Domáca paštika.

9 komentárov
  • milina, 18. februára 2013 o 13:28
    Mílí varecháči
    poraďte mi recept na domácu "výbornú" paštiku. Viem, že by som na webe našla nejaký recept, ale odskúšaná a overená receptúra je vždy tá najlepšia.
    Ďakujem a budem v očakávaní.


  • agath, 18. februára 2013 o 14:13
    250 gr bravčovej masti ,250 gr kuracích pečienok , 3-5 veľkých strúčikov cesnaku, trochu čierneho mletého korenia, asi kávová lyžička sladkej mletej papriky.
    V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť, pridáme čierne korenie a červenú mletú papriku. Po premiešaní stiahneme z ohňa. Vylejeme do sklenenej misky, za občasného premiešania necháme trocha vychladnúť, rozmixujeme a po úplnom vychladnutí a dáme do chladničky stuhnúť ( počas chladnutia občas premiešame , nie je nutné rozmixovať, ale tak je to chutnejšie, mne sa to osvedčilo )



  • tetuska, 18. februára 2013 o 16:10
    robila som ako @agath , ale som nemixovala, keď dobre podusíš kuracie pečienky nemusíš ich mixovať, rozpadajú sa Ti už na chlebíku, také sú mäkkučké, vyskúšaj...


  • damisa, 18. februára 2013 o 16:35
    » varecha.pravda.sk/recepty/-pecenova-pasteta/35143-recept....
    ja robím takto a ešte som vyskúšala falošnú husaciu pečienku podľa Gitka194 a tiež bola výborná


  • tiginko, 18. februára 2013 o 17:16
    my robievame veľmi jednoduchú, ktorá sa teší priazni všetkých našich známych: 1kg cibule nakrájame na hrubo a opražíme úplne do hneda na poriadnej dávke kačacej masti. Ochutíme 13g mletého muškátového korenia, 5 lyžicami soli a jedným sáčkom čierneho korenia. Po vychladnutí najemno zomelieme najlepšie elektrickým mlynčekom spolu s 1kg očistenej bravčovej pečene a 1,5kg surovej bravčovej slaniny. Mletie zopakujeme minimálne 1x, my melieme ešte 2x. Naplníme do menších zaváraninových pohárov do cca 3/4 a dáme variť do vodného kúpeľa na 2hod. Buď to necháme jednoducho vychladnúť a potom pred konzumáciou musíme obsah zmiešať, lebo masť vystúpi navrch, alebo ako ja, dám si tú námahu a počas chladnutia chodím poháre otáčať a "šejkovať". Výsledkom je homogénna vynikajúca domáca paštéta. Vydrží dlhé mesiace, nám však nie, nosíme ju na lyžovačky a iné dovolenky, čo nezjeme rozoberú nám známi...


  • sovka62, 18. februára 2013 o 17:53
    @tiginko , koľko je poriadna dávka kačacej masti? Nedá sa upresniť? Mohla by si to pridať medzi recepty, uložila by som a vyskúšala. Mäso veľmi nemusím, ale paštéty milujem a veľmi sa mi páči, ak zabrániš vyzrážaniu masti na povrchu-


  • turistka, 18. februára 2013 o 18:51
    Práve dokončujem od@Ochino , recept pridal 14.februára, je to domáca paštéta a pripravená sa zavára.


  • tiginko, 18. februára 2013 o 23:53
    tak toto je asi jediná ingrediencia, ktorú nemám presne zmeranú @sovka62. Proste zoberiem lyžicu a hodím na panvicu poriadnu dávku z kačacej masti, cibuľa v nej pláva. Tá masť dodá totiž paštéte perfektnú chuť, takže nešetrím ňou. Bohužiaľ na túto zimnú sezónu som už zavarila tesne po Novom roku a nemala som čas vytvoriť seriózny recept na Varechu. Ale dávala som jedno balenie kupovanej kačacej masti, kedže som nemala domácu a bolo to tuším 250g. S tým "šejkovaním" si dávam záležať, preto to robím výhradne v zime, poháre vyložím na studený balkón a chodím každú chvíľu pretrepávať až kým poriadne nestuhnú. Aj dve hodiny....Oplatí sa :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist