Foie gras - husacia pečeň


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú foie gras - husacia pečeň:

Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) Vaše

Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !

Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou

1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka. 2Pridáme vanilkový cukor a sladkú smotanu, ponorným mixérom mixujeme do krémovej konzistencie, necháme opäť zovrieť a ochutíme soľou a korením. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a sprudka opečieme husaciu pečeň. 3Husaciu pečeň vložíme do taniera s polievkou a pokvapkáme výpekom.

Husacia pečeň podľa šéfkuchára Husacia pečeň podľa šéfkuchára

Do rozohriateho tuku vložíme husaciu pečeň v celku. Na miernom ohni tiahneme približne 15 minút. Pečienku krájame na tenké plátky, ochutíme soľou, korením.

Foie Gras po slovensky Foie Gras po slovensky

Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.

Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom

Kŕmenú husaciu pečeň vložíme do tuku, pomaly varíme na miernom ohni asi 25–30 minút podľa veľkosti. Hotovú vytiahneme.

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou (fotorecept) Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to výsledok je chutný:)

Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras

600 g hovädzej sviečkovej



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Láska na karí
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 31

TOP recepty
Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist