Foie gras - husacia pečeň


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú foie gras - husacia pečeň:

Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) Vaše

Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !

Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou

1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka. 2Pridáme vanilkový cukor a sladkú smotanu, ponorným mixérom mixujeme do krémovej konzistencie, necháme opäť zovrieť a ochutíme soľou a korením. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a sprudka opečieme husaciu pečeň. 3Husaciu pečeň vložíme do taniera s polievkou a pokvapkáme výpekom.

Husacia pečeň podľa šéfkuchára Husacia pečeň podľa šéfkuchára

Do rozohriateho tuku vložíme husaciu pečeň v celku. Na miernom ohni tiahneme približne 15 minút. Pečienku krájame na tenké plátky, ochutíme soľou, korením.

Foie Gras po slovensky Foie Gras po slovensky

Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.

Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom

Kŕmenú husaciu pečeň vložíme do tuku, pomaly varíme na miernom ohni asi 25–30 minút podľa veľkosti. Hotovú vytiahneme.

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou (fotorecept) Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to výsledok je chutný:)

Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras

600 g hovädzej sviečkovej



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627 28 29 30

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist