O Varecha.sk

Z našich kuchárskych kníh ...

klaura - fotkaklaura, 6. septembra 2012

Ahojte varecháčky ... prajem vám krásny deň ...
Pochválte sa, aké zaujímavé "chlieviky" ste si vytvorili vo vašich varecháčskych kuchárskych knihách ? Ja mám napríklad Čarovanie s mliekom, Chladničkový export ... no, málo fantázie mám ... :)

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
ja som veľmi pragmatický človek, jediný chlievik mám odlišný od bežnej kuchárkej knihy "pre Alcubalcu" - tam pridávam recepty pre dcéru, ktorá sa prihlasuje na moje heslo v cudzine, a tak keď chce niečo uvariť, vyhľadám to, strčím jej to tam, a nájde si. Predtým som jej recepty posielala na mail, ale takto je to prehľadnejšie. Ona totiž z receptu nevie posúdiť, ktorý je to ten pravý, a občas jej tam prihodím niečo jednoduché, čo by jej chutilo a vedela to pripraviť.
Už som založila KK aj bratrancovi, na jeho meno a heslo, a dala tam niekoľko receptov, ku ktorým som popísala poznámky, aby to bolo pre neho zrozumiteľnejšie. Začiatočníci, čo s nimi !
michsamant
Ja mam nudne chlieviky... podla surovin a podla prezyviek ludi, co recept pridali.
sovka62
Aj ja mám nudné, tak ako v bežnej kuchárskej knihe: predjedlá, polievky, hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, atď, tak som odjakživa zvyknutá a tak sa mi to ľahko vyhľadáva.
mariadra
Ja mám ešte nudnejšie, ale vyhovujú mi rovnako ako Sovke pre ľahké vyhľadávanie:
jedlá z mäsa, bezmäsité jedlá, ryby, cestoviny, polievky a omáčky, nátierky, čalamády a šaláty, majonézy, chlieb, zákusky, zmrzliny, džemy.
klaura
už je to tak ... sme viac praktické ako romantické ... asi ... :)))
klaura
@evanaaa nakukla som sem niečo po ôsmej a tvoj komentár tam už nebol ... napíš ešte raz ... :)
evanaaa
Skryl sa, vyparil sa, hihi, ale aj tak nič také, len som písala, čo všetko mám ja v KK.
jerica
@klaura , pridávam moje chlieviky , dúfam ,že a ti nezatočí hlava:-)
NEROZTRIEDENÉ,tam mám recepty z mäsa ,br.hov.tel. atd..
KNEDLE,
KOLÁČE,
LEN KYSNUTÉ KOLÁČE,
TORTY,
MAFFINY,
ŽEMLOVKY,
CESTO-rezancové,
CESTO NA SLANO -rôzne,
ZELENINOVÉ RECEPTY-rôzne,
POLIEVKY,
KURACIE-na rôzne spôsoby,
CHLIEB-PEČIVO,
RYBY,
ŠALÁTY,
ZMRZLINA,
SIRUPY a LEKVÁR,
ZAVÁRANIE na slano,
MACERÁTY-SÓSY na marinovanie,
VEĽMI DOBRÉ !!!,
VYSKÚŠAŤ !!!,
PRIPOMENÚŤ si !!!,
RADY,
DIETA.
Možno sa ti bude zdať, že je to zbytočné , za to sa rýchlo vieš zorientovať.
mijaita
kdyby tak bylo mozne jeden recept pridat do nekolika "komurek" , ze? kam dam napr zahoracku bramborovu omacku - mezi recety "brambory" nebo "omacky" ? Sice si delam svoji kucharku take v pc, kde mohu ukladat nekolikrat, ale tady, v te hezke kucharce, nemuzu. Primluvi se nekdo u adminu?
kuchticka
@mijaita , ja si myslim, ze jeden recept mozes ulozit do viacej "komurek". ja to tak robim, ale nezistovala som este ci je to vo vsetkych (3-4). Skus, iste to ide.
lenosko
@kuchticka @mijaita mne viacere "komurky" nefunguju, vzdy je to len pod jednou... preto sa snazim zaradit to podla zaverecneho vysledku. napr. tu bramborovu omacku by som si zaradila medzi "omacky" a keby to bola kasa, tak medzi "brambory".
irenaw
mám klasiku ako v bežnej kuchárskej knihe, okrem toho BABSKÉ RADY a UROB SI DOMA - napríklad creme fraiche, perník na strúhanie, ochutené oleje...
margaretka28
@evana ,Tvoj komentár nezmizol,len si ho omylom napísala do inej diskusie,ja som ho čítala máš ho o jednu diskusiu nižšie.:-)
bozulka
No ja mám problém v jednom či už je to v KK na Vareche ...trošku menej ako má @jerica , alebo či sú to moje KK a zošity,video kazety atď.ktorých mám nespočítateľné množstvo...môj problém spočíva v tom,že keď potrebujem poradiť čo do hrnca a na taniertak nič nemôžem nájsť.Hodinu hľadám a nakoniec urobím podľa vlastnej fantázie a podľa toho čo mi ostalo v hlavičke po prečítaní nejakého receptu...:-)))
havino
toto je moja kniha
Neroztriedené
kysnute koláče
mäso
nátierky, placky
chlieb, žemle, vianočka, knedle
divina
slané pochuťky
paštety, zemiaky, rozne
cestoviny
zákusky krémové
kuracie maso
zeleninové
nepečené zákusky
múčne jedlá
torty
jablkove
buchty
babovky
zakusky bez kremu
tvarohove
makové
orechové
muffiny
džemy,lekvar
rýchle, ovocné koláče
jogurty
zavaraniny. kapusta
rolády
sladke drobne pečivo
vyznám sa a hned nájdem
jarunka
Ja mam o polovicu menej chlievikov ako @havino , takze v kazdom chlieviku mam vela receptov a potom ked nieco hladam, tak to neviem najst, takze si musim urobit viacej chlieviko a roztriedit. Dakujem za inspiracie.
kuchticka
@bozulka , ja som na tom rovnako- chcem nieco najst, ale kym bych to nasla skor si navarim podla svojej fantazie a moznosti, alebo ponuky mojej chladnicky ci spajze.
bozulka
Mne by vyhovovalo keby boli v hlavnom chlieviku podskupiny napr.Polievky:mäsové,zeleninové,zahustené,biele...atď.tak by som našla čo potrebujem.Asi príliš náročná.
Aj tak som rada,že Varecha existuje...!
@kuchticka , ale tá naša fantázia určite čerpá aj z receptov prečítaných tu.