Kokosová masť

editamarkos - fotkaeditamarkos, 16. septembra 2015
Po 1,5 ročnom používaní kokosovej masti Vám môžem napísať že od roku 2010 hladinu cholesterolu v krvi znova mám v norme .
Hurá a ani to nebolelo!
@zareaguj


Diskusia k článku

denyany
Blahoželám a držím palce, nech Ti to dlho vydrží v dobrých hodnotách! Kokosový olej používam často, tak verím, že aj mne udrží cholesterol.
evanaaa
Videla som kokosovú masť (nie olej) v téglikoch, v Kauflande, ale som váhala, či kúpiť, bolo to asi pol kg balenie.
jujoska
mam radost ze aj niekto iny ako vyrobcovia a predajcovia napisu o pozitivnej skusenosti s tymto olejom. Je to urcite hodnovernejsie. Dakujem @editamarkos za dobru spravu a zelam nadalej vyborne vysledky a pevne zdravie :-D Pouzivas len vonavy, alebo aj ten bez vone na varenie?
evanaaa
Neodpovedá, nie je zvedavá na príspevky......?
evaann
Ako sa uziva? Je specialny recept,alebo sa s nou len vari?
bembo
ja som nedávno natrafil na kokosovú masť,len neviem či v Lidli alebo v kauflande,a zatiaľ v pohode.robím na tom prakticky všetko.praženicu,meso a pod.,a zatiaľ som veľmi spokojný.je to pol kilové balenie,distribútor je bomag dunajská streda.
vlastina48
Ten kokosový olej je tuhý, není jako běžný olej. Já si ho přidávám 1 lžičku do kávy. Jinak na něm dělám všechno.
astorinka
Aj ja som si kúpila kokosovú masť, a minulý týždeň som počula od lekára, že vraj upcháva cievy. Takže teraz neviem, či ho mám používať na varenie, alebo nie.
editamarkos
Milí Varecháči, ďakujem Vám za komentáre. Prepáčte mi za oneskorenú reakciu, ale v poslednej dobe som mala veľa problémov na riešenie. Kokosovú masť som prvý raz kúpila tiež len v malom 250g balení, len preto že som pár hodín po jedle mala reflux a pálenie žáhy. Zistila som že po jedle pripravovanom kokosovou masťou nemám problémy so žalúdkom a aj reflux zmizol. Odvtedy kupujem 2500g balenie v Maďarsku, ktoré vydrží pár mesiacov. Tiež som videla v Kauflande a ako vy aj ja si myslím že je predražená. Ostatné dobré účinky tejto masti som čítala až neskôr. Neviem či upcháva cievy ale myslím si, že na túto otázku dostaneme odpoveď až po uplynutí 20 rokov ako sa to stalo v prípade rastlinných masiel. Jedno je isté, že laboratorné výsledky mám v norme.
jozka2
Tzv.kokosovy olej aj ja pouzivam.Mne zase poradil lekar,aby som ho pouzivala ,ma blahodarne ucinky na stitnu zlazu,kedze nemam dobre vysledky stitnej zlazy zacala som ho pouzivat.Davam si ho do kurkumoveko mlieka za malu kavovu lyzicky,uz doobeda nic nejem a pijem vodu az po 2 hodinach.Mozem povedat,ze jest sa mi nechce i ked cele doobeda a vydrzim o tom hrat 2,5 hod.tennis.Moem potvrdit,ze problemy so zaludkom sa ovela zlepsili.Kupujem ho v indickej predajny a raw/neprepracovany/ a ako pise vlastina48 je tuhy ako asi brav.mast.Staci ho podrzat na teplejsom mieste a uz sa zacne topit.
jozka2
Editamarkos,mozna by nebolo od veci napisat ako si ho brala a kedy,nebolo by od veci.Mozna by si tym pomohla aj inym.
dorisa
Na nete je celkom dobre vysvetlené , na čo všetko je kokosový olej vhodný, na čo pomáha a ako ho užívať, napr. www.plodyzdravia.sk/kokosovy-olej-12-sposobov-jeho-vyuzitia...
ja tiež mám aj panensky kokosový olej, PL denne nikdy nezaškodí a kupila som aj kilové balenie v COOP, sem tam na nom varím a raz som ho použila do koláča ako pojivo na rozdrvené keksíky namiesto masla.
hannah22
tiež ho užívam, ráno na lačno 1 čajovú lyžičku, pridávam si ho do kávy tiež jednu lyžičku, pri pečení do slaných a sladkých ciest namiesto masla alebo pol na pol. , v lete na plet a ruky ....
22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
môžem vrele odporučiť odkedy používam kokosovú masť nemám žaludočné problémy a cholesterol je v norme.Natieram si masťou aj nohy a je to super.Varím pečiem iba na kokosovej masti kupujem ju 1 kg balenie 6,99€
martankakola
A to preto, lebo neješ masniaky ako doteraz kokosová masť nepomáha ale spôsobuje vŕzganie kĺbov.
1971
Ja kupujem v DM bez vône a je super aj na telo aj varenie odporúčam
babka
Ja tiež používam kokosový olej a výsledky krvi mam dobre, mala som zvýšený cholesterol
babka
Kupujem ho v Tescu, ked je v akcii si kupim viac, skuste
editamarkos
@jozka2 , ja som kokosovú masť používala na prípravu jedál varením a pečením. Nedávno som našla skvelú tabulku o tom, s akou hmotnosťou koľko lyžíc/deň treba zjesť. Podľa mojej telesnej váhy (nad 80kg) by som mala 3x2PL, k tomu aby som schudla.
kuuko
Ja mám osobne najlepšiu skúsenosť s týmto kokosovým olejom:
 powerlogy.com/obchod/power-kokosovy-bio-olej-500ml/...

Skúšal som už viacero kokosových olejov, ale tento má pre mňa najlepšiu konzistenciu a chuť. Dávam si ho aj ráno do kávy namiesto cukru, lebo je to oveľa zdravšie. Treba skúsiť :)



 



TOPlist