Som nešťastná...

ola111 - fotkaola111, 30. januára 2015
Dnes po dlhej dobe som na Vareche,teda,bola som aj predtým,ale som nič nekomentovala,nič neriešila,aj keď priznávam bez mučenia,veľa receptov som vyskúšala,niektoré boli fakt výborné,k tým sa postupom času vyjadrím.Keďže som mala dosť ťažké obdobie,čo mi pripomenulo izabelku,prepáč moja,myslím to v dobrom,dúfam,že sa nenahneváš,že som ťa spomenula..,ale mám veľmi rada tvoje recepty,aj teba,si milý,nekonfliktný človek,kiež by nás bolo takých viac...
Ale k podstate...
TV JOJ mi urobila koniec zábavy.Nie som maniak na TV seriály,ale mám úchylku-seriál Panelák.Keďže pracujem aj v noci,bol to môj relax,nenáročný,pri dobrom čajíku,kľud,pohodička.Ale čo sa nestalo...Seriál dva mesiace nešiel,no čo už,aj tak to chodí.
Ale začne od 2. februára...Tak som nešťastná...
Ako budem sledovať túto tele?novelu na Vareche,veď to nebudem stíhať?!?Veď moje ráno po nočnej začínalo doma kávou a sledovaním diskusií na Vareche,p.PUSTA a spol.Takže si musím vybrať,čo mi poradíte??? A chystám sa pridávať recepty,mám nový fotoaparát od Ježiška,tak ho musím využiť.Tak ako to teraz stíhať?Tá JOJKA ma dostala...teda dúfam,že ten Panelák bude menej záživný.ako diskusie p.PUSTA SPOL.
@zareaguj


Diskusia k článku

micanela
neboj, komentare na vareche su lepsie ako serial v telke - len treba mat na to naladu aby ti neskazili cely den.
Ja som skor na vrazdy takze odporucam CSI, NCIS, Hanibala...

a k fotaku gratulujem, mne jezisko nedoniesol nic
ola111
@micanela ,som rada,že si to pochopila..,ale niekedy stačí aj jeden recept,teda tie blbiny k tomu a aspoň ja mám hodinku v ...tom...,ale to asi všetci vieme..,ale k receptom nemám nič,vyberiem si..,a neboj,aj tento rok bude chodiť Ježiško
evanaaa
Prepáč, že som taká nechápavá, ale celkom som nepochopila, z čoho si nešťastná? Telenovela na Vareche? No, asi viem na čo narážaš - ale Panelák ide večer, či nie? a od rána do večera sa môžeš vyžívať v diskusiách a čítaním komentárov, ak ťa teda recepty nad nimi nebavia......
A keďže máš nový foťák, môžeš pridávať aj recepty sem.......
evanaaa
...chcela som napísať, recepty sem aj naďalej .
bubaya
Ak máš nejaké magio alebo upécéčko, daj si m seriál nahrať, a potom, po prečítaní debát na vareche, si ho pustíš, kedy budeš chcieť, a reklamy preskočíš. Takto ti nič neujde. Variť a fotiť môžeš po nočnej, pri dennom svetle sú kvalitnejšie fotky, ako večer pri lampe a s bleskom. Kedy budeš spávať, to neviem, nad tým ešte pošpekulujem. Žeby v nočnej????,
ola111
@evanaaa ,@bubaya ,ste milé,že ste sa ozvali,ale ja som to myslela tak trochu ironicky..,je mi ľúto mnohých varechárov,ktorí odtiaľto odchádzajú,pretože mali skvelé recepty,ale viem ,že väčšina je na iných stránkach,preto im držím palec,nie milá @bubaya ,u mňa sa na nočnej spať nedá-batoh a utekať,niekedy:)))
bubaya
Nedá v nočnej, tak to je prieser...... musíš tú varechu sledovať z paneláku -a budeš priamo v srdci diania.
lianka
Mna tiež veľmi mrzí, že veľa dobrých varecháčov odišlo a viem, že majú aj svoje stránky, ale už to nie je ono, varecha je varecha a ked sú všetci roztrúsení ani človeka nenapadne kde ich hľadať. Len jednému sa čudujem, že sa niektorí nevedia zmestiť do kože a stále vrtajú. Ked sa niekomu niečo nepáči,tak nech sa radšej do diskusie nezapája. Tých čo to už prestalo baviť odišli na škodu všetkých nás. Či nie je lepšie ked si navzájom poradíme ako ked sa tu poniektorí hašteria.
hubata
Ešte zabŕdnem aj ja, veď som Hubatá: tie recepty čo sa sem poslednú dobu pridávajú nie sú tie kvôli ktorým som sa ja sem zaregistrovala. Boli to recepty varecháčok česko-slovensko-maďarské, teda blízke surovinám ktoré používame my čo tu žijeme. Vôbec ma nedokážu zaujať recepty typu jedeň deň tu uverejním hovädzie mäso s bielym mletým korením, o týždeň s čiernym mletým korením, ale inak je to ten istý postup a aj teda tá istá chuť. To isté je s prílohou: raz zemiakové pyré s mrkvou, potom zemiakové pyré s petržlenom. Šaláty a cestoviny to isté: jeden deň je to s kukuricou, potom bez kukurice so šampiňónmi. Keď si pozriete dnešné recepty, tak ja môžem pochváliť len jeden, ostatné mi pripadajú ako zmes 3-4 receptov dokopy odkukané z iných stránok. V poslednej dobe môžem na prstoch jednej ruky spočítať recepty čo som si uložila do KK, lebo ma zaujali. Voľakedy som si pri raňajšej káve veru nevedela vybrať čo dnes navarím, čo upečiem, všetko bolo dobré, jedlé, vkusné, neprekombinované nezmyselnými surovinami ktoré spolu neladia a s našou gastronómiou nesúvisia. Ak chcem nejaký taliansky recept tak ho nájdem na talianskej stránke, nebudem ho hľadať tu tak ako talian ho nehľadá na slovenskej vareche. Aj podľa názvu sa recepty veľmi ťažko hľadajú: ak budem chcieť piecť jablkový koláč z krehkého cesta, nikdy ho nebudem hľadať pod názvom páj. Ak budem chcieť páj, pôjdem ho hľadať tam kde ho pod tým názvom nájdem aj keď je to jedno a to isté cesto a plnka.
jerica
@ola111 , tak to ti gratulujem , už dávno ma tak nikto nerozosmial, ako tvoj zážitok, a s tým aj komenty od našich milovníkov tele-noviel, okuliare mám mokré čo sa mi od sĺz zarosili, našťastie len okuliare.
Ešte, že sa dá prepínať, u nás prepína polovička, skáče (ešteže nie z gauča) z tele-nove-ly do ešte lepšej tele-novely, preto sem tam si idem prepnúť odpust-novelu na vareche, neviem ked skončia odpust-novely, kto už to len bude prepínať.
@hubata ako krásne si napísala odbornú telenovelu, chválim , vystihla si v čom je dobre byť informovaný, akú "novelu" si môžeme "ukladám KK "" a hviezdy, že si to môžu pozrieť nielen deti, ale aj dospelí :-)
tetrisss
To o tych receptoch je pravda, malo je tu uz nejakych zaujimanych, ale vsetkemu je raz koniec, fantazia skoncila, treba sa mozno k tym starsim uchylit,
2010
No receptov by bolo vela ale klientela je ako @hubata tvrdo zaryta v socializme a vsetko po 89 je kapitalisticky hnus.Kalamary v kokosovom cesticku fuj, babky take nepestuju, avokado co je to?


frezia68
@2010 :-))) ani nie tvrdo zarytá v socializme,ale napr.ja morské potvory nemusím a avokádo (hoci som sa snažila kvôli účinkom) nechutí.Ale Tvoje recepty sa mi páčia a čo sa dá (aj mojim chuťovým kalíškom) aj realizujem.Práve si trafil na tie 2 potraviny,ktoré nepoužívam :-))) ,ale pridávaj ďalej,zväčša odkukám.
zitar
Dobre som sa pobavila,
hubata, absolútny súhlas
martina0812
Na nete si nájdeš seriál Arrow. Ja nad hlavným hrdinom slintám každý večer povinné dve časti. O čom to je, netuším. Ale vôbec mi to nevadí...
hubata
@2010 : ja len chcem aby mal každý človek na Zemi prístup k jedlu, k pitnej vode a aby bol mier.
V dejinách ľudstva to doteraz dokázalo zabezpečiť len jedno politické zriadenie a môžme sa len tešiť že u nás už tretia generácia žije v mieri. Doteraz to dokázalo zabezpečiť len jedno politické zriadenie. Nedokázalo to ani kráľovstvo, ani kapitalizmus, a ako vidno po roku 1989 ani demokracia.

Je na tom niečo zlé ?
katka78
@hubata nie je na tom nič zlé, práve naopak. No túžby ľudí sú často ďaleko väčšie ako "len" mať čo jesť, piť a žiť v mieri. Povedzme slobodu slova, prejavu atď. S tým malo dané politické zriadenie, trochu problém. Každá minca má dve strany.
k599
@katka78 , prebuď sa z toho sna......že sloboda slova a prejavu! Veď to ani na tejto stránke neexistuje. Hoci, za posledné dva týždne to vyzerá, že admini dostali výpoveď, alebo že spia!
hubata
@katka78 : čo máš zo slobody prejavu a slova, keď nemáš čo jesť, kde bývať, lebo štát robí politiku tak aby nebolo roboty? Aj keď budeš slobodne vyrevovať do megafónu že si slobodná, budeš sa cítiť slobodná o hlade, zime? Načo ti je taká sloboda ......
katka78
@k599 , @hubata Ja NEPOROVNÁVAM, minulý režim a súčasnosť. Hovorím, že ľudia majú rôzne túžby a niektorí chcú od života viac ako "len" jedlo, pitie a mier.
k599
@katka78 , a čo napríklad ešte očakávajú od života? Ja viem, ale zaujíma ma, čo ešte Ty očakávaš?
katka78
Ja osobne trochu viac než len uspokojenie základných ľudských potrieb. Ale toto predsa nebolo o mne :-)
Hoci by ma napríklad veľmi potešilo keby si ľudia skúsili vzájomne trochu viac porozumieť, namiesto toho, aby hľadali dôvody k neznášanlivosti. Čo by potešilo teba?
kimlo
Chcem, aby mali všetci ľudia na Zemi okuliare Gucci... :-)
smejkad
nemam rada okuliare, vecne mi otlacaju ratafak :-(((
:-))))))))))))))
julica
Podľa mňa, hubata, miešaš nespojiteľné. Spomínaš demokraciu aj kapitalizmus, pričom sa týkajú niečoho iného (trhový vs. spoločenský systém...) Odporučila by som ti trošku cestovať, že ako sa majú teda inde, napríklad v Číne či Severnej Kórei. Tiež som ľavicovo orientovaná, skôr však bližšie k európskym ľaviciam, ktoré majú pramálo spoločné s praktikami Sajuzov.
heslo: anarchy! :)
k599
@katka78 , mňa poteší napríklad pekný slnečný deň, keď sa môžem vybrať aj so svojimi psíkmi na 10 km prechádzku. Mám radosť z toho, keď manželka príde z práce a ja jej môžem naložiť na tanier, čo som ukuchtil a viem, že jej to chutí. Teší ma, že moje dcéry úspešne ukončili VŠ a našli si dobrú prácu a ich si našli výborní chlapci. Mal som radosť, keď som mal v práci tu možnosť a mohol som pomôcť veľa kolegom. Keď sa mi to podarilo, mal som rovnakú radosť, ako oni. Teší ma, že nemám, alebo o nich netuším, nepriateľov. Mám radosť z každého úsmevu, ktorým ma hocikto obdaruje. Teší ma, že mám ešte 84 ročnú mamu a každý deň s ňou môžem aspoň pol hodinky podebatovať. Je toho veľa........ V podstate, asi som šťastný človek, pokiaľ som zdravý.
ola111
Ahojte všetci..,som rada,že som aspoň pár z vás pobavila,ale to bol tak trošičku účel.No ale @kimlo ,ty si ma ale pekne najedoval-:),sa tam vystavuješ v Gucci okulároch,preto vidíš všetko ružovo,aj ja už ich chcem..,ale tie moje vyhliadnuté sú nad 200 éčok,ale asi sa obetujem,šak keď nebudem mať kalamáre v kokose,tak hádam do jari nasporím..,@2010 ,nič v zlom,ale asi taká štvrť slovenska žije vonku,ďaľšia tam chodí za prácou,naše deti si založili rodiny po celom svete,si ozaj myslíš,že nás striasajú zo stromov?Exotické ovocie je na slovensku 2 razy lacnejšie ako jablká..,a propo..,môžeš mi prezradiť,čo si mal na obedy tak pred 40 rokmi?

2010
Človek zostáva mladým, pokiaľ je ešte schopný učiť sa, získavať nové vlastnosti a znášať odlišné názory - zase citat, ale viem co som mal dnes co by som nikdy za komunistov nemal, ani som nemal sajnu ze existuje grilovany jablckovy baklazan, syr haloumi a dressing z granatovych jablk.


methi
@2010 ktorym baklazanom hovoris jablckove? Ja kupujem tie male rozne.. fialove, strakato fialove, zelene a mam ich velmi rada upecene. Len sol, korenie a olivovy olej troska a upiect na vysokej teplote, kratko a na hrianku.
kimlo
@ola111 asi si to zle pochopila, tak vysvetlím: narážal som tým na príspevok od @hubata a myslel som tým vtip ktorý koloval na nete ako chytil Rytmus zlatú rybku a tá mu sľúbila že ak ju pustí, tak mu splní jedno želanie, on rozmýšľa a nakoniec povie: "chcel by som mať okuliare Gucci!"...rybka mu s prekvapením hovorí či si to nechce rozmyslieť, na svete je predsa toľko hladujúcich a trpiacich ľudí, či nechce iné želanie...cigánisko rozmýľša a hovorí: "chcem, aby mali všetci ľudia na Zemi okuliare Gucci!"... asi toľko...
ola111
o.k.,som rada,že si to pochopil,všetko sa tu dá,len treba nájsť tú správnu
reštauráciu,do ktorej sa vieš vracať a ver mi ,je ich tu dosť..,
ale nemôže si to dovoliť taká mamina na MD,či človek z regionu,kde nemá prácu,prešla som toho dosť,ale všade je to rovnako..,buď si hore,a to makáš pomaly 20 hodín,alebo si pasívny a čakáš..,snáď bude lepšie..,mám kamaráta v austrálii,darí sa mu,ale stále sa túži vrátiť na slovensko.,aj to je realita
ola111
@kimlo ,ja som to veľmi dobre pochopila,ten vtip poznám,pobavil si ma,preto som to písala,kurňa,ale ten okulár si asi kúpim:)))
methi
Tak tieto fialove si peciem na hrianky. Mas pravdu, nesupem ich. Je to rychlovka a strasne dobre.
dobryhrncekvar
nezvyknem sa zapájať do takýchto diskusií ale....@hubat á, prosím ťa o čom to točíš? Počas socializmu bol síce mier a relatívna prosperita, ale za akú cenu? Štát všetko dotoval peniazmi z predaja zbraní do tretieho sveta /naozaj šírenie mieru/! Vďaka socializmu sme zaostali technicky, mali sme nízke platy a teraz nízke dôchodky, nehovoriac o morálke. Heslo socku...kto nekradne necigáni, ten si biedu neodstráni!
k599
@dobryhrncekvar , čo to tu drístaš za debility? Ty porovnávaš morálku za socializmu a teraz? Podľa Teba morálka teraz je na vyššej úrovni? Zaujímavé, asi si medveď, ktorý spal 15 rokov a len teraz sa prebudil.
cuisinier
tento príspevok bol o niečom inom ako komentáre.Ten socializmus sa nedá zavrhnúť.Mal klady aj zápory.Bola práca ,nebola chudoba a kto chcel sa dostal aj na západ.
k599
@cuisinier , ak máš fakt len 25 rokov, tak potom Ťa fakt obdivujem za tento Tvoj komentár. Ja som sa nemal zle ani za socíka (v strane som nebol) po finančnej stránke som sa mal teraz oveľa lepšie, ale dobre si pamätám, aké boli medziľudské vzťahy vtedy a teraz, vtedy boli neporovnateľne lepšie. Asi som mal aj to šťastie, že som sa nedal vydierať nijakým súkromníkom, vždy som pracoval v štátnom podniku.



 



TOPlist