Ja dám na rozvaľkané cesto trochu ovs. vločiek, strúhanky, al. nastrúhané piškóty, aby nebolo cesto mokré a rovno na to strúham jablká. Osladím kryšt. cukrom a vrchné cesto tiež nastrúham. Jednak sa lepšie odparí šťava z jabĺk, je to chutnejšie (krehkejšie) a tiež to dobre vyzerá.
Robili sme aj taky ,ktory ma na spodnom ceste natrety krem "frangipane"( maslo ,lyzica muky ,cukor ,vajicko,muka z mandli -mlete na jemno ) ale sme mali lieskovce tak tie tam isli.
Alebo môžeš spraviť tak, že si cesto rozdelíš na polovicu, podľa tvaru formy jednu polku vložíš do formy, popicháš vidličkou, posypeš kokosom, navrstvíš nastrúhanými jablkami, posype sa škoricovým cukrom, a hrozienkami. Dáš druhý plát a potrieš rozšľahaným vajíčkom. A pomaly sa pečie do zlatova.
varecha.pravda.sk/recepty/torta-di-mele-con-lo-yogurt-/19...