Varenie

Podvodníky????

bubaya - fotkabubaya, 16. decembra 2011

Dievčatá, či chlapci. Podvodníky sú vianočné pečivo, ktoré kysne pod vodou. Potom sa cesto rozvaľká, povykrajuje, upečie, obaľuje v cukre. Je to babračka a mne sa to ešte nikdy nepodarilo tak, aby to uspokojilo náročného spotrebiteľa.
Ale! Existuje jednoduchý recept, takmer na nepoznanie od pravých podvodníkov. Ide tam tuk, múka, nejaké vajce a biele víno. Alebo druhá varianta je s kyslým mliekom. Ak niekto máte takýto recept, podeľte sa so mnou. Ďakujem. Bubaya.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Niečo podobné sem dala @Bozulka - vyhľadaj si profil, má to v receptoch alebo si daj hore do vyhľadávača "kysnuté podvodníky", lebo keď som si dala len podvodníky tak mi to začalo vyhadzovať všetky podvody a podvodníkov na SR.....
bubaya
Vinné cukroví - to je ono. Ďakujem, babidka. Recept na pravé podvodníky mám, ale s tým je kopa roboty a tieto vinné sú na nerozoznanie od pravých. Ďakujem, ďakujem.
bubaya
Ďakujem za pomoc, milé dámy, toto presne som hľadala. Nech sa vám darí vianočné pečenie.
lilienocka
258 gr hladkej múky, 250 gr masla, 5 polievkových lyžíc bieleho vína...zbytok vypiť pri pečení na dobrú náladu :-)..... Recept som vyskúšala, je z decembrového vydania Apetitu, koláčiky sú nádherne krehké....Krásne Vianoce
bubaya
ďakujem všetkým Varecháčkam, podarili sa.