Domáca paštika.

milina - fotkaMilina 18. februára 2013 o 13:28

Mílí varecháči poraďte mi recept na domácu "výbornú" paštiku. Viem, že by som na webe našla nejaký recept, ale odskúšaná a overená receptúra je vždy tá najlepšia. Ďakujem a budem v očakávaní.

8 odpovedí:
  • agath - fotkaAgath 18. februára 2013 o 14:13

    250 gr bravčovej masti ,250 gr kuracích pečienok , 3-5 veľkých strúčikov cesnaku, trochu čierneho mletého korenia, asi kávová lyžička sladkej mletej papriky.
    V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť, pridáme čierne korenie a červenú mletú papriku. Po premiešaní stiahneme z ohňa. Vylejeme do sklenenej misky, za občasného premiešania necháme trocha vychladnúť, rozmixujeme a po úplnom vychladnutí a dáme do chladničky stuhnúť ( počas chladnutia občas premiešame , nie je nutné rozmixovať, ale tak je to chutnejšie, mne sa to osvedčilo )


    @zareaguj
  • ancicka - fotkaAncicka 18. februára 2013 o 14:18

  • tetuska - fotkaTetuska 18. februára 2013 o 16:10

    robila som ako @agath , ale som nemixovala, keď dobre podusíš kuracie pečienky nemusíš ich mixovať, rozpadajú sa Ti už na chlebíku, také sú mäkkučké, vyskúšaj...
    @zareaguj
  • damisa - fotkaDamisa 18. februára 2013 o 16:35

    » varecha.pravda.sk/recepty/-pecenova-pasteta/35143-recept....
    ja robím takto a ešte som vyskúšala falošnú husaciu pečienku podľa Gitka194 a tiež bola výborná
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 18. februára 2013 o 17:16

    my robievame veľmi jednoduchú, ktorá sa teší priazni všetkých našich známych: 1kg cibule nakrájame na hrubo a opražíme úplne do hneda na poriadnej dávke kačacej masti. Ochutíme 13g mletého muškátového korenia, 5 lyžicami soli a jedným sáčkom čierneho korenia. Po vychladnutí najemno zomelieme najlepšie elektrickým mlynčekom spolu s 1kg očistenej bravčovej pečene a 1,5kg surovej bravčovej slaniny. Mletie zopakujeme minimálne 1x, my melieme ešte 2x. Naplníme do menších zaváraninových pohárov do cca 3/4 a dáme variť do vodného kúpeľa na 2hod. Buď to necháme jednoducho vychladnúť a potom pred konzumáciou musíme obsah zmiešať, lebo masť vystúpi navrch, alebo ako ja, dám si tú námahu a počas chladnutia chodím poháre otáčať a "šejkovať". Výsledkom je homogénna vynikajúca domáca paštéta. Vydrží dlhé mesiace, nám však nie, nosíme ju na lyžovačky a iné dovolenky, čo nezjeme rozoberú nám známi...
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkaSovka62 18. februára 2013 o 17:53

    @tiginko , koľko je poriadna dávka kačacej masti? Nedá sa upresniť? Mohla by si to pridať medzi recepty, uložila by som a vyskúšala. Mäso veľmi nemusím, ale paštéty milujem a veľmi sa mi páči, ak zabrániš vyzrážaniu masti na povrchu-
    @zareaguj
  • turistka - fotkaTuristka 18. februára 2013 o 18:51

    Práve dokončujem od@Ochino , recept pridal 14.februára, je to domáca paštéta a pripravená sa zavára.
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 18. februára 2013 o 23:53

    tak toto je asi jediná ingrediencia, ktorú nemám presne zmeranú @sovka62. Proste zoberiem lyžicu a hodím na panvicu poriadnu dávku z kačacej masti, cibuľa v nej pláva. Tá masť dodá totiž paštéte perfektnú chuť, takže nešetrím ňou. Bohužiaľ na túto zimnú sezónu som už zavarila tesne po Novom roku a nemala som čas vytvoriť seriózny recept na Varechu. Ale dávala som jedno balenie kupovanej kačacej masti, kedže som nemala domácu a bolo to tuším 250g. S tým "šejkovaním" si dávam záležať, preto to robím výhradne v zime, poháre vyložím na studený balkón a chodím každú chvíľu pretrepávať až kým poriadne nestuhnú. Aj dve hodiny....Oplatí sa :-)
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist