varnou doskou pre dve varné plochy. S indukciou som už dobre oboznámená vďaka dcérinej kuchyni a veľmi sa mi páči. V ponuke sú rôzne značky a ja sa budem musieť rozhodnúť. Môžete mi poradiť podľa svojich skúseností?

Budem sa musieť rozlúčiť s mojou rúrou, na ktorú som zvyknutá. Uvažujem nad remoskou, ale neviem, či neobanujem.

Tretí problém: Na varenie ryže mám vylaborovaný osvedčený postup, ryžu nevarím ale dusím. U dcéry na indukcii to bol problém, s ktorým som si neporadila. Poradíte mi vy, ako udusiť (nie uvariť vo vode) ryžu?

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne
@pivonka indukcku mam whirpoolku a spokojnost,s remoskou Ti neporadim,ale kup si hrniec na ryzu,fantasticka ryze je z neho,ked uz tak chces,suseda ho ma.Ja robim ryzu podla receptu od @methi dokonala basamati sa vola normalne na indukcnej a je perfektna.Strasili ma,ze na indukcii neurobim dobru ryzu,ale nie je to pravda,urobim,taku istu,ak nie lepsiu.:-)
marcel83
Ak chceš ísť do separé varnej dosky a rúry, volil by som Siemens. /rúra určite s pyrolýzou/ Za kvalitu sa ale platí....
ubka
@marcel83 prosím Ta akú má výhodu rúra s pyrolýzou a čo to vlastne znamená ?
pivonka
@Marianne , ďakujem Ti za odporúčanie na whirpoolku. Recept na ryžu som si uložila a určite vyskúšam. Som ale zvyknutá na nediétnu klasiku - olej, cibuľka, ryža... Možno by to išlo v tej remoske.
@marcel83 , práveže hľadám alternatívu za rúru. Máš skúsenosti s pyrolýzou?
danielas
Mám Miele aj s dvojitým booster efektom. Varí spoľahlivo, aj ryžu :-), rýchlo a som s ňou nadmieru spokojná
tothka
Ja používam už viac rokov dosku Bosch, tá má síce tri varné platničky, ale zato frčí na 220 V a to mi v paneláku vyhovuje, nemuseli sme prerábať elektriku a som s ňou veľmi spokojná.