Rôzne

Plnka do torty

bebetko - fotkabebetko, 31. marca 2015

Krasny uprsany a usnezeny dnik :) Kedze 20 aprila bude mat moj milovaný syn druhé narodeniny chcem spravit tortu ktora ohuri. Jako sa mi to podarilo vlání ale chcem nieco Nové :) chystám sa upiect Mimona amoja prosba znie podelte sa o nejaku. Uzasnu plnku ktora nebude vytekat a drzat tvar no podmienka je ze musí byt bez másla Lebo tie máslové u nás nemá nikto rad . su moc tazke :) Vopred dakujem za tipy . :)

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
u nas je oblubena kombinacia tvaroh+slahacka+ole puding, cukor podla chuti, slahacku mozno nahradit kyslou smotanou alebo jogurtom, da sa experimentovat s cokoladou, ovocim,kakaom,kokosom...
bezne pouzivame aj na desiatu namiesto kupneho dezertu typu termix, pribinacik...
babidka
Moja oblubena "biela" plnka je : 1 bal.mascarpone + 1 biela rozpustena cokolada ktore spolu vyslahame , nechame vychladnut a plnka je hotova .Cokoladaova je vlastne to iste - iba pouzijem 70% horku cokoladu .V kombinacii s ovocim je este lepsia :-)
klukodvody
No @babidka to je fakt rychlé .Jen jsem si to musel opsat jinak nevím jak uložit .Paráda to udělám i já a to doma v žádném případě nepeču ,jen vařím a pečení má manželka .
honestka
Je tu vela sikovnic, ktore ti este dalej iste doporucia tie, ktore su v ich rodine stalicou.
= My oblubujeme:

5/ Starodavny tkzv. "nadstavovany krem", ktory moze byt dalej zdokonaleny cokoladou /biela, horka/;
alebo s pridanim ovocia ked ho uvaris so sirupom v ktorom boli nalozene /v zime len z mrazenych zmesi/.

4/ Jemne kremy s "Philadelphia Cheese v kombinaci s "Lemon Curd"
/ci rozne jemne tvarohy v kombinacii s pudingom alebo jogurtom/.

3/ Slahanie celych vajicok s cukrom nad parou a maslom - dnes ho vsak robim len s cukrovym sirupom kde namiesto statia pri sporaku je hotovy za 5 minut. Vyborny je takto samostatne.
Ked sa vsak k nemu pridaju dalsie prisady /prava vanilla, coko ci ovocie - zase vytvori harmoniu lahodnych chuti.

2/ Karamelovy zaklad v kombinacii s mliecnou cokoladou a maslom. Nikedy pridanim kvalitnych “liquere ci konaku” pripomenie chut rozplyvajucu sa na jazyku ako "belgicke pralinkove kremy".

1/ Italian Butter Cream /Mousseline Butter Cream/, ktory je u nas
#1- NAJOBLUBENEJSI (!)
- myslim vsak, ze zatial ho tu nikto nevyskusal co je skoda.

Vsetky druhy naplni mas tu uz v tisickach opakujucich sa receptov, kde najdes asi najlahsie co hladas. oprpti inym webstrankam - su aj dobre zdokumentovane s podrobnymi postupmi co ti zarucuje uspech takze chyba sa vyskytne ozaj len nahodne a ten vitazny je len na tvojom vybere.

Pre ktorykolvek sa rozhodnes istotne bude chutit, lebo lepsie recepty pecenia a visaze ako slovenskych a ceskych zeniciek sa vo svete da tazko porovnat.
Nase starodavne recepty jednoduchych /aj piskor/ su tu pokladom, ktore chutia kazdemu, vzdy a pri kazdej /aj neslavnostnej/ prilezitosti samozrejme nezabudajuc moje oblubene kysnute dobroty…

= Ani krasa a vyhladenost novooblubenych potahoviek dnes tak velmi zverejnovanych /casto vsak extremne hlavne farebne gycovych/
NASE kolaciky nezatieni iba iba ak - ze v nich objavis niektory z tych lahodnych kremov…
Takze stastnu ruku pri vybere a nech vam chuti!

Stastne narodeniny malemu a peknu oslavu v rodinke.

marika9
Aj ja som sa narodila v tento krásny deň, bohužiaľ už to bude 56 rokov.
Dobrá plnka je: uvariť hustú krupicovú kašu a po vychladnutí vmiešať tvaroh. Je ľahká a veľmi chutná.
marika9
A ešte jedna chutná bez masla: uvariť puding z pol litra mlieka a do teplého vmiešať nalámanú bielu alebo tmavú čokoládu - najlepšie 2OO g. Podľa chuti. Po stuhnutí sa pekne krája.
Neuvádzam množstvá, lebo ja to robím od oka.