Rôzne

Zaváranie hokkaida

longova - bez fotkylongova, 4. augusta 2013

Pomaly mi začínajú dozrievať tekvice hokkaido. Po minuloročnej zlej skúsenosti so skladovaním by som ich chcela zavariť (v mrazničke už miesto pomaly nie je ). Má prosím, niekto skúsenosť so zaváraním tekvice hokkaido, ale bez octu, aby bolo možné ju použiť i v zime na polievku. Ďakujem za Vaše rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
a ja si myslím-že bez octu to nepôjde..svokra zavárala -kedysi-tekvicu strúhanú-ale s octom...
izabella929
možno by ťa zaujal môj recept z vlaňajška..ktorý mám tu v mojom albume: Hokkaido pikantne...vyskúšaj, možno vám bude chuťiť...)
bambulka
ja už roky zaváram tekvicu tak že 4 l vody varím s 1 vrecúškom Deka 5min.Vychladnutý nálev precedíme a týmto nálevom zalejem na kocky nakrájanú tekvicu ,sterilizujem 20m.pri 100C. Tento nálev používam na všetku koreňovú a strukovú zeleninu ani raz sa mi nič nepokazilo.
emily2
Robili sme podla receptu bambulka a vsetka sa pokazila- asi tam mal ist ten ocot ... :)