Foie gras - husacia pečeň


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú foie gras - husacia pečeň:

Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) Vaše

Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !

Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou

1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka. 2Pridáme vanilkový cukor a sladkú smotanu, ponorným mixérom mixujeme do krémovej konzistencie, necháme opäť zovrieť a ochutíme soľou a korením. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a sprudka opečieme husaciu pečeň. 3Husaciu pečeň vložíme do taniera s polievkou a pokvapkáme výpekom.

Husacia pečeň podľa šéfkuchára Husacia pečeň podľa šéfkuchára

Do rozohriateho tuku vložíme husaciu pečeň v celku. Na miernom ohni tiahneme približne 15 minút. Pečienku krájame na tenké plátky, ochutíme soľou, korením.

Foie Gras po slovensky Foie Gras po slovensky

Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.

Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom

Kŕmenú husaciu pečeň vložíme do tuku, pomaly varíme na miernom ohni asi 25–30 minút podľa veľkosti. Hotovú vytiahneme.

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou (fotorecept) Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to výsledok je chutný:)

Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras

600 g hovädzej sviečkovej



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
212223 24 25 26 27
28 29 30

Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist