Rôzne

Šľahačka .

akeber - fotkaakeber, 10. novembra 2012

Ahoj na vareche , viete mi poradiť pevnú a čo najviac trvácnu
šľahačku ? Teda , recept ako na to . Mám piecť dosť veľké
množstvo veterníkov na rodinnú oslavu . Keď pečiem pre seba ,
používam šľahačku v prášku a dám ju na veterníky pred
podávaním . No tu by som potrebovala , aby bola pevná a vydržala
i niekoľko dní ( 2 - 3 dni ) . Ďakujem .

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Želatínový stužovač šľahačky zaistí, že bez problémov vydrží. Len si pozorne preštuduj návod a postupuj podľa neho, pekne pomaly, aby sa ti šľahačka nezrazila, alebo si najprv vyskúšaj v malom, aby si to mala v ruke. Rastlinné šľahačky a podobne umeliny by som radšej neskúšala, škoda práce s veterníkmi, keď šľahačka bude hnusná ako na tých kúpených.
akeber
@sovka62 , veľká vďaka , myslíš šľahačkovú smotanu a do nej ten želatínový stužovač ? nie práškovú šľahačku ...pýtam sa pre istotu :-) ja niekedy domocem ....
sovka62
Áno, myslela som klasickú smotanu na šľahanie a do nej ten želatínový stužovač. A šľahačku v prášku používam na krémeše, vtedy do nej pridám na jedno vrecko jeden ztužovač šľahačky a pokojne ju na krém natriem deň vopred. Ešte nikdy mi nespadla, pekne drží.
nikol156
Ja mám veľmi dobré skúsenosti so šľahačkou od Rajo volá sa to asi profesional - je to veľmi dobrá vec. Predáva sa to v 1 l balení a je to veľmi dobré. Pekne drží tvar, nesteká a pekne sa dá s ňou aj zdobiť (ja som zdobila ňou tortu v júli a bola výborná aj na druhý a tretí deň). Zvyknem je kupovať v jednote, ale iste to majú aj inde, stojí to do 3€. Je to v takej zelenej škatuli. A v neposlednom rade chuť má výbornú.
anina6
no super, dobre vedieť takéto infošky, zas mám nové skúsenosti. Ináč aj ja používam práškovú šľahačku do krémešov, len neviem ako dlho by vydržala, lebo na druhý deň z nich už veľa nezostane. takže vyskúšam aj aj ten želatínový stužovač do šľahačkovej smotany. sovka62 díky za dobré rady.
marika9
Veľmi dobrú skúsenosť mám s 5oo ml šľahačkou s obsahom tuku 36 percent. Neviem ani aká je to značka, ale poznám ju podľa bielej krabice medzi trvanlivými smotanami. Zatiaľ som ju kupovala v Tescu.Neviem, kde sa dá ešte kúpiť. Dávam do nej len bežný stužovač 2 ks na tých 5oo ml.
irenaw
dievčatá, mne sa zdá, že želatínový stužovač nebude to pravé pri veterníkoch. zvyknem ho používať na náplne, ktoré potom stuhnú a krájajú sa. použila by som skôr stužovač šľahačky. alebo si tie názvy mýlim? nemám teraz doma ani jeden z nich, aby som sa pozrela ;-)
evanaaa
V Kauflande predávajú tortovú šľahačku, ktorá by mala držať aj bez stužovačov, je práve na takéto účely, len je drahšia, asi 2 eur, ale teraz neviem, či je to 250 alebo 500 g. A už som kúpila aj Parížsku v kelímku aj v krabičke, len ju vyšľahať.
honestka
Bez pridavkov adiktivov zohrej Len slahacaku trebarz s cukrom sposobom ako sa robi parizsky Krem a Potom ju vyslahaj, percento neviem. Odtialto poradit mne to drzi zo vsetkych tunajsich. Vyskusaj v malom. Pracuje to parade.