Kuchyňa a vybavenie

Co su to kvalitne noze?

vangilubo - bez fotkyvangilubo, 19. novembra 2010

zdravim vas nasiel som tu prispevok ktory sa tyka nozi zepter od jednej pani a musim to vyvratit som profesionalni kuchar v jednom hoteli v zahranici a kupil som si noze zepter mam ich uz asi 4 roky a su vynikajuce robim z nimi 10hodin dene noze su zupkovane pani tu spominala ze sa jej vytupili to potom neboli original noze zepter noze sice stoja okolo 100euro ale je to ozej kvalita pozrite si stranku www.avizo.sk pohladajte tam noze zepter stoja asi 100e ale su originalne za lebsiu cenu ich nezozeniete .............

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Mne zatial aj stačia nože TESCOMA :))) Sú celkom dobré, zatiaľ sa mi veľmi nevytupili :))
nbert
Dnes je lahke natrafit na napodobeniny znackovych nozov. Ked kupovat noze tak urcite nie na trzniciach, jarmokoch alebo od podomovych obchodnikov... Sam som takto naletel, isty pan raz prisiel ku nam do podniku a ponukal noze Global, celu sadu aj s takym velkym kufrikovym puzdrom... Za £80. Vyzerali ako ozajstne, ale ja som vtedy este vedel o nozoch prd, tak som si ich kupil. Nevedel som, ze JEDEN ozanstny Global stoji tak od £120 hore. Kompletna sada by vysla na tisicky libier. Potom som zistil ked som par hodin jednym z nich krajal a na dlani sa mi spravil nechutny mozol. S kvalitnou ocelou sa vam to nestane. Dalej si treba davat pozor napriklad na zvuk. Ked sa s nim zlahka klepne o kov, nesmu zvonit ako zvon. Skor take kratke, tlmene "cink" ( len v pripade ak ide o noz vyrobeny z jedineho kusu ocele)
Taktiez si treba davat pozor na spravny sposob brusenia, bud ocielkou alebo pomockami stylu AccuSharp. Ta pani zrejme kupila napodobeninu tak preto jej to nevydrzalo.
P.S.: Na svete neexistuje noz, "ktory uz nikdy nebude treba brusit"
kuchticka
@vangilubo , Ja som jedna stych co ma noze ZEPTER celu sadu. Dostala som ich ako dar asi pred 5. rokmi, su s pilkou (zubkovane). Pouzivam ich po cely cas co ich mam, ale neda sa s nimi dobre porcovat maso ak surove ta i varene-pecene. Na maso musim pouzivat noze ineho druhu - s hladkym ostrim, ktore su kvalitne, kupene v USA, znacku neviem. Tie musim davat brusit, ale rezu ako britva, musim byt velmi opatrna. Tie zubnkovane sa mi zdaju tupe. Daju sa tiez nabrusit? Budem rada ak mi niekto odpovie.
frezia68
Dostala som darček,ešte nevyskúšaný...neviem posúdiť,ale umytý čaká na ohodnotenie už zajtra-japonský keramický ACURA,najmä na zeleninu.Až po dlhšom používaní prispejem komentárom.Máte skúsenosti?
huck
O nožoch a ich kvalite, by sa mohlo diskutovat naširoko, nadaleko. Faktom je, že svetozname firmy ako su Global, KAI, Zwilling a Chroma vyrabaju nože všetkych druhov, z najkvalitnejšej ocele , špecialnou technologiou pre kucharov profesionalov, ale aj amaterov. Priprava jedal s pomocou tychto nožov je jednoducho sen. Osobne mam 3 nože od firmy Global a mam dojem, že pracuju same :) Samozrejme , že si ich žiarlivo opatrujem a použivam len ja, ale to je moj poblem! :))) Pozrite si tuto stranku  www.radin-r.hr/ponudagen.html...
(kliknite na jednotlive okienka najznamejšich svetovych vyrobcov gastro zariadenia )
torticka
Mne muž kúpil 2 keramické nože a škrabku na zemiaky. Nedám na ne dopustiť. Veľmi dobre sa s nimi krája. Boli v nemenovanom obchode Jednota.Jeden je na mäso a druhý je menší, na krájanie zeleniny. Ja ich používam na hocičo.
marikasu
My sme dostali veľkú súpravu nožov Zepter aj s brúskou ako darček, keď sme kupovali hrnce a používame ich stále. Sme s nimi veľmi spokojní.
kuchticka
Vdaka Rony, ty si kaky nas radca- poradca. Vzdy pohotovy kazdemu poradit co potrebuje. Ako ide studium? Dufam ze si spokojny. ???
vangilubo
tak zubkovane noze zepter nenabrusis to co mate potom niesu original noze ked sa vytupili aj ked je pravda ze nemozes pouzivat jeden noz na vsetko nieco sa lebsie kraja z zubkovanim nieco z hladkym
havino
ja som si teraz kúpila tri keramické nože, no možem povedať, na moje presilené ruky a vobec na mäkké pečivo, nádhera, lahkosť, to sa nedá ani popísať,treba vyskúšať, už žiadny iný nož nepoužívam
eviku83
@Huck (20.11.2010 13:32)
Súhlasím, používam profesionálne už tri nože Shun ( nôž šéfkuchára je môj najobľúbenejší  www.sushi-noze.sk/produkt/noz-sefkuchara-shun-dm-0706/...
) od KAI a ostrosťou sa tým japonským, podobne ako pri Globale, málo ktorý európsky nôž vyrovná. Odporúčam kúpiť prvý a vyskúšať, ja už iné ako japonské nože nekúpim. Ale brúsiť ich raz za čas musím, dostávajú zabrať každý deň, ak dakto tvrdí že je nôž po roku stále ostrý určite ho nepoužíva, ináč si to neviem vysvetliť.
radox1
ten kto je spokojny s nozami zepter,tak este nedrzal v ruke poriadny nôz.mal som ich v ruke,je to vyhodenie penazi.