Rôzne

Strach detí z hluku mixéra

mixerka - bez fotkymixerka, 16. mája 2011

dobrý deň prosím vás poraďte mi, moja 1ročná dcéra Karin má strach z hluku mojej ETY 0010. keď vidí že sa ide mixovať, tak začne plakať, zavrie dvere a keď spustím mixér tak utečie. čo jej mám povedať keď idem mixovať?ako ju naučiť nebáť sa mixéra?

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
Môj malý sa tiež bál mixéra, ale potom ho to nejak samé prešlo. Teraz musí mixovať so mnou :)
kata50
1 ročné dieťa - hmmm, jasné že sa bojí - z nepoznaného. Ak už musíš teda mixovať, ja by som zobrala malú NA RUKYa poukazovala by som jej ten mixer NEZAPNUTÝ. Nech sa ho dotýka, poobzerá. Musí mať pri tom vždy pocit istoty od svojej mamy. Potom keď si na neho takto zvykne, za se ju zobrať na ruky a skúsiť ho zapnúť na krátky čas. Žiadne šoky, prekvapenia...Postupne ju naučiť na to, že to je iba zvuk. Ja som takto privykala moje malé deti na vysávač. Na koniec sa na ňom aj vozili. Veľa , veľa lásky a trpezlivosti prajem. Oplatí sa...:-))
betka11
@kata50 máš pravdu,každý sa niečoho bojí, aj dospelí majú svoje strachy a nieto deti,pekný deň
hubarka35
malé detičky sa boja všelijakych zvukov-kupte malej hračku atrapu mixera-varte mixujte spolu-vezmite ju na ruky a nech tam pridáva s vami do mixera suroviny...viem lahko sa to piše-mala len ročik má....možno raz sa hrozne zlakla toho mixera a odvtedy má taky strach.....moja sa bala vlakov,byvali sme pri stanici vlakovej aj posediet chodili s mamičkami..až raz brzdil vlak a mala neviem koho zdrapla za nohu-oblapila a revala jak drak na celé sidlisko....nuž odstahovala som sa-museli sme vlakom aj cestovat...bála sa vždy-držala ma jak kliešt...ale prešlo ju to-ja robim na vlaku už tri roky-cestujeme i babke do blavy-má rešpekt ale neboji sa....a tiež i vysavača sa bála-utekala sa schovat...až raz ma napadlo dala som vysavat synovi,mala za nim šla...obzerala obzerala čo jej braček robi a prestala sa bát časom toho vysavača....fakt chce to trpezlivost aj vaša mala bude staršia....aj zabudne že sa bala mixera....
sandratamer
Aj môj malý sa hystericky bál a pišťal tak, že mi skoro praskli ušné bubienky. Tak strašne plakal, že som toho musela nechať. Ešte sa to stalo asi tri krát, potom som mixér dlho nepoužila pred dvoma dňami som mixovala a malý sa už nebál... Skús ako radí @kata50 , ale myslím že sa ho bude báť chytiť po takej skúsenosti.. Chúďatká drobci, ktovie čo im chodí po rozume...
mixerka
a Karin sa bojí velmi, u som ju mala aj pri mixéri aleutiekla mi vždy, a hluk mixéra nechce ani počuť.
sandratamer
Tak pri nej nemixuj , lepšiu radu asi nemám. Mňa vždy tak vydesil ten malého krik, že som radšej nechala všetko tak a počkala, kým prišiel niekto z rodiny a s malým sa zavreli v inej izbe...
hubata
Keď bola dcéra malá, tak sa bála šušťania ..... novín. Nemohli sme pred ňou čítať. Vysávača sa dcéra nebála, lebo sa hrala: zapínala, vypínala, ale ak som držala v ruke časopis, tak už krivila pusinku. A mixér je teda dosť hlučný, myslím že ju to časom prejde......
kata50
Súhlasím so @samdratamer. Nemixuj. 1-ročné dieťa má už aj zúbky a aspoň rýchlejšie prejde na kúskovú stravu. Stačí dobre nožom posekať, vidličkou popučiť . A čím skôr ju to naučíš, tým ti ľahšie bude pri príprave jedál pre ňu. Samozrejme, že kúsky treba pridávať postupne.
sandratamer
Inak, ja som malému, ani staršej dcére stravu nemixovala nikdy, mama mi vravela, že si na to zvykne a potom si bude ťažšie zvykať na kúsky jedla v strave. Vždy som len vidličkou popučila a mäso nakrájala na na drobučké kúsky a potom tiež popučila do zeleninky.
alena45
všetky deti sa zľaknú hluku, veď aj dospelí. Deťom som povedala, že potrebujem mixovať, alebo vysávať, keď chcú, nech sa idú zavrieť do izby, alebo si chytia silno uši. Radšej si držali uši, ale neodišli.
Deťom som nemixovala jedlá, zeleninu do polievky som buď strúhala alebo som uvarila vývar s väčšími kusmi zeleniny a tie som iba roztlačila. Zelenina na kocky by im mohla zabehnúť.
tatianafm
Ja som pri staršom synovi nemohla robiť nič čo vydávalo nejaký zvuk. Bál sa vysavača, mixéra, niekto zazvonil a mala som ho doslova na hlave vylezeného, ale vekom to ustúpilo a aj keď je stále taký bojko, je to už o inom. Asi by si malinkú nemala zbytočne stresovať, keď sa tak bojí. Nájsť alternatívu, ktorou by si nahradila mixovanie a postupne len po troche, len také na rýchlo mixovanie, že "pozri vrrrrr a už to je". A zase skúsiť za čas. Dôležité je jej ukázať, že to nevadí že sa bojí, že si pri nej a keď sa bojí, nebudeš mixovať a milo sa usmiať, zobrať ju na ruky, aby cítila lásku a hlavne istotu. Veľa lásky a trpezlivosti prajem :)
vcelka
A to ešte nevieš (možno), ako sa mixéra boja mačky. Niekde som čítala, že každý zvuk počujú 37x silnejšie než ľudia. Preto im klopot na dvere znie ako zbíjačka. Je možné, že aj deti to tak počujú... Povieš si, že som cvok, ale aspoň si zistila, že má uši aj reflexy v poriadku. A to mi dajú určite aj iní za pravdu, že toto zistenie stojí za dlhé chvíle nemixovania (sandra dobre radí - iba popučiť, ak teda mixuješ kvôli dcére).