Oukej Mařenko, oukej Mařenko...

arasidka - fotkaarasidka, 31. októbra 2012






Jáááááj, ako je to už dávno... Koľko sme už odvtedy chleba zjedli, mlieka vypili, koľko hrncov vymenili, tanierov rozbili,čo všetko sa odvtedy prihodilo, koľko sme stretli kamarátov, koľkých stratili....

Moji milí Varecháči, vy, ktorí ste už toho chleba zjedli za celý voz ako ja, možno si na ňu spomeniete. Dávno zabudnutá pesnička, neviem prečo a neviem vôbec z akého dôvodu , mi včera prišla na myseľ a som si refrén nôtila v kuchyni. A môj dzedko mi hovorí - to nie je tá nôta, to sa inak spievalo...
A to by v tom čert musel byť, aby bapka nešla dzedka presvedčiť, že to spieva dobre. A kukajte sa - bapka Arašídka ju predsa našla. Dzedko ju ešte nepočul, ale počkajte zajtra ten budíček.... já mu dám, dzedovi jednému najmúdrejšému :)))

Možno to všetko spôsobil prichádzajúci sviatok, akosi som spomínala na všetkých, ktorí už nie sú medzi nami. Znovu som na okamih videla, ako sedíme spolu, spievame Mařenku a všetky starosti sveta sú gombička...

Berte to ako pomyselnú sviečku pre všetkých, ktorí starosti zanechali na tomto svete a odišli do spomienok.
@zareaguj


Diskusia k článku

babinka
komentar je...asi na FB....ale arasidka mas pravdu, nielen smutok, ale aj spomienky na krasne spolocne chvile s tymi, co uz odisli ....to vsetko patri k zivotu, tak si spolocne zaspievajme, aby sa aj oni tesili...
kuchticka
.... kdyz se takle prihrnu, na veletrh do Brnu,,, OK Marenko.....
Ved ja si to tiez obcas zaspievam mila @arasidka . Oj, ako jo bolo davno a mne sa zda ze nedavno.

Taktiez spominam na vsetkych co nas predisli do "vecnych lovist". A sviecku zapalujem i za tych na ktorych nikto nemysli. Si mila @arasidka , ze si zacala tuto temu. Nech maju vsetci vecne odpocinutie! Amen.
arasidka
pekný deň Vám prajem, kamarátky! Ako ste sem prišli jedna za druhou - z takej diaľky všetky tri :)
Včera som bola na cintoríne, pripraviť všetko k dnešnému dňu. Keď už bola čečina na mieste, chryzantémy tiež, spravila som si pár záberov, aby aj mama videla, ako ockov hrob vyzerá, a ako je už zvykom, pár záberov som poslala do Krkonôš, kde bývajú obe švagrinky a ani tento rok nemôžu docestovať skôr, ako koncom novembra. Keď som si prečítala správy o počasí, ej veru, až ma zamrazilo. Vraj dnes prebehne Slovenskom víchrica o sile cca 130 km/hod. Prirovnávali to vetru, ktorý bol pred príchodom Sandy v N.Y. a počíta sa s veľkými problémami. Márna sláva, dnes na cintoríne budú sviečky svietiť pomenej, kvety nevydržia ticho ležať... Zostáva nám dúfať, že to hádam nebude také zlé / a mne nezostanú len zábery v mobile :( /.
A vonku leje a leje.....
arasidka
hi hi, tak si zaspievaj sama. Ja som dnes na obed vybehla za dom do chotára so psom, nechcelo sa mi strašne, ale... syn je v práci, tak sa nedá nič robiť, pes je tiež len človek, nie? A tak som sa prechádzala mokrou trávou pomedzi stromy, kríky a nedalo mi zase, domov som prišla s plnými vreckami šípok. Jáááj, ako maľované, nabudúce zase prinesiem zo dve vrecká v bunde. Teraz neprší, ani ten silný vietor zatiaľ nedorazil, vonku je príjemne, aj keď smoklí.Oteplilo sa.
snahulak
Éj totok sú hity - či skór boli!
Si predstav, že som to minule zanôtil na stretávke z SVŠ-ky po 40. rokoch a mnohí sa pripojili...
Úplným hitom však bola "Chuanita Banána" (...v malom mestečku neďaleko mexických hraníc, žila a pracovala Chuanita so svojim otcom Pedrom Gonzálesom...)
Ináč mosím na Teba gányt, lebo si nezareaguvala na mvoj príspevek k šípkovému lekváru - móžeš to ešte napravit!!!
Ináč by bol život celkom radostný, keby som nebov uš týden nakapatý. Nestem íct k dochtorovi a tak sa nalívam rvoznyma čajmi, vareným vínom čo opčas prekladám grogom z tochtoročnej HR dovolenkovej rakije (moja hovorí, že súdiac podla množstva a pestrosti medikamentov sa mi terapia celkom zalúbila).
Naposledy sa mi velicenko podarev pérkelt z bažanta - oplatý sa žit!
arasidka
Ahoj snahulák mój nastydnutý! Ospravedlňujem sa ti, že sa ozývam až teraz, ale.............. iste si to nepostrehol, ale ja sa do môjho domova, kde mám trvalý pobyt stále právoplatný, dostanem veľmi, veľmi len zriedka. Ak chceš vedieť prečo, napíšem sem jeden včerajšo-dnešný príbeh.



 



TOPlist