Nutričné zázraky mäsa z voľnej prírody! TAURIS vyrába prírodné bioprodukty výnimočnej kvality

P.R. Servis, 29. septembra 2023     5 minút čítania

INZERCIA - Hoci má zverina na Slovensku dlhú tradíciu, vysokú zver, diviaky alebo zajace v minulosti skôr vášnivo lovila šľachta. Zverina dodnes nie je na tanieri samozrejmosťou, navyše ide o sezónny produkt, pretože jej lov je regulovaný. Vďaka výrobkom z exkluzívneho radu Zverina od TAURISU, ako sú salámy, je mäso zo zveriny dostupné po celý rok.



Zdroj: TAURIS

Kvalitná zverina z vlastnej rozrábky

TAURIS, a.s. vlani investoval do vlastnej rozrábky zveriny v Rimavskej sobote 1,8 milióna eur. Všetko mäso, ktoré z nej pochádza, je výhradne zo slovenských lesov zo zdravého prostredia našich hôr. „Práve zverina, ktorá je získaná podľa najprísnejších predpisov na ochranu zvierat, je potravinou s vysokou etickou a ekologickou hodnotou, a preto sme exkluzívne pre tento druh mäsa vytvorili samostatný produktový rad Zverina, ktorým chceme vyzdvihnúť všetky benefity zverinových výrobkov a priblížiť tento sortiment našim zákazníkom,“ hovorí riaditeľ výroby firmy Ivan Stanislav.

Najzdravšie mäso

Aké sú jej výhody? Vďaka tomu, že zverina je zo zvieraťa, ktoré bolo ulovené vo voľnej prírode, má z nutričného hľadiska množstvo benefitov a môžeme ju zaradiť k vysokokvalitným potravinám. „Dá sa povedať, že zverinové mäso je momentálne nedocenený bioprodukt. Na rozdiel od komerčne chovaných zvierat majú voľne v prírode žijúce zvieratá dostatok pohybu, ale živia sa len rastlinami v lesoch, nekonzumujú žiadne priemyselné krmivo. Vďaka tomu má ich mäso nižší obsah tuku, menej cholesterolu, dôležité bielkoviny, vitamíny A a B, minerálne látky ako vápnik, železo a fosfor a taktiež nenasýtené mastné kyseliny,“ dopĺňa riaditeľ výroby a dodáva, že tým, že majú zvieratá dostatok pohybu, ich svalovina je optimálne vyvinutá, bohato prekrvená, aromatická, a tak sa môže po správnej kuchynskej príprave stať skutočnou kulinárskou špecialitou.

Denná kapacita zverinovej rozrábky v Rimavskej sobote je 18,8 tony a závisí od sezónnosti. „Môžeme tu nájsť rozrábku zajaca, bažanta, daniela, muflóna, jeleňa či diviaka, samozrejme, so stálym veterinárnym dozorom,“ ozrejmuje Ivan Stanislav a dodáva, že sezóna trvá niekoľko mesiacov v roku. „My však, ako jeden z mála výrobcov, vyrábame mäsové výrobky zo zveriny, ktorých technológia prípravy spočíva v poctivej fermentácii a sušení, a tým zabezpečujeme zverinu na stoly spotrebiteľov po celý rok,“ vysvetľuje Stanislav.



Zdroj: TAURIS

Exkluzívne bioprodukty po celý rok

Jedným z takýchto výrobkov je aj jelení fuet – špeciálna zverinová saláma, ktorá uchvátila aj odbornú porotu a zvíťazila na potravinárskom veľtrhu Danubius Gastro 2023. Je charakteristická svojím úzkym tvarom a výbornou chuťou. Ide o trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok, ktorý vzniká procesom fermentácie a následným sušením, ktoré trvá niekoľko týždňov. Vyrába sa z jelenieho mäsa, ktoré sa dochucuje radom korenín, ako sú napríklad zelené korenie alebo cesnak. Medzi obľúbenými výrobkami z radu Zverina nechýbajú Jeleň saláma s dubákovou príchuťou, Daniel saláma, Muflón saláma či Diviak saláma, v ktorej je hlavnú zložku diviačie mäso dochutené napríklad aj borievkou. V rade Zverina sú aj chutné zverinové klobásky v čele s Muflón klobásou. Výrobky neobsahujú lepok a sú teda vhodné aj pre celiatikov a zákazníci ich na pultoch predajní spoznajú vďaka nezameniteľnému zverinovému dizajnu pod značkou TAURIS.

Najširšia dostupnosť zveriny vo vlastných predajniach TAURIS

Najbohatšiu a najčerstvejšiu ponuku zverinového mäsa a výrobkov nájde spotrebiteľ vo všetkých 115 značkových predajniach TAURIS Mäsiarstvo u Býka v rámci celého Slovenska, ktoré by sa do konca toto roka mali rozšíriť na 125 prevádzok. Aktuálne spotrebitelia nájdu na pultoch Mäsiarstiev u Býka aj vysokokvalitné čerstvé mäso z jeleňčaťa a danielčaťa. Zákazníci sa s odborne vyškoleným personálom môžu poradiť, ako mäso pripravovať, alebo ochutnať výrobky priamo v mäsiarstvach, v ktorých sa robia pravidelné ochutnávky.








 



TOPlist