Foto: methi
Postup
-
1
DOLEZITY JE POMER SUROVIN! Voda je izbovej teploty.
- 2
Ryzu dobre oplachneme pod tecucou vodou, aby sme odstranili skrob. Musi vam z nej ist celkom cista voda.
- 3
Premytu ryzu dame do misky a zalejeme vodou tak, aby bola celkom ponorena. Nechame ju namocenu 15 minut.
- 4
Kym je ryza namocena, dame do hrnca vodu a privedieme ju k varu.
- 5
Ryzu celkom scedime a pridame do vriacej vody. Pockame, kym sa voda zacne znova varit. Potom ohen celkom zmiernime a hrniec tesne uzavrieme. Varime ju takto 5 minut.
- 6
Potom ohen vypneme a hrniec stale tesne uzavrety nechame stat 15 minut. Ryza sa v nom stale vari, aj ked ohen sme vypli. Po 15 minutach hrniec otvorime a skontrolujeme, ci je ryza makka.
- 7
Hotovu ryzu prelozime do servirovacej misky, aby sa dalej v hrnci uz nevarila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za recept.
5*****
Mame stastie, ze dostaneme kupit rozne typy ryze ale ako priloha trebarz k dobrej rostenke je tato nenahraditelnou.
@julica ďakujem asi vyskúšam aj parák a porovnám :)