Sypaný tekvicový koláč s jablkami
Na polovici masla orestujeme na kocky nakrájanú očistenú tekvicu, asi po 2 minútach pridáme na rovnaké...
Plnené žemle podľa Maroša Molnára
Tip známeho trénera na plnohodnotné jedlo, ktoré v sebe spája sacharidy, bielkoviny, antioxidanty aj...
Raňajkové smoothie Maroša Molnára
Toto smoothie si Maroš Molnár pripravuje počas týždňa, keď nemá dostatok času na klasické raňajky.
Koláč včelie bodnutie
Včelie spoločenstvo je dokonalým prejavom múdrej prírody a aj preto som upiekla z lásky k včielkam koláč,...
Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...
Knedle Pálffy
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli....
Pečená bravčová panenka v slanine
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
„Toto jedlo si pripravujem, keď potrebujem rýchly obed a doma toho veľa nemáme. Čo však...
Včelí koláč s tvarohom a broskyňami
Tento koláč je plný tvarohu a šťavnatosť mu dodávajú zavárané broskyne. Krásne vyzdobený sa hodí aj...
Mafiny s quinoou a so špenátom
Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo...
Krémová zelerová polievka so smotanou
Výraznou bodkou na tejto polievke je dochrumkava opečená petržlenová vňať a petržlenový olej.
Jemná bábovka plnená šľahačkou
Bábovka a šľahačka, to je ideálna nedeľná kombinácia, čo poviete?
Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa...
Krémová rybacia polievka
V chladnejších dňoch sa zohrejte špecialitou z Nórska - krémovou rybacou polievkou.
Zapekané tvarohové palacinky
Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed...
Rýchla slivková marmeláda
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....
Figový crumble s medom a ovsenými vločkami
Figy umyjeme, odstopkujeme, nakrájame na štvrtinky a poukladáme do zapekacej formy, polejeme medom, ...
Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi
Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude...
Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.