Varenie

Champignons boutons

zolik - fotkazolik, 23. mája 2020

Ahojte,
dnes som kúpila takéto malilinké šampiňóny. Prvýkrát v živote som niečo takéto videla, tak som ich samozrejme musela mať. Poznáte? Už ste ich vo Vašej kuchyni k príprave použili?
Po schválení redakciou pridám fotky.

@zareaguj


Diskusia k téme

kvakac
Peknú nedeľu želám. Ja takéto malé šampiňóny obalím v troj obale a smažím ako rezne, k tomu varené zemiaky a tatárska omáčka a sme v siedmom nebi. Dlho som ich nezohnal, obyčajne sa mi to darí v Kauflande.
babidka
Uz som mala a su ...ako sampiony.Pouzi ich vcelku, velmi pekne ukazu na tanieri.Ja som pridavala k dusenej zelenine, do duseneho kuracieho masa ,do plnky do kurata .
evelynba
Tiež používam vcelku, obdivujem @kvakac , že sa ti chce babrať s obaľovaním takýchto krpcov :-)), ja na vysmážanie vyhľadávam práve také väčšie. Tieto malé obyčajne ako prílohu k minútkovému mäsu, vcelku iba chvíľu posmažím na masle s olejom, nakoniec soľ, MČK, príp. trochu tymiánu alebo rozmarínu, ale ešte radšej bez, mám rada prírodnú chuť a arómu šampiňónov.
kvakac
@evelynba (24.5.2020 09:18)

Ja dám do jedného sáčku múku a do druhého strúhanku. Vajcia do misky rozmiešam. Šampiňóny dám do sáčku, do misky a potom do druhého sáčku a raz dva sú obalené. Tieto malé sú chutnejšie.
haji
@kvakac (24.5.2020 12:08)
Připravuji také pomocí pytlíků, stejně tak obaluji květákové růžičky. Jde to rychleji. Jinak šampiony můžu jak velké, tak malé. Dlouho jsem neměla vyprážané, hmm
haji
@zolik (23.5.2020 22:08)
Dnes k takovej miske šampiňonov potřebuji kýblík na nervy nebo erzetu - cena se šplhá do závratných výšin.
zolik
Dakujem Vam vsetkym za rady, napady a inspiracie.
@kvakac To boli taki krpci. Prilozila som k nim zapalkovu skatulku pre lepsiu predstavu. Milujem vysmazane sampinony, ale kupieren väcsie. Ten napad s pytlikovym obalovanim sa mi velmi paci.
@babidka @evelynba osmazila som ich na masle, zastrekla citronovou stavou a posypala petrzlenovou vnatou. Vyborna svieza priloha.
@haji ano, tieto mini sampiony su drahsie. Ale ako som pisala, videla som ich 1x, tak som neodolala.

Prajem Vam pekny nedelny vecer. Zdravim
2x haji a kvakac
kuko95
Prazenicka so slaninkou a do nej hodiť takéto šampióny ja to robievam a je to pecka najme na raňajky.
haji
@zolik (24.5.2020 20:27)
U nás zdražili všechny huby. Žampiony ať malé či velké, na Portobello už se ani nedívám, oslepla bych...
1x kvakac
nephilim
@mijaita Lebo som ich už čosi napratala. Ničk tomu nepotrebujem. Len mungo a zázvor naložený. A kedysi saké.
1x haji
sovka62
Ak ich mate radi vyprazane, vobec nemusite obalovat po jednom. Jeden za druhym nastoknite na spajlu a obalujte aj vyprazajte celu spajlu. Dobre je spajle nalamat na rozne dlhe kusky, kvoli okruhlej panvici. Najdlhsia do stredu, dve kratsie zprava a zlava, atd....
zolik
@sovka62 tiez dobry napad a navod. Dakujem.
@mijaita vyborna inspiracia, skusim v buducnosti. Ostalo mi ich len uz len par.
@nephilim ahoj, som rada, ze si sa pristavila.
@kuko95 dala som na tvoju radu a tych par co mi zostalo som pouzila do prazenice


2x kuko95 a haji
kuko95
Zolik ja si takéto raňajky robím skoro stále cez víkend vajcia slanina či klobása šampióny cibula či pečienka a hneď je krajší deň :))