Příběh dortu Excelent od @sboherozume

redakcia - fotkaredakcia, 11. decembra 2011
Tieto fotky prišli k nám do redakcie od @sboherozume s komentárom: Myslím, že textu netřeba.

velky-excelent-1.jpgvelky-excelent-2.jpgvelky-excelent-3.jpgvelky-excelent-4.jpgvelky-excelent-5.jpg
@zareaguj


Diskusia k článku

tothka
Tak to ju ľutujem, toľko námahy a výsledok?
sovka62
A pridám radu. Tortu zdobím a polievam na podnose, na ktorom sa bude servírovať. Pred začiatkom pod tortu kolom dookola povkladám pásiky zloženého papiera, tak asi osem kúskov, tortu dokončím, nechám stuhnúť a pred servírovaním pásiky jednoducho vytiahnem, podnos je čistý a hlavne tortu nemusím prekladať, čiže nehrozí žiadna pohroma.
evusik
skončila presne tak ako jej bolo súdené :-)
domacapani
No nazdar. Ani neviem, ako by som na taketo nieco reagovala, kedze vsetko, co vytvorim, ide tazko, a som z toho nervozna, ze aky bude vysledok. Jaaaaj. Je mi luto.
julica
Joj :( Ja som včera dokončila malinovo-čokoládovú tortu, husto ozdobenú šľahačkou, ozdobenú čokoládovými ozdôbkami, malinami a gýčovými obrúčkami... Bola hrozne ťažká, musela som ju dopraviť z Bratislavy do Plaveckého Štvrtku... ledva píšem, takú mám svalovicu na predlaktiach, čo som ju trepala do a z vlaku. celý čas som tŕpla, že skončí na zemi pri okienku s lístkami... uff
hubata
Óóha - a aká mohla byť dobrá: vidím tam šunku, vajíčka, olivy .... @sbohemrozume keď sa zotavíš zo šoku, tak nám napíš prosím ťa podrobnosti.
Ja som tak podobne dopadla pri umývaní okna ..... ešte poslednú čmuhu som chcela zlikvidovať, pustila som okno a to báác do lampy v kuchyni nad stolom. Tak som pindala .......
marianne69
....stava sa,co uz...mne spadol cely plech s kremesmi,aj za krkom som ho mala....
evusik
fúha, to som ale blbá, alebo slepá????? a je že je napoly zjedená! a ona je chuderka spadnutá.... no tak to je smola.... a bola taká krásna....
ela77
@hubat á , ty si spadla do lampy, ale ja do kaktusov, čo som mala z parapety okna odložené na podlahe.
@sbohemrozume , tvoja smola mi pripomenula, ako sme šli so synom na jeho zásnuby. Bola práve -Levočská púť- takže bola nepríjemná obchádzka a ja krvopotne urobenú tortu som strážila aj s našim psíkom na zadnom sedadle. Pri prekonávaní jednej prekážky sme museli prudko zabrzdiť za autom čo šlo pred nami a tak milá torta skončila na palubnej doske auta. To všetko nestačilo. Keď sme slávnostne dorazili k rodine nevesty, náš psík vyplašený z cesty a hlavne z nového prostredia, po otvorení dverí novou budúcou rodinou, ktorá slávnostne stála zoradená v predsieni a čakala na oficiálne pytačky, túto ignoroval a ja zvyšok torty na jednej ruke a vodítko so psom v druhej ruke som skončila rýchlosťou rakety až na balkóne budúcej rodiny kde ma náš štvornohý dotiahol.
babinka
musela som sa 2x pozriet, aby som pochopila a bolo mi z toho smutno, lebo uz som to aj ja zazila. Odvtedy si tortu priliepam na podnos (skusala som med, dzem, nutelu - ta vysla ako vitaz), lebo torta sa z nich velmi lahko smyka (pri vkladani do chladnicky napr.) a jedna mi raz skoncila na prsiach (parizska!!!!) a druhu som zachytila a nechala v nej svoje odtlacky. @sovka62 , takze aj podnos (ten ozdobny leskly kartonik) treba natriet, lebo lahko skonci tam, kde tato prave :(
sovka62
@babinka , ja mám podnos drsný, je to z Tupperware a má to aj vysoký dekel, ktorým sa torta priklopí a za držadlo ju môžem nosiť aj na cestu okolo sveta. Ale zažila som si sním podobnú príhodu ako @sbohemrozume. Ten zázrak som dostala do daru a prvý raz som ho použila na perfektnú čokoládovú tortu s kokosom. Dala som ju na stôl, to čo sa nezjedlo som zakryla deklom a chcela odniesť do chladničky. Po troch krokoch podnos s tortou skončil na zemi a dekel v ruke, ešte, že torta ostala na podnose, naozaj sa nešmýka. Opäť som ju zavrela, zase tri kroky, opäť spadla a tentoraz skončila na dlážke. Ja som nevedela, že tie čudlíky čo sú na držadle, treba stlačiť na doraz, keď tortu zatváraš!
babinka
@sovka62 , ten podnos mam aj ja, tiez som na nom "maturovala", tak som sa bala, aby torta nevypadla, dnes uz ich mam tri, na nizke, vyssie a velke :), lebo prenasam na kazde narodeniny a je to problem tam vopchat aj s tym ozdobnym spodkom, ale vsetko sa da, ak trochu porozmyslame a inspirujeme sa :)) Skoda by bolo tolko prace. Prave zajtra idem piect pre vnucku a to budem stale vkladat do chladnicky a vyberat, tak len duuuuufam :)))
evas13
Ach tá bola krásna. Viem čo je stým roboty, najprv nechať vyzreť, potom prekrojiť, z vnútra urobiť krém atď, robila som ju, nebola taká pekná, ale dobrá bola. Je mi ľúto také nádhery.
hubata
@sbohem rozume kde si? Prídi prosím ťa, lebo chcem vedieť ako si tak natenko vyvaľkala ten podklad na tortu: nie je to nejaké slané palacinkové cestíčko? Alebo syr? (obrázok č. 1).......
Psst ....... nechcem byť na teba zlá @sbohem rozume, ale strašne som tiež zvedavá ako sa ti to stalo, príď nám porozprávať, nech je tu dobrá predvianočná nálada.
tatranka
Toľko námahy,v tomto hektickom období.Je mi to úprimne ľúto.No páči sa mi,že si to nakoniec asi vzala z humorom a túto odyseu si ponúkla aj nám.

zemo
Zbohem rozume je jediná nornálna stránka... Weinacht macht frei!
klaura
mne to tak pripadá, že ju nejaký havino stiahol na zem a vééééľmi mu chutila ... ale nestihol dojesť, bol pristihnutý ... no čo, stávajú sa aj horšie veci ... aj on je náš ... :)))) mne tak raz pred vianocami náš boxer zjedol korpusy na metrový koláč ... oba ... a tu sme .... :) prajem krásne Vianoce ♥♥♥
renka157
Jej ako som sa tešila,ked som išla obrazok po obrazku potom smola hm? je mi to ľuto ale aj tak krasne vianoce.....



 



TOPlist