Kuchyňa a vybavenie

Súrne potrebujem pomoc

brambora - fotkabrambora, 17. mája 2014

Prosíííííím. Pokazila sa mi rúra. :( Mne, čo pečiem trikrát do týždňa koláče. :( Jednoducho sa mi nevyhreje dostatočne. Mala som ju zapnutú asi pol hodinu a furt bola len vlažná. Asi sa tam niečo pohnojilo a netuším čo. Asi hreje len možno do 100C. Horšie je to, že máme vstavaný sporák, ktorý je zabudovaný do kuchynskej linky a neviem jeho značku (na sporáku nič nie je napísané). Sporák je ešte po minulých majiteľoch ale tipujem, že má zhruba možno 8rokov. Vie mi niekto poradiť nejakého opravára? Ale asi sa neoplatí, lebo oprava bude pomaly drahšia ako celý nový sporák. Ja som zúfalá. :( A neviem ani ako sa tam da namontovať nový sporák lebo oni to tak nejak divne zastavali, že by sme asi museli komplet kuchynskú linku rozobrať. :( Ďakujem za každú radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

vlasatka
viem si predstaviť, aká si zúfalá. mňa by asi tiež utrhlo. rodičia tiež potrebovali servisáka minulý týždeň na sporák- im sa nedal zapáliť ani jeden horák na plynovom sporáku, tak volali servis. ale ich sporák je ešte v záruke. môžem ti poradiť aspoň tak, skús sa spýtať v nejakom veľkom elektre (Planeo, Okay, Datart, Nay), oni majú zmluvy s týmito servisákmi, ktorí opravujú rôzne spotrebiče. možno ti dajú kontakt na nejakého. ja by som vedela zohnať, ale to je príliš ďaleko od Šamorína.
brambora
@vlasatka ďakujem. No v Šamoríne máme akurát Andrea shop, tam asi nič neporiešim. Budem musieť nejak cez týždeň vybehnúť do BA, som na materskej s malým mimčom, tak to mám trochu zložitejšie. :D No ja mám vrch na sporáku plynový, taký ten šťukací a rúra je elektrická. Hádam niečo poriešime. Ďakujem.
obor123
Viem si predstaviť Tvoje starosti. Aj mne sa pokazila elektrická trúba pár dní pred Veľkou nocou. Aj ja som bola v pomykove,či to opraviť alebo nie. Napokon som zavolala opravára a trúbu mi opravil za neuveriteľných 10€. Ušiam som ani nechcela veriť. Radím,aby si zavolala opravára,nech Ti najprv zistí diagnózu a nech dopredu povie cenu opravy a potom sa rozhodneš,či oprava alebo kúpa.
eviana
@bramborka , môj chlap by vedel rúru vymeniť, je stolár nábytkár. Opraviť rúru ale nie. Ak budeš potrebovať, daj vedieť, vieš kde :)
Prípadne odfoť a dám tomu môjmu pozrieť ako to je riešené, či ozaj treba celú linku rozobrať (čo by bola dosť blbosť, kto Ti linku montoval takým zvláštnym spôsobom?)
obor123
Každá predajňa má zmluvných opravárov. Treba tam ísť, vypýtať si kontakt na opravára. Aj Andrea shop musí riešiť reklamácie,tak o opravároch musia vedieť. Ani ja som už trúbu nemala v záruke a v NAY mi dali kontakt na opravára.
obor123
Opravár mi demontoval a po oprave aj naspäť namontoval trúbu.
brambora
dakujem vam. @eviana to montovali predchadzajuci majitelia, ale to co robili oni v tomto dome stoji za velke.... skusim este zajtra nastartovat rúru a uvidim, ci si to nerozmysli. :D ked nie, tak zbehnem do nejakej predajne cez tyzden. moji chlapi budu musiet vydrzat bez kolacika. ;)
brambora
@obor123 no v BA si opravar len za to, ze prisiel vypyta 10€. :D a nie, ze este by aj demontoval a namontoval cely sporak. kolegyna raz volala opravara, niesiel jej tusim ohrev vrchny alebo co a este nieco a platila 120€. skoro ju obratilo.
janealli
Možno že si to rúra zajtra ešte rozmyslí. Mne sa to stalo minulý rok v lete. Po veľkom pečení zákuskov (oslava pre cca 50 ľudí + výslužka) som asi po týždni piekla pre prázdninujúce vnúčatá kuracie stehná. Neviem, či som mala v ten deň "pobosorované", ale ver mi, že tie stehná som neupiekla v troch elektrických rúrach, z toho jedna bola v dome po rodičoch! Stehná som nakoniec ugrilovala na záhradnom grile. Po pár dňoch rúra hriala znovu a funguje dodnes.
smejkad
ahoj @brambora
mne sa toto stalo pred velkou nocou a veru ziaden zazrak sa nekonal
horna spirala isla, spodna nie
a zamiesene medovniky a linecke a neviem co este :-(
opravar aj ked zmluvny nestihal, ale dosli sme k tomu, ze je to termostat, nie spirala, ako som myslela ja ( ta bud hreje, alebo nie ), termostat ma stal v servise 19€, ale da sa zozhnat aj do 10€ ( mam MORA ) a vymenil mi to moj drahy,ja vsak nemam zabudovany, tak to mas trochu pracnejsie, ale vzdy to bude stat menej ako cely sporak
teda, ako mne vysvetlili : ked je pokazena spirala, bud hreje, alebo nie, nic medzi tym
ked je pokazeny termostat, nevyhrieva na taku teplotu, ako treba
na moj sporak stoji spirala V SERVISE 29€,termostat 19€
drzim palce :-)
rulik
mohla si pridať fotku, možno niekto má taký istý a vedel by poradiť
indian
Ak máš záujem , a si z Bratislavy daj vedieť .Zajtra poobede si môžem nájsť čas . Som živnostník ,, hodinový manžel " obhliadka je zdarma . Alebo opravím , alebo poviem príčinu poruchy a navrhnem riešenie . Mám 55 a skúsenosti k tomu prináležiace .
brambora
dakujem vsetkym, rura zazrakom ozila, zatial... ale aj tak sa mi zda, ze sa dlho nahrieva, tak uvidime...
megdesign
Odpalene tepelne cidlo /poistka/ na boku rury.

Ja som mal rovnaky problem, ale kedze som elektrikar, hladal som, preco mi zohreje len na cca 50°C. A ejhle... na boku rury /pod krycimi plachmi/ je tepelna poistka, ktora nema niaku inu funkciu, ako pri prehriati rury nad bezpecnu teplotu ruru vypnut /samotna teplota je kontolovana termostatom/. Vyhodil som cidlo von a truba trubi :D
megdesign
Samozrejme, ked sa vyhodi cidlo, dva kable co po nom ostanu treba spojit, tzv. nakratko, vyklemovat, vykratit :)

PS: Rura je len v skrinke nasunuta... mala by ist pekne vytiahut von.
brambora
@meg ved ty si velmi sikovny chlap... zatial fici ale som rada, ze aspon viem co hladat. :) obrazok ukazem manzelovi. ;)
gubics
Mala som ten istý problém, pokazil sa termostat. Výmena stála 60€. Ja som z Košíc, keď si z blízka tak Ti môžem dať kontakt na opravára. Ináč som sa informovala vtedy aj v iných servisoch, všade mi hovorili cenu 60€.