Vyhrala som boj

an3da - fotkaan3da, 19. mája 2013
Veľmi som sa potešila ked prišla jar, slniečko nám dáva hned veselšiu
náladu. Tešila som sa že budeme sadiť aj sme zasadili všetko. Ked
som dnes aj s manželom išla po dlhšom čase, vlastne on aj bol včera
- sám okopal zemiaky a čojaviemčoešte, mala som čo vidieť. Mrkva -
edem bedem, čiže poriedko, tak aj petržlen a paštrnák. Ale burina -
ako čínske vojsko...Pupenec - ten sa oplietol, jedna radosť...
Milovaný mi povedal - rob čo chceš s tým, ja idem postrekovať...Tak
som sa dala do boja s tou burinou - trochu na kolienkach, trochu v
drepe, potom bohvieako - ale som ju zvládla a na konci burinové
vojsko podľahlo a políhalo a moja zeleninka sa pekne vztýčila a sa mi
zdá že jej bude dosť. Videla som že v zemi jesto klíčky a ešte vyjde.
Kolená ma trochu bolia, plecia mi trochu opálilo slniečko ale to prejde.
Keby zajtra sprchol daždík, alebo aj pozajtra, bolo by super.
@zareaguj


Diskusia k článku

anina6
An3da, tak ti teda gratulujem k víťazstvu nad burinovou armádou. Veru treba sa nabojovať s tou potvorskou burinou, ani dažďa jej netreba a rastie najmä tam kde nechceš. Ja mám záhradku hneď pri dome, tak ju trhám hneď len čo dajakú uvidím, aby nemala šancu sa ďalej rozťahovať. Ale dáždik by sme veru potrebovali aj my, len sa mu nejako nechce k nám na východ.
radost
dáždik pán Jurčovič nám sľubovali..no nedali..:-(
tak je to s burinou..aj plevelom..rozťahujú sa rýchle na poli po celom..pupenec..pýr..tí majú veru zlý chýr..
pomôže iba chrbát ohnutý..otlačené kolienka...alebo chémia..vie to manžel..viem to i ja..a tak beží rok záhradkára..z buriny lúka-ak sa chvíľu kdesi pozatára..denne treba kontrolovať-ak nechceme banovať..
ale ono sa to zvládne...ved po čase úroda teší...:-)
hubata
V Bratislave sa prehnala z piatka na sobotu búrka, včera som bola v záhrade, úplne blato, čo bolo vyklíčené tak bolo zabité do blata ...... Mrkvičku som po jednej stavala a zahŕnala zeminou, jedine čo odolal bol hrach a fazuľa....... Idem aj dnes cviklu ešte postaviť na nohy, kukuricu ohrnúť, a objavili sa nejaké húsenice. Jesť budem slovenskú špecialitu záhradkára: paštekový chleba s cesnakom zo záhrady. Boli ma tiež spálený chrbát, nohy od čupenia..... ale som šťastná že konečne som aj ja jedna z vás - záhradkárok aj keď som len v prenájme od jednej zlatej varecháčky .........
aroooo
blahoželám k víťazstvu,stratégiu môžeš uplatniť v rámci pomoci aj u mňa, ahoj
silvia68
zato u nás na východe túžime po daždi ako hladný po chlebe, nikde ani mráčka, ked sa aj nejaký zjaví , nezaprší z neho. Ani burina nerastie, nieto ešte to čo sme posiali, po mrkve a petržlene nikde ani chýru. Rastie len to čo poctivo polievame.
an3da
Aj u nás vlani nepršalo od apríla do oktobra, neviem z čoho všetko vyriaslo.
stacy77777
Tiež som na tom podobne,samá burina...ale pomaličky to dostávam pod kontrolu, len tento rok mám o zábavku viac.Môj drahý manžel sa chcel s kultivátorom dostať asi na opačnú stranu zemegule,tak hlboko zkultivoval,že mám po celej záhradke drobné kamienky a čuduj sa svete - keramiku! Netuším z akej doby,či storočia,ale už mám celkom peknú zbierku...:-))))
janealli
@An3da , to ti gratulujem, že si ten boj vyhrala. Ja žijem pod Tatrami, takže u nás to ešte len teraz vychádza zo zeme, ale buriny je už požehnane. Ináč ten pupenec - u nás povoja, to je poriadna potvora, ten sa dá veľmi ťažko vykynožiť.
alena45
o pupenci mi hovor, snívať sa mi bude. Viem, že budúci víkend sa do záhrady nedostanem, a potom to bude asi K.O. Pre mňa. Zvonku vyzerá, že je neškodný, pár lístkov, zarýľujem a jeho korene versus zemina sú asi 1:1. Ako v tom moja mladá zeleninka prežije ?
bozulka
An3da, je dobre,že si manželovi odolala.Vlastnú záhradu by sme nemali ničiť chémiou.Chválim...!!!
anina6
U nás konečneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zapršalo, tak hor sa do záhradky, dobre sa bude tá potvorská burina ťahať. A aj zeleninka podrástla poriadne.
samanka
bojujem, bojujem, ale burina je silnejšiaaa, mrkva a petržlen tento rok slabo klíčia aj mne. Fazuľa je už vonku, hoci som ju sadila o 3 týždne neskôr.....
pacik
@an3da práve sedím u počítača, lebo u nás PRŠÍ a ja zatiaľ nemôžem sadiť priesady, čakám kedy prestane. Ale to padá zlato z neba a ja sa už teším aj na to burinové vojsko, čo ma po daždi bude čakať :-)
an3da
Tiež nedbám, len aby pršalo, potom sa burina ľahučko trhá. Poobede idem znovu do boja, iked sa oblačí, ale asi ešte nebude dáždˇ.
radost
Púchov hlási-čerstvé správy o počasí:
konečne sprchlo..od radosti rýchlejšie moje srdce tlklo...:-)
hoci-zemiačky na okopávanie čakajú-však oni počkajú...
až sa pýrim-toľko pýru...po obschnutí zapojíme všetky zbrane do boja s tú fujburinu..!!
takto si dôchodci žijú: od rána do večera- v zemi sa ryjú...
manžel vraví: treba si zvykať na našu zem..nech milá mi je - ked naposled "v ňu pôjdem"...:-)
starkamajka
Záhradku mám pri dome,tak každú čo len malú zelinku vytrhávam.Ale teraz vyše hodiny padal krupec,takže všetko bolo biele a ešte nestačlo,lialo ako z krhle.Všetko je ubité, až mi je do plaču.Len pozeráme z okna raz do zeleninovej,potom do kvetinovej.A znova leje.Som z toho smutná.Zdravim všetkých.
an3da
Je mi ozaj ľúto, @starkamajka , viem ako je to kedˇpadajú krúpy. U nás v noci pršalo a aj dnes trochu poobede. Sľubujú aj na zajtra dáždˇ.



 



TOPlist