Varenie

Palacinky

alessino - bez fotkyalessino, 29. augusta 2012

chcel by som poprosiť o radu ako vylepšiť cesto palaciniek. zvyknem pridať/nastrúhať jablko, hrušku.
Aké iné ovocie resp. čo iné sa môže dať do cesta? existujú aj palacinky na slano? nemyslím len osolené miesto osladené.

@zareaguj


Diskusia k téme

iwet20
áno,existujú aj palacinky na slano a sú veľmi chutné,ja ich robím s náplňou šunka,syr a potom ich obalím v trojobale a vyprážam..sú mňam:-)
xenoclea
Vyborne su palacinky plnene bryndzou, nivou rozmiesanou so smotanou alebo tvarohom s mladou cibulkou.
evanaaa
Dosť často sa palacinky plnia aj špenátovou plnkou. Alebo - potrieť ich husacou ( kačacou ) masťou v ktorej sú aj vyškvarené kúsky ( oškvarky) alebo trochu rozotretá pečeň, uložiť do pekáča alebo zapekačky, poliať smotanou a dať zapiecť do rúry. Ale len ak nedržíte nejakú dietu, hehe. No raz za čas........ A na sladko sa dajú spraviť aj kakaové, pridať trochu do zarobeného cesta. Dobré sú zapečené aj na sladko, s tvarohovou plnkou, videla som video ( link je odtiaľto) v www.akosatorobi.sk, tam ich poukladali prekrojené tak, že sa trochu prekrývali, dali s na pár min. zapiecť, medzitým sa vymiešalo ďalšie palacinkové cesto a tým sa tie palacinky zapečené poliali a ešte sa chvíľu zapekali. Chcem to spraviť, len na poliatie použijem do cesta miesto mlieka sladkú smotanu.
irenaw
keď si robievaš s jablkom, tak rovnaké cesto na slano je s nastrúhanou cuketou a prelisovaným cesnakom, keď opečieš jednu stranu a otočíš, opečenú stranu posypeš strúhaným syrom a dopečieš. preložíš a podávaš horúce. niekedy si k tomu dávame smotanu alebo jogurt.
irenaw
a skoro som zabudla na tekvicu hokaido, tiež jemne nastrúhaná sa pridá do cesta a k tomu posekané čili.
alena45
alebo môžeš do cesta nasekať obľúbenú bylinku. Napríklad bazalku.
hubata
Palacinky sa dajú naplniť na slano aj podusenou zomletou kuracou pečienkou alebo mäsom (bravčovým, kuracím, hovädzím) Pre osvieženie pusinky dospelých treba pridať aj chilli papričky. No a k tomu samozrejme nejaké to vínečko alebo burčiak.
mijaita
To je skoda, ze tyhle diskuze nelze ukladat...... ! Za chvili skonci v porpadlisti Varecharskych dejin a zapomenem ze tu jsou . A byvaji mnohdy velice prinosne. Ukladate si linky, nebo ukladate nejak jinak diskuze?
evanaaa
Už tu boli návrhy, aby sa aj diskusie dali ukladať, mnohé obsahujú užitočné rady a návrhy a ťažko sa hľadajú, alebo aby bol nejaký " kľúč" na ich vyhľadávanie, to by sa ozaj zišlo.
shiculka
ja zvyknem davat do palacinkoveho cesta vselico, podla chuti:
- syr Ricotta , biely jogurt, prip. vanilkovy jogurt
- rozmixovany banan
- skoricu
- citronovu koru + stavu a nepomlety mak (mnam)
...
nadia56
@mijaita , kedze sa diskusie, ako pises nedaju odkladat, ja to robim velmi jednoducho, ak ma nejaka diskusia velmi zaujme, tak si ju skopirujem a poslem si ju mailom na svoju adresu a tak ju mam k dispozicii, zdalo sa mi to najlepsie riesenie, takto si posielam aj niektore recepty, kedze dost cestujem a svoj laptop nie vzdy mam so sebou:-) mozno som niekoho inspirovala, zelam vam pekny den:-)