Rôzne

DEŇ NARCISOV

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 15. apríla 2011

Je nás tu veľmi veľa, a veľmi veľa z nás sa stretlo s rakovinou, ktorá nám zobrala blízkych alebo momentálne prežívame boj s touto chorobou. Prosím zapojte sa do tejto kampane, lebo aj z malých kvapiek vznikne veľké more NÁDEJE! Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

bazulienka
Pripájam sa do tejto kampane,pretože ja som si tým tiež prešla a prajem všetkým ,aby sa im ta choroba vyhla.Narcis je pekný kvet preto si ho vážme..........
sjuz
No, musím, sa zapojiť, pretože už mám dnes tých narcisov plné zuby. A týmto nenarážam na chorých ľudí - skôr mám veľkú chuť im otvoriť oči a pomôcť. Mne osobne je teda veľmi ľúto, ak sa niekto stretol s rakovinou, ale do dňa narcisov sa nezapojím, pretože to je len obyčajný klam.
A je len na ľudoch, čomu svojim zdravým rozumom veria, a čomu nie, a čo je pravda a čo len ilúzia...´
Napríklad, že mlieko je zdravé...to určite.
1x safran
vimar
priatelia, boj s rakovinou sa dá vyhrať aj dnes, ale nie peniazmi, ktoré nejdú vôbec chorým, ale na smrtiacu chemoterapiu, ktorá viac zabíja a nepomáha. Práve na stránke o jedle si to dovolím tvrdiť, lebo každý, kto je chorý na rakovinu, má moc sa vyliečiť úplne sám, ako uvidíte skutočné prípady vo filme.

Ak si nájdete čas, pozrite si určite tento film - Dokument: Liečba rakoviny zvnútra (s titulkami)
 bugtom.blip.tv/file/3723873/...


Dovolím si skopírovať z jednej skupiny:
V tejto chvíli je na pozvánke "Deň boja proti rakovine (Deň narcisov)" 102.333 ľudí ochotných prispieť na tento veľkolepý podvod. Ak každý prispeje 5€, počet chorých na rakovinu vôbec neklesne - bude len viac peňazí na predĺženie a zintentívnenie ich utrpenia. Ak sa budú dlhšie trápiť, predá sa viac cytostatík a ľudia vo farmaceutickom priemysle zarobia o 511.665€ viac. "Liečba" ľudí tým, že ich takmer prizabijeme chemikáliami, ...nie je liečba, ale bohapusté šarlatánstvo.



Český lékař v Jihoafrické republice odmítl ozařování a radioterapii, z rakoviny se vyléčil sám.  www.celostnimedicina.cz/video-rakoviny-se-nesmis-bat.htm#ixzz1J...


Doktor Jan Hnizdil, odbornik na celostnu medicinu:  www.ceskatelevize.cz/ivysilani-jako-driv/211411058080207-hyd...


 www.biomol.sk/Dokumenty-filmy-a-videa/Food-Matters.ht...

Prečo je rakovina tak rozširená?
 www.facebook.com/note.php?created&&note_id=21244...


CANCER TRUTH: Smrteľná liečba č.1 - CHEMOTERAPIA:  www.cancertruth.net/death-treaments-to-avoid/...
1x safran
jezibabka1
prečo sa v dnešnej dobe všetko dobré obracia na zlo??? Chcela som len podporiť dobrú vec! Nemám na rozhadzovanie, ale prispela som a je nás tu asi viac:)
sairaam
Ľudia, ja teda naozaj neviem čo si mám o tomto myslieť,
ale keby nebolo chemoterapie a ožarovania, tak môj muž by už určite nežil, neviem ako by sa z TOHO dostal sám bez
chémie. Neverím tomu, že by sa z toho dostal. Chémia mu určite zachránila život a z tejto choroby je vyliečený.
Tak ja neviem...,nepoznám nikoho, čo by sa z toho dostal sám, ale poznám viacerých ktorým liečba chemoterapiou
zachránila život.
sjuz
aspoň, že tu nie som sama. ale ako vravím, ľudia sú príliš leniví a pohodlní na to, aby hľadali aktívne pravdu, a preto radšej pohodlne uveria lžiam lekárov, farma firiem, politikov...atď.
Ja viem svoje, a kto nechce VEDIET a VIDIET, je to jeho rozhodnutie, nikoho neodsudzujem. Len ma irituje tá ľudská lenivosť a pohodlnosť vedieť viac.
sjuz
vimar - nemá to zmysel, ver mi :), ja som už "vyrástla" z toho, posúvať ľuďom niečo, o čo nestoja. Len zbytočne míňaš svoju energiu tam, kde netreba - každý má vlastný rozum, každý má občiansky, a každý si možnosti a informácie nájde, KEĎ CHCE. A to je to podstatné - chcieť.
Takže neplytvaj zbytočne svojou energiou, len keď ťa niekto vyslovene požiada o radu a informácie.
Také sú moje skúsenosti.
babi
@sjuz neviem aké máš ty osobne skúsenosti s touto chorobou,ale jedna vec je mať to naštudované a druhá, prekonať túto chorobu. Mňe sa to podarilo s pomocou lekárov a som im za to vďačná. Nerob si ilúzie, o tom, že keď budeš zdravo žiť, tak sa ti táto choroba vyhne. Ja som celý život žila zdravo a to myslím doslovne a predsa my dobehla.
Nepáči sa mi ako sa vyjadruješ o ľuďoch ,že sú leniví, pohodlní, že je zbztočné na nich míňať energiu a pod. Nehádž všetkých do jedného vreca. trochu úcty voči takto ťažko chorým by nezaškodilo.
A program Liga proti rakovine je prospešná, pozri si ,aké aktivity robí.
janaja
Je to otázka pohľadu, ja som dnes išla do mesta pre narcis, aby som prispela na liečbu tejto strašnej choroby. Veľmi mi je ľúto tých ľudí, ktorí sú ňou postihnutí.Je veľká pravda, že sa veľmi rozmnožili všelijaké organizácie a združenia, založené na citovej manipulácii s ľuďmi /podporte africké deti, indické.../.Zo spoľahlivého zdroja viem, že tieto vyzbierané peniaze putujú v prevažnej miere všelikde, len nie na určený účel. Preto takéto šeky ignorujem. Ale Deň narcisov beriem s dôverou a prispejem vždy, mám z toho dobrý pocit, nádej, že ľudia dokážu nezištne pomôcť.
sjuz
babi, ja mám práve naopak v úcte chorých ľudí, zrejme si to zle pochopila, ale na to som zvyknutá. a žiaľ to, že 90% ľudí je lenivých hľadať informácie, je pravda a za tým si stojím.
sjuz
a ešte niečo - babi - never všetkému, čo sa napíše - veď musia predsa ľuďom "ukázať", že peniaze idú na dobrú vec....
sladkacokolada
sjuz, ty ma dnes prekvapuješ, takýto príspevok som od teba ešte nečítala.Asi si si nevšimla, prečo bola táto diskusia založená, asi sa dotyčná pani chcela podakovat a pripomenúť tento den, asi vie o čom píše a je vdačna lekárom za záchranu neakého života! Myslím, že lekári, ktorí liečia tuto chorobu , vynakladaju veľmi veľa energie na to, aby pomáhali týmto ľuďom a naše zdravotníctvo je na tom veľmi biedne, takže bola na podporu liečby rakoviny založená nadácia.Takže další ludia vynakladaju energiu na pomoc chorým.A ked pišeš, že nikoho neodsudzuješ, veď ty si odsúdila, lenivých ľudí, pohodlných ľudí, lekárov ktorí klamú...ty vieš svoje a ostatní su hlupáci?
marianne69
....ja som si dala tu namahu a pozrela si to dvojhodinove video a je tam 80% veci s ktorymi suhlasim (druha polovica videa)...prva polovica je o farmaceutickom priemysle v (USA)v tom taky prehlad nemam, ale v tej druhej polovici videa sa hovori o ludoch, ktori sa vyliecili z rakoviny, o strese,zivotnom style a nadmernej konzumacie masa a bielkovin v nasej strave a s tym sa mi neda nesuhlasit,...vobec nelutujem toho casu,ktore som pozeranim stravila....poucne,mne sa to pacilo....ale to je MOJ OSOBNY NAZOR....
vladkaku
... súhlasím so Sjuz už len z toho dôvodu, že som platila na Tatry a pod. už toľkokráááát, no , keď som bola chorá - peniaze neboli, ale boli to super ľudia - lekári, ľudia známi i neznámi,... ALE PLATÍME DANE, vážení, Deň daňovej slobody je 31.jún, tak si to spočítajte - 55% z platu odchádza! Pýtam sa, komu??? Na rakovinu? výskum? Takéto mámenie peňazí ma iba rozčuľuje. Tu sa kradnú miliardy...
sjuz
sladkacokoladka, ja už nebudem ďalej diskutovať, pretože presne ste to vy, ľudia, ktorí nechcete vidieť realitu.
Lekári vynakladajú veľa energie??? dovoľ, aby som sa zasmiala...veď ich farmaceutické firmy za to aj pekne platia - ale to je na dlho.
A ja odsudzujem lenivých ludí si hladať informácie, aby zistili pravdu - tak nezavádzaj prosím na inú koľaj, zle si to pochopila.
sladkacokolada
sjuz, veľká chyba, ja nevidím len čierno-biele, tak ma láskavo nezrovnávaj s ľudmi, ktorí nechcú vidieť realitu, určite máš pravdu v tom, že nie všetci lekári su majstrami na svojom mieste, ale je tu veľa lekárov, ktorí zaspávaju s myšlienkami na svoju prácu a ráno vstávajú s tou istou myšlienkou. A myslím, že preto tu bola táto diskusia založená.A milá sjuz, nezapájam sa do každej diskusie, hlavne nie do tej, s ktorou nesuhlasím...
vcelka
Kde je pravda? Je tu niekto, kto má na ňu patent? Kto pozná absolútnu, nevyvrátiteľnú a jedinú pravdu? Keď áno, tak to už sa štylizuje do role všeznajúceho a vševidiaceho... :-)) Však sa našiel už aj taký koumák, čo dokázal, že dva a dva vôbec nie sú štyri... Takže ani v tomto prípade neexistuje pravda, len (minimálne) dva tábory, ktoré majú každý svoju vlastnú pravdu.
sovka62
Neviem, kde je pravda, ako zvyčajne nebude len jediná, lebo nič nie je čierno-biele, ale Lige som prispela. Akosi im verím, viac ako tým s kasičkami na "Detskú onkológiu".
vcelka
Kasičkárom nedám peniaze v žiadnom prípade (ešte si aj odpľujem :-) Ale Liga proti rakovine je o inom, možno aj o pocite spolupatričnosti a pokory pred vecami, ktoré neovplyvníme (aj keby sme len mrkvu žrali...)
babi
@sjuz , ja som si neprečítala aktivity ktoré robí Liga proti rakovine, ja som sa ich zúčastnila a na vlastnej koži sa presvedčila, že peniaze sú dobre využité.
A ako píšeš, never všetkému čo sa napíše ,ano máš pravdu a to isté platí aj opačne, ani ty never všetkému čo si prečítaš.
sjuz
a sladkacokoladka - snáď sa môžem zapojiť a napísať svoj názor, aj keď nesúhlasím...či? na vareche sa zapájajú len tí, čo majú rovnaký názor???
hubata
súhlasím so sjuz a to z jediného dôvodu: chorí ľudia sú aj na odľahlých kopaniciach, samotách a k nim sa moje peniaze nedostanú. Nepotrebujem aby sa za moje ťažko zarobené peniaze otŕčali v televízii všelijaké celebrity, neznášam ich. Štát má mať taký zdravotný a sociálny systém aby sa bez žobrania dokázal postarať o všetkých ktorí to potrebujú a nie aby sa kradlo a potom drankalo akože na prístroje, ktoré aj tak sa nedostanú k tomu čo to akútne potrebuje, lebo jednoducho nemá na to konexie. Ak už chcem niekomu pomôcť tak v mojom okolí je toooľko ľudí ktorí pomoc potrebujú že až ma chytá beznádej, lebo ich je zo dňa na deň viac a viac.
janula143
Znovu sa musím zapojiť do tejto debaty a reagoavť.Nechcem bagatelizovať rakovinu a všetkých tých ktorí na ňu trpia. Znovu zopakujem aj v tejto diskusii, sama som si poriešila veľa závažných zdravotných problémov vďaka tomu, že som tri roky študovala množstvo informácií namiesto relaxu, televizie- vo voľnom čase. Mnohé z týchto informácií nájdete len na zahraničných stránkach. Ale dnes už nie je problém pre tých čo nevedia reč, jednoducho si nainštalovať prekladač do PC a jedným kliknutím sa Vám celá stránka preloží. Horšie je to už s pdf formátmi.
Rakovina je už niekoľko desaťročí vyliečiteľná. Bohužiaľ nás mocní "zavádzajú". Jednoducho nechcú, aby sme tieto informácie vedeli, aby sme im verili. Preto robia aj množstvo opatrení, ktorými diskreditujú lekárov, odoberajú im licencie a dokonca proti nim vedú aj súdne konania.Naozaj existuje množstvo lekárov, ktorí túto chorobu vedia úspešne lliečiť prírodnou cestou, a nie je ich málo.
Verte mi, viem o čom hovorím. Spomínaný film Liečba rakoviny zvnútra je pravdivý, ono to funguje. Nikto ma nepresvedčí, že chemoterapia a rádioterapia je úspešná liečba rakoviny. Je to len odstránenie symptómu choroby - rakoviny- nádoru.Nelieči sa príčina rakoviny. Rakovina je metabolická choroba. V konečnom dôsledku chémia len ešte viac oslabí imunitu tela....a rakovina má vlastne do činenia aj s poruchou imunity. Chémia nemôže liečiť...je to proti logike... proti prírode ...len uspí, potlačí...nevylieči. Preto sa rakovina v 99 percentách po nikolkých rokoch opäť vráti. 9O percent lekárov by si nedali chemo ani rádioterapiu. Len Vám o tom nepovedia. Pretože rakovina je jeden veľký bussines - obchod.Preto oficiálne na ňu NIKDY nebude liek. A keď nezačne každý postihnutý sám hľadať pravdivé informácie o tejto chorobe, má malú šancu jej predísť, alebo sa z nej vyliečiť. Opakujem...vyliečiť sa neznamená POTLAČIŤ symptóm. Odporúčam okrem filmu Liečba rakoviny zvnútra aj cenzurovanú knihu, ktorú nedostanete v obchodoch. Tlačí a vydáva sa v Londýne ...aj prekladá. Vrelo ju odporúčam. A môžem Vám ju aj dodať v prípade záujmu. Volá sa Rakovina - prečo umierame bez poznania pravdy - autor Philip Day.
stránka www.badatel.sk
Upútavka knihy je hned naľavo na uvedenej úvodnej stránke.
Prečítajte si aspoň prológ k tejto knihe. Viem dodať aj mnohonásobne viac podrobných informácií. Ak by niekto neveril uvedené tvrdenia potrdzujú aj niektorí naši slovenskí lekári. Pozrite si stránku MUDr. Jany Kelovej - www.benevita.sk - kde sa priamo od nej dozviete, že to o čom tu mnohí hovoria, Sjuz, mariane69, a ostatní je pravda. Na to aby človek vedel triediť informácie, musí toho preštudovať hodne...naozaj hodne. Pani MUDR. Jana Kellová sama nabáda chorých...aby sa nespoliehali na lekárov, ale hľadali si informácie sami. Potvrdzuje pravdivosť a účinnosť užívania vysokých dávok vitamínu C, a nájdete na jej stránke aj vľavo odkazy na ďalšie linky, ktorými sa preklikáte priamo na klinické štúdie mnohých iných vraj nevyliečiteľných chorôb....ktoré ale vyliečiteľné sú. Sú to linky Dr. Mathiasa Ratha - zakladateľa bunkovej medicíny.
Ak by ste niekto mali záujem veľmi rada pomôžem. Je to len o chcení prijať nové informácie, pátrať, hľadať súvislosti a príčiny.
môj email: jmitasova@gmail.com


sjuz
sladkacokoladka - bez komentára:)
sjuz
babi a i. - žiť zdravo znamená oveľa viac, ako nám tu tvrdí napr. Dr. Bukovsky, a pod. - teda silné raňajky, mlieko, jogurty, syry...na smrť uvarená zelenina, ovocie, ktoré si dáme s jogurtom, alebo nebodaj hneď po mäse zo zemiakmi....to je zdravo??? ani náhodou....keby ste poznali metabolizmus, vedeli by ste, že to ovocie, ktoré si dáte s jogurtom, vám potom kvasí v črevách, a z mlieka máte zapálenú vnútornú výstelku ciev, a na nich sa vám potom ako obranný mechanizmus ukladá cholesterol....a veľa veľa iných príkladov by som vedela uviesť....toto nie je zdravá strava.
Margaríny, oleje, a mohla by som pokračovať ešte týždeň.
Chcem tým povedať, že to, čo nám tlačia do hlavy, že je zdravá strava, je úplný nezmysel.
janula143
sairam ak máš pocit že Tvojmu manželovi pomohla chemoterapia , je to le nedostaok informácií...a opakujem...to nie je vyliečenie...rakovina sa bude vracať....
janula143
mlieko a všetky mliečne výrobky plus maso sa rovná rakovina....pošlem štúdiu...je to na niekoľko dní intenzívneho študovania príčin a následkov...
janula143
sjuz ma pravdu...rakovina je o tom pochopiť prečo nás postihuje...a potom ju môžem liečiť, alebo je predchádzať. Zdravá strava to nie je len Norman Walker....apropo poznám všetky jeho knihy. Je dobrý to musím uznať, ale na pochopenie príčin spôšťania rakoviny to nestačí
janula143
Ľudia sú naozaj neinformovaní, a neochotní sami zbierať informácie a neplatí to len o rakovine. Spia si v svojej sladkej nevedomosti a slepo veria lekárom.....tvrdia že neveria iným informáciam, neveria iným liečbam ako chemoterapiii a rádioterapii ale pritom si nezískavajú dôkazy a fakty o tom či nefunguje náhodou niečo iné....
janula143
babi je to strašné mať skúsenosť s rakovinou, súhlasím...ale práve preto by to malo človeka nakopnúť získavať informácie ako to funguje.....lebo zjavne chenmoterapia a rádioterapia NEFUNGUJE....ak má niketo pocit že áno, tak je na omyle.....zdá samu to len preto, že nádor sa odstránil....ale rakovina sa nevyliečila.... ozaj zelenú majú tí, ktorí privítajúmožnosť nových prevratných informácií a prečítajú si ich.... a tí sa aj potom vyliečia, resp. sa im rakovina nevráti.....
sjuz
ešte poznamenám, že je dobré si prečítať novú knihu od Johna Virapena - Nežiadúci účinok - SMRŤ.
Mám v pdf.
janula143
ak sa pochopí príčina rakoviny...viď knihu o ktorej som tu písala...a budú sa dodržiavať v nej uvedené zásady, rakovina sa nikdy nevráti...a netreba na to chemoterapiu
sissy
precitala som si tieto rozne nazory, ja mam tiez v rodine skusenosti s rakovinou, ale nemyslim si, ze je to vsetko o informaciach, kazdy sme ini, mame rozne podmienky v stravovani, zivotnom style, dedicne faktory a vsetko mozne je rozne, kazdy sa musi rozhocnut sam, ked ho to postihne, informacie su uz dostupne a kto ma zaujem dostane sa k nim... hovorit o tom, ze len vegetarianstvo je to najlepsie je asi prehnane, ja si neviem predstavit, co by chcel jest moj syn, ma 18 rokov a ma najradsej maso, vidla som svoje dve deti k zdravej vyzive, presla som zeleninami, ale on mi to nikdy nechcel jest, radsej hladoval, alebo to nejako prezil ale vegetariana by som z neho neurobila... chodi do posilnovne a najviac sa tesi na masite jedla, takze ako sa vravi babo rad...
ku dnu narcisov si myslim, ze je to den podpory ludom co trpia, maju tazky udel a treba im pomoct aj financne, ci je to tak pochybne ako sa dostalo na verejnost, tazko povedat...nemozme byt k vsetkemu tak pesimisticky naladeni, verim, ze je tu plno optimistov a tejto teme nechaju kazdemu slobodu rozhodovania, nakoniec je to kazdeho vec co by urobiil keby rakovinu mal, nikdy nie je neskoro...
hubarka35
no ja len tolko ktomuto su fakt chori a moc si vytrpia ludia s rakovinou,moj dedko nebohý tiež,no či verite lebo nie-babka ho vyliečila repikom doma-každý den varila nový odvar z repika lekarskeho a máčala dedkovi hnisavé rany na chrbte-mal rakovinu kože na celom chrbte,a robila to den čo den vyše dva roky-a tie rany sa mu zahojili a zrástli...bola som vtedy dite-chodievali sme ten repik zbierat po lukach,pri hore....dedko zomrel 92ročný doma v posteli kde ho babka celý čas ošetrovala....
evanaaa
Z množstva týchto informácií je ťažko si ozaj vybrať, každý nevie, čo je dobré a čo nie, najlepší je kompromis - brať to tak, že pravda je aj tam aj tam. Len sa mi nepáči to posudzovanie ľudí, že sú leniví, ľahostajní hľadať si informácie. Veď mnohí ani nevedie, že by niečo hľadať mali, a ak sa dostanú k nbiečomu, napr. k nejakej knihe, brožúre, filmu a pd., ako majú vedieť, čo je správne, čomu veriť. Kto hľadá nádej, je odhodlaný veriť všeličomu a kdekomu, lebo je v rozpakoch, na ktorú stranu sa prikloniť. Tak ako aj ja teraz. Chcela by som veriť všetkému o čom sa tu hovorí, ale na obidvoch stranách. Som už siedmy rok po operácii, pri ktorej som prišla o kus seba, ak to mám tak nazvať a nie som naivná, aby som si myslela, že už sa mi nieč zlé nemôže stať. Pre mňa sú nádejou príbehy a rozprávanie ľudí, ktorí sú po prekonaní rakoviny desiatky rokov nažive. A potom- nie každý má internet, kde sa dá veľa informácií získať. Tiež by som privítala možnosť prečítať si niečo a urobiť si vlastný úsudok. Nechcem nič zatracovať a opäť hovorím, že pravda je na oboch stranách, každý má v niečom pravdu. Asi tak.
evanaaa
P.S: Ja prispievam tiež na Deň narcisov, beriem to, akoby som dávala sebe. A mimochodom, myslím si, že p. Eva Siracká nie je z tých, ktorí by zavádzali, spolu z manželom sa snažia dávať ľuďom nádej.
frezia68
Fíha,nebola som tu asi dva týždne a práve som dočítala knihu od Virapena Nežiadúci účinok SMRŤ.A úprimne navodená diskusia @jezibabkou sa dostala na zaujímavú úroveň.A predpokladám,že bude mať prínos v tom smere,že sa mnohé budeme viac zaujímať o liečenie aj vlastnými silami.Tiež som bola zvyknutá sa zverovať s dôverou do rúk lekárov,aj keď nie s každým som súhlasila.Lebo,ak potrebujem hocičo kúpiť,opraviť,tak idem do obchodu,či hľadám opravára.A ak som chorá,je jasné,že ak nepomôže domáca lekáreň,tak lekár.Boli sme zvyknuté veriť liečeniu,liekom,dávkam,chémii.Bolo mi síce záhadou,že ak východná medicína,hoci prírodná,alebo nejaká úspešná liečba má výsledky,prečo nezíska certifikát,prečo sa nevyvíja úsilie presadiť ju do praxe,preča tam neidú financie na vývoj s dôsledkom uviesť úspešne do praxe.Ale.....za socializmu nebol prístup k podobným informáciam a aj dnes sa zatajuje boj o presadzovanie farmatík na trh,lebo je to obrovský biznis.Lekári liečia choroby,ale nie príčiny a my sme vďační,že prežívame.Konzumujem Floru,lebo chráni srdce a môj lekár mi to tvrdí,pijem mlieko,jogurty,syry,lebo mám ostenoporózu a treba vitamíny....a skúmajme výrobu,zloženie,obsah potravín a divím sa,prečo lekár študoval a priebežne si zvyšuje kvalifikáciu,keď ma mýlne informuje?Vážim si mnohých lekárov,múdrych,ľudských,ano aj MUDr.Sirackú a nebudem ďaľších menovať,ktorí celú energiu dávajú do liečenia,majú nádherný prístup k chorým a maximálnu snahu vyliečiť.Liečia v rámci možností a sami priznávajú-chýbajú prístroje,sú zastaralé a chyba nie je v nich,za všetkým sú peniaze.Celý systém je zlý a my to nevyriešime.Môžeme sa len viac zaujímať o možnosti liečenia,hľadať informácie......a neodsudzovať tých,čo majú iný názor,lebo dospeli k nemu usilovným pátraním.Aj mne je ľahšie navštíviť lekára a jednoducho dôverovať aj bez rozmýšľania všetkým predpísaným liekom.Len prečo práve na Slovensku je najvyššia spotreba napr. antibiotík? Nech si každý odpovie sám.
vcelka
Mám pocit, akoby bol niekto na návšteve v mojich črevách... Inak nikto a zdôrazňujem že nikto na svete nevie, ako to v tých črevách funguje a čo sa robí nielen so stravou, ale aj so vzduchom, vodou a ďalšími vchádzajúcimi látkami v našom tele. Ako sa to všetko tam kombinuje, viaže, rozpadá, ovplyvňuje... Preto sa naozaj nedá stopercentne veriť žiadnej teórii, na každú sa dajú našiť štatistiky na mieru, každá sa dá logicky zdôvodniť. Ako pri všetkých teóriách sveta.
lidia3
Toto je velmi ťažka téma a ešte tažšie sa o tom piše matke ktora stratila mladeho syna na tuto chorobu.Nepil,nefajčil chcel žiť,robil všetko možne no nepomohlo.Mna nikto nepresvedči ,že sa da vyliečiť z tejto choroby sam.
marcy
Mudr.Siracká je človek s obrovským srdcom,je to celebrita skromná,pokorná ,pracujúca ako včelička s pokorou a obrovskou empatiou...deň narcisov uznávam,podporujem...rakovina neobišla ani našu rodinu :((,zomierajú deti,mladí a starí ľudia ( nie na starobu,ale pre nádory )...výhovorky bohatých ľudí v mojom okolí ma ohromujú,je mi smutno :-(
marcy
mám dobrý pocit,ak prispejem na niečo zmysluplné...má zmysel podporiť rodinu,ktorá žije z jedného platu,lebo mama je na onkológii s mladším dieťatkom...doma je otec so starším,psychika i peňaženka trpí....mnoho prípadov,mnoho osudov...
alena45
Marcy, to bola aj matka Tereza a a zistilo sa, že peniaze išli úplne inde ako mali ísť. Neprispievam na žiadne nadácie a pod., neverím v ich zmysluplné využitie, ale toto je jediný deň kedy prispejem, už mám veľkú zbierku narcisov za tie roky, je to pre mňa akoby vykúpenie za moje hriechy proti zdraviu. Každý rok sa uvedie suma, ktorá sa vybrala, poteším sa, ale ešte som nečítala to, na čo bola konkrétne použitá, tým mám na mysli konkrétny prístroj a pod, nie všeobecne na boj proti rakovine, čo môžu byť sympoziá, konferencie a iné podujatia, ktoré síce môžu pomôcť, ale myslím, že ľudia, ktorí prispievajú majú na mysli niečo iné. Možno sa mýlim, ale už "prepadlo" viac zbierok a nadácií.
vcelka
www.lpr.sk
stačí si prečítať, že nejde o boj chemoterapia vz. samoterapia.
sjuz
áno, mne je tiež úprimne ľúto chorých, postihnutých. a evanaaa - píšeš, že ľudia nevedia, že majú hľadať....a to je presne o tom, že každý sme na inej úrovni, inom leveli. Niekto je má snahu stále vedieť viac,pátrať do hĺbky a nielen o svojom zdraví, ale vo všetkom, a niekomu stačí len to, čo dostane na tácke. Je to tak. A preto je dobré, ak si človek prečíta aj viac rôznych názorov, a to ho možno posunie vpred, ďalej. A možno ani nie, možno ho ani nenapadne, že by mohol mať právo na viac informácií, že by si mohol pomôcť aj inak a nie slepo veriť všetkému, čo nám povedia lekári. Ja používam lekárov na vyšetrenia - krvné testy, prístroje. A záver si už urobím sama, a sama si nájdem aj lekára, ktorý sa mi zdá najlepší. Napr. beriem liek na srdce, ale mesiace študujem možné príčiny mojho problému, až som sa dostala k jednému výrobku, ktorý som si kúpila, ktorý užívam, ale ktorý nezaberie hneď, pretože aj problém sa vyvíjal dlho, tak aj prírpavok musí dostať šancu na zaúčinkovanie, a ja viem, že nič nejde hneď a zázračne. A musím povedať, že po dvoch mesiacoch som zbadala prvé náznaky zlepšenia, a viem, že som v polovici úspechu, a čoskoro vysadím chémiu, ktorá ma kopec vedľajších účinkov.
Pomôž si sám, človeče, aj pánboh ti pomôže. Liečenie je KOMPLEXNÁ vec, nie konkrétne zameraná na chorý orgán! Treba vedieť, čo s čím súvisí, poznať svoje telo, ako funguje jeho metabolizmus.
Ja som pracovala na onkológii, a veľmi dobre viem, aké to tam je. Ale keď mi tam umrela známa, odišla som, lebo som to psychicky už nezvládla...Chodili ku mne mladí ľudia...a ja som chodila každý deň do práce s tabletkou na upokojenie, aby som ten deň prežila bez ujmy na psychike...
sjuz
a áno, ľudia sú leniví pátrať, pretože im stačí to, čo dostanú. Nezaujíma ich, či NÁHODOU neexistuje aj iná alternatíva...a ak im to možno ja napadne, tak na to hneď zabudnú, pretože pátranie je predsa zložitejšie a vyžaduje námahu a čas.
roiboos
www.cez-okno.net

www.probuzeni.blogspot.com

Skúste sa tam trošku "povŕtať" a verím, že nájdete odpovede na mnohé otázky.
frezia68
@sjuz :pátranie je zložitejšie a hľadáme,ak nepomáha lekár.Ale,máme predsa lekárov,ktorých platíme,prečo mám pátrať ja? Lekár je na to a má mi pomôcť,nie?On študoval,ja na to vedomosti nemám?A je smutné,ak sú nové a ďaľšie štúdie,ale je pohodlné liečiť starou metódou...veď tak ma učili a sú kampane a reklamy,aká je Flóra zdravá (uchyľujem sa k jednoduchému príkladu).......
frezia68
@sjuz :nemyslím,že som lenivá,len nemám vedomosti a dôverujem ( ? ) tým,ktorí ma majú liečiť.
janula143
Dôveruj, ale preveruj. Aby som mohla preverovať preto zskavam tie informácie. Ja mám aspoň takýto pohľad na vec. Súhlasím, ľudia sú leniví. Neskutočne. A ak im aj podáš nejaké informcie vysmejú Ťa, že čo im to za hlúposti podsúvaš.....ˇAno, rakovina je hrozná choroba, a tým hroznejšia, čím o nej menej vieš. Všetky nové informácie založené na nejakých konkrétnch úspechoch v liečbe tejto choroby Ťa však posúvajú do tej roviny, že sa jej prestávaš báť. Nevedomosť je jeden veľký strašiak a pochopenie príčiny rakoviny v širších súvislostiach je úžasne oslobodzujúce. Tá kniha o ktorej tu píšem je jedna veľká pravda, kde sa dozviete aj o iných chorobách a čo je ich príčinou. "Kniha pravda o mlieku" tiež súvisí s knihou o rakovine. Rada pošlem. Dozviete sa v nej napr. že rakovina prsníka priamo úmerne súvisí s konzumáciou VŠETKÝCH mliečnych výrobkov.Tiež SCO ochoenia. A pritom existuje taká skvelá náhrada mlieka....ktorú telo vie aj omnoho lepšie využiť. Mandle, oriešky,sezám a kopu iných. Mlieko obsahuje toľko škodlivých látok pre človeka, medzi nimi je kazín bielkovina ktorú nevieme stráviť, Enzým xantin oxidáza, ktorá akonáhle vstúpi do krvného riečiska, poškodzuje cievy a telo v snahe o opravu ukladá na tieto poškodené miesta cholesterol. Tak vznikajú srdcovo cievne ochorenia. Ale to tu už myslím spomínala Sjue :).Tiež zaujímavá kniha....Mimo toho v tejto súvislosti vysvetlím, prečo si myslím, že sú ľudia leniví. Nikekto z Vás tu propagoval jeden úžasný dokumentárny film :" Liečba rakoviny zvnútra". Ale máloktosi asi dal tú námahu pátrať ďalej a overovať fakty....množstvo doktorov , mien a udalostí boli pre mňa inšpiráciou v tomto filme. A tak som si začala cez internet zisťovať všetko dostupné okolo hlavných aktérov tohoto filmu -alternatívnych doktorov, ktorí otvorene prehlasujú, že keď zistili, ako chémia nefunguje, zavesili školskú medicínu na klinec a dali sa cestou alternatívy, ktorá im zjavne funguje. Ale nie o tomto som chcela hovoriť. Jeden z mnohých aktérov uvedeného flmu výskumník, vedec Colin T. Campbel je súčasťou 20 ročnej štúdie o mlieku a jeho výsledky výskumu popisuje aj v knihe o mlieku v súvislosti s rakovinou.
Chcem tým povedať len toľko, treba pátrať, zisťovať, čítat štúdie na zahraničných stránkach a potom Vám veci začnú zapadať a uveríte že farma priemysel je len jedne veľký obchod a podvod na ľuďoch. Ale na to si myslím stačí sedliacky rozum a otvorené oči.
sjuz
frezia, tak na toto ti neodpoviem, pretože ja mám pocit, resp. som už nadobudla presvedčenie, že je celý systém prehnitý a už neexistuje normálna cesta späť. A nepíšem len o zdravotníctve...:(
A freza - TY PRÁVE lenivá nie si, a viem o čom hovorím:)!!! Kiež by väčšina bola taká, ako ty, klobúk dolu pred tebou - prepáč, že spomeniem, ale si rovesníčka mojej mamy, ale duchom a silou chcenia máš oveľa menej! Si pružná v reakciách, neodsúdiš kým si nepreveríš, alebo neinformuješ sa, ako väčšina.
roibos - som tam každý každučký deň:)
marianne69
@janula143 ak mas nejake materialy alebo knihy,tak mi posli na email,prosim,ak budes mat cas a chut,mam ho v profile,ja si rada precitam,mna miluju endometriozalne cysty,pregooglovala som vsetko mozne,mozno najdem nieco aj pre seba,a chodit rocne na laparoskopie,ma dost stresuje...Ja na den narcisov prispievam,jednoducho mi neda nedat:-)aj na ostatne onkologicke zbierky...,lebo nikto nevie co ho postihne....
sjuz
ľudia si tým kupujú dobrý pocit...však
frezia68
@sjuz :ďakujem,len som zvedavá a sklamaná zo zdravotníctva,ako ide dolu vodou napriek snahám mnohých dobrých lekárov.Vynoril sa mi z pamäti prípad herca p.Adamoviča,letmo to bolo v zprávach,vraj mal tiež rakovinu(neviem bližšie informácie) a vyliečil sa dlhodobou hladovkou a ignoroval vraj lekárov,lebo sa dozvedel o inej alternatíve...aj by som sa rada dozvedela viac,ale to bolo ešte za socíku,vraj?Teda ak je to pravda,klobúk dole!
marianne69
...nedavala som preto,aby som mala dobry pocit,myslela som,ze to ide na dobru vec,na vyskum,to je vsetko....ale ked to tak vsetko citam,tak uz fakt neviem...
vcelka
A prečo by nešlo? Kvôli čiemusi militantnému postoju?
marcy
mám dobrý pocit,keď separujem ...keď za ruku prevediem roztrasenú dôchodkyňu cez trojprúdovku....keď pomôžem mamičke s kočíkom do autobusu....keď,keď ...je toho mnoho,ale jedno viem,že dobrý pocit si nemusím kupovať
jezibabka1
Kupujem rok, čo rok narcisy a nie kvôli tomu, aby som si "kúpila dobrý pocit", ale kvôli tomu, aby som v dobrej viere dala moje "korunky" tam, kde pomôžu!!! Je mi smutno, lebo toto čítajú aj ľudia, ktorí majú s rakovinou skúsenosti a označiť ich za .......................................................................................!!! to je minimálne..... neetické :( Niesom aktivistka tejto kampane, som len obyčajný človek, ktorý chce pomôcť aj takouto formou. Tak prosím, neodsudzujte ľudí, ktorí prispeli, neponižujte ľudí, ktorí rakovinou trpia, lebo nikdy neviete, kedy tá pliaga doženie aj vás.
evusik
@jezibabka1 sledujem túto diskusiu ale nemala som silu ani chuť sa zapojiť do tejto diskusie, ktorá sa ubrala kamsi celkom iným smerom a skôr mi to pripadá ako propagácia určitého životného štýlu alebo presvedčenia? a ak má niekto iný názor hneď je okríknutý že je lenivý a pod.
Podľa mňa neexistuje univerzálna pravda, ktorou by sme sa všetci riadili a študovať medicínu na internete je tiež riskantné. Internet je úžasné médium, poskytuje informácie ku ktorým by sme sa ťažšie dopátravali, len tie informácie musíme vedieť utriediť aby sme informácie typu "jedna pani povedala" nebrali ako bernú mincu.
Informácie na internete ohľadne zdravia často nabádajú ku kúpe určitého konkrétneho produku.
Mám kamarátku ktorá bez mihnutia oka vysolí 35 € za liter džusu, ktorý je vraj plný antioxidantov lebo je vyrobený z plodín ktoré sú pestované na čistej panenskej pôde kde ešte ľudská noha nevkročila - no čistý blábol.
Ľudský organizmus je jedno veľké neprebádané pole a ľudská psychika je neprebádaný oceán. Verím, že človek len silou svojej vôle dokáže obrovské veci, aj zdolať choroby. Nato nemusím byť lekár aby som vedela že optimisticky naladený človek, s obrovskou chuťou do života má oveľa väčšie šance na uzdravenie ako človek ktorý hneď na začiatku rezignuje a prestane bojovať.
Mala som spolužiaka, športoval, zdravo sa stravoval, nefajčil, nepil a žil iba 28 rokov. Druhý fajčí, pije... atď. veď to poznáte, takých príkladov má každý v svojom okolí dosť.
Nech niekto povie toto je tá jediná správna cesta, správny smer, správna voľba... bohužiaľ nič také neexistuje.... to čo je dobré pre jedného nie je dobré pre druhého....
2010
@evusik , dobre si to napisala aj za mna.Bodaj by to bolo take jednoduche ale tiez vela mojich aktivnych kamaratov uz vonia fialky od spodu.
evanaaa
Evusik, hovoríš miesto mňa, škoda len pár nás je tu v diskusii, sme v opozícii. Ale každý má svoju pravdu a názor. A človek mieni, lenže.....
tornadolue
Evanaaa, ja som na tom presne ako Evusik, sledujem, ale nemala som silu a chut sa zapojit. Aj ja mam strach z tejto choroby a respekt (neviem to presne pomenovat). A aj ked som zo svojej stravy vylucila vsetky rizikove faktory a nefajcim, nikdy by som si nedovolila tvrdit, ze neochoriem. Aj keby som zacala kupovat vsetky "alternativne" vitaminy, ani vtedy by som si to nedovolila tvrdit. A staviam sa kriticky k vsetkym informaciam, prezrela som si blogy a stranky, ktore nam tu boli ponuknute a neviem, preco by som im mala bezvyhradne verit. Nech kazdy veri tomu, comu chce verit. Ale ako napisala jezibabka, nech preto neponizuje ludi, ktory si myslia nieco ine.
rejzorblejd
BABI napisala:

"Ja som celý život žila zdravo a to myslím doslovne a predsa my dobehla."

dovol sa mi zasmiat, ale ak konzumujes maso, stravu zivocisneho povodu a akekolvek jedlo nejako tepelne upravene, tak ani zdaleka nezijeszdravo, pretoze konzumujes mrtvu stravu a navyse aj produkujucu toxiny, ktore sa ti cez hrube crevo dostavaju do krvi. A hlavne toto je povodcom vacsiny civilizacnych chorob a roznych druhov rakoviny vnutornych organov, okrem pluc, ci hrtana, ktore maju povod vo vzduchu a z radioaktivity vyprodukovanej roznymi skusami jadrovych zbrani.

Neverim tomu, ze zijes zdravo, resp. ze sa stravujes zdravo. To by si musela zit striktne vitariansky. Rakovinu clovek nedostane len tak pre nic za nic. Nic na tomto svete sa nedeje bez priciny a ludske telo je velmi sofistikovana tovaren, ktora ma striktne algoritmy a vsetko do seba zapada ako puzzle. Rakovina nie je nic ine, ako reakcia organizmu.