Jednoduché mini posúchy fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. novembra 2016
Jednoduché mini posúchy (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché, chutné slané mini posúchy. Vyborné samotné, ale aj k polievkam ;-P

24
porcií
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
2 ks
3 PL
1 dl
50 g
2,5 dl
2 dl
2 ČL
1 kopcovitá PL
Plnka:
cca 300 g
4 pl
2 - 3 ks
podľa potreby (papriková pasta)
Na posypanie:
Na potretie:




Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv lyžicou premiesame muku, cukor a sol. Potom pridame 2 bielky, olej, 3 kopcovite PL jogurt, napučany kvasok z 2 dl mlieka + droždie + 1 kl cukor. A napokon aj vlažnu vodu, ja som potrebovala 2,5 dl. Vypracujeme hladké, vláčne, pružné polotuhé cesto. Pomocou muky ho 2 - 3x premiesime do bochníka, poprášime vrch mukou a nechame nakysnut na teplejšom mieste cca 1 h.

    Jednoduché mini posúchy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako plnku si pripravime turecky syr. Môžete použiť aj iný kravsky syr, fetu atď. Paradajky a štiplavú paprikovu pastu - biber salça. Rozmrvila som 1,5 krúžku syra a zmiešala so 4 PL jogurtu. Paradajky si pokrajame na krúžky.

    Jednoduché mini posúchy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked nam cesto nakyslo, ho vyklopime na pomúčenu dosku. Urobime z neho velky vale,c z ktoreho krajame kúsky cesta hrúbky cca 2 cm. Lepkavou odkrojenou stranou ukladame na pomúčenú dosku a prstami rozťapkame :-) Je to velmi jednoduché a rychle. Takto roztapkané cestá ukladame na plech, ktory sme vytreli olejom a poprášili mukou.

    Jednoduché mini posúchy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každé cesto pomažeme pastou, natrieme dookola žltkom vajca zmiešaného s trochou vody. Do stredu dame syr, položime paradajku a posypeme čiernou rascou. Vrch môzme trocha osolit. Netreba nechat podkysnut, môže sa dat užaj piect. Pečieme vo vopred vyhriatej rure na 190 °C cca 25 minut.

    Jednoduché mini posúchy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené posúchy ;-) Ešte teplé sa dajú krásne oddelovať.

    Jednoduché mini posúchy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posúchy sú velmi chutné, cesto mäkké a lahučké :-) Môžu sa jesť samotné, ale aj s polievkou. Velmi sa hodia aj deťom do školy na desiatu ;-)

    Jednoduché mini posúchy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
ach,dievčatko..to je moje..jedla bych jak na úteku ešte teplé "ve stoje"...
akože ja môžem skúšať -čo ty-všetko..keď sme len dvaja..babka plus dedko...
chcem krabičkový prídel..
inak môj život je ťažký údel..
ja ťa aj tebe samej závidím..
radšej idem študovať politiku,nech túto dobrotu nevidím...
majme dobrý biely deň...:-)
afataga
aj mne by sa hodili na desiatu, ani do skoly netreba ist :-)
jujoska
tie teda su velmi lakave. Len s bielkom som este kysnute cesto nerobila, najvyssi cas vyskusat
zdenka1009
@Cezminaz viem, že posúchy sú výborné, lebo na sladko od teba som robila viackrát...potešilo by ma,sa teraz ponúknuť z tvojho tanierika... :-)
haji
Fajnový receptík, bezva popis - velmi oceňuji formu zpracování těsta - váleček a ukrajovat plátky!! Krásná práce, vůně se táhne až k nám! Jsi šikulka milá @Cesminaz !!
luss44
parádne sú, ochutnala by som taký syrový, Ty si šikovnica :)
kukulienka71
Ty si proste top v príprave lákavých kysnutých dobrôt, aj keď sú tvoje recepty kvalitné, fotky ešte pridajú na hodnote, to mi ver;-) Kysnuté v bielkom som sa naučila práve od teba, bude aj takto naslano iste.
denyany
Milá @Cesminaz , turecký syr je podobný ktorému- balkánskemu? Mám aj bulharské sirenie, s tým by to šlo? Cesto s bielkami od Teba som už robila na sladko, tak skúsim aj na slano. A krásne sa Ti upiekli posúchy!
cesminaz
Velmi pekne dakujem vsetkym za mile komentare,tesim sa ze recept zaujal :-) @Afataga :-)) jasné,ved desiata sa dá jest aj doma! @Kikusiatko1507 no ty si ale rychla ;-)) Som rada,ze posuchy chutia! Dakujem za vyskusanie a odozvu s fotkou!
cesminaz
Mila @Denyany môzes dat hociaky kravsky hrudkovity syr čo ti chuti.Balkansky je tiez velmi dobry :-) Alebo daj Fetu,ako chces.Aj to,aj to sa hodi :-) Kludne vyskusaj aj takto na slano,nebudes lutovať :-) Dakujem za tvoj komentik,pekny vecer :-)
siisa
Fakt vyzerajú úžasne ! Nádherná foto :)
terinka55
Pastva pre oči, určite aj skvelá chuť. Letí k Tebe veľká pochvala, šikulienka :-)
klukodvody
A zase jeden z Tvých báječných receptů. Už putuje do k.k. a letí d hvězdičkami srdečný pozdrav od nás. Přejeme krásný Adventní čas a pohodu.
kecemis
Mila @Cesminaz tvoj miny velky recept vyzea skutocne na zozratie a to nielen v skole. I ked som ochotny znovu sadnut do skolskych lavic kvoli nemu, Teda aspon na desiatu.
1x 45678
danda3
Mňam, môže byť, hneď by som Ti jeden z plechu uchmatla...☺
cesminaz
Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie a pekne slova ;-) Prajem krasny víkend ;-D
lilyre
Ďakujem aj za za recept, viem si už živo predstaviť obed na sobotu: výdatná polievka a k nej Tvoje slané koláčiky.
kukulienka71
Dnešná príloha k výbornej polievke boli tvoje posúšky, teraz pozerám, že som v chvate zabudla na semienka, no nič:-) mala som kozí syr, no veľká bašta to je, trolinku sa mi chuťou podobajú na slané tvaroh. kvetinky, čo som pridala. Ale tieto sú lepšie, vrele odporúčam a ďakujem.


jerica
@cesminaz výborná inšpirácia, spravila som z 350g múky, mozzarelou , pikant rajčinový lekvár, olivy s mandľou, rajčinka, slížik papriky, na koniec syr s modrou plesňou, veru nám bohate stačilo, dokonca som odniesla vnukom. Manžel mal k hokkaido polievke.
Ďakujem za inšpiratívny recept .



jerica
zabudla som, samozrejme na posúchy dala som aj hnedé šampiňony , k polievke hokkaido, výborne to chuťou ladilo :-)


cesminaz
Mila @Jerica a @Kukulienka ..dakujem vam za vasu skvelu spravu,velmi sa tesim ;-P Obe mate posuchy krasne a nepochybne chutia fantasticky!!! Dakujem za fotky a tesim sa,ze vam chutilo a ze ste spokojne.Krasny zvysok dna prajem :-)
frezia
Vyborne su, dnes som ich urobila. Nabuduce vyskusam zase niektory iny z tvojich receptov.
cesminaz
@Frezia (27.4.2017 11:05)

Milá @Frezia som rada,ze posúchy chutili :-) Vdaka za vyskusanie a tvoju odozvu.Budem len rada,ak vyskusas aj iny recept :-) Pekny den.