Zapekaná brokolica s cestovinou

glosterka - fotkaglosterka, 8. novembra 2010

Obľúbený a jednoduchý recept.

8
porcií
10-15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

500-750 g
1 balenie, (špirálky, ruričky: podľa chuti a fantázie)
3-4 PL
1 ks, stredne veľká
2 KL
1 dcl
1 KL, sušená
100 g, strúhané
50 g




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestovinu podľa návodu. Nakrájame cibuľu, opražíme ju na oleji a pridáme na cca 2-3 cm nakrájanú brokolicu. Pridáme soľ, vodu a dusíme do mäkka krátko cca 5 minút. Keď je brokolica mäkká, vypneme ju, pridáme bazalku a premiešame.

  2. 2

    Do väčšej misky dáme cestovinu, udusenú brokolicu a dobre premiešame. Do takto pripravenej zmesi pridáme strúhaný syr a ešte raz premiešame.

  3. 3

    Takto pripravenú cestovinu dáme do zapekacej misy alebo na pekáč (nepotierame tukom, ani nevysýpame strúhankou), zarovnáme a navrch poukladáme plátky masla. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200°C do ružova 20 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Miesto masla je tam síce Palmarín, ale beriem to, akože sú tam ozaj plátky masla,palmarín sa na to veľmi nehodí. Podobné robím, z menšími obmenami, je to dobré.
glosterka
@evanaaa , ja do receptov používam (na pečenie a varenie) Palmarín, pretože mám alergiu na mlieko a tento môžem ako jediný s Palmelou papať (okrem nátierkových margarínov, ktoré sú vhodné len na studenú kuchyňu). Kľudne si recept prispôsob podľa seba a použi maslo.
tornadolue
@glosterka , ale na svojej bezmliečnej (skvelej) stránke máš uvedený aj Alsan a ten je vynikajúci. Ja ho používam do pečenia a koláčiky sú výborné :-) Myslím, že maslu sa nestužené palmovo-kokosové tuky vyrovnajú.
glosterka
@tornadolue , mám, len som ho ešte zatiaľ nevyskúšala. Je to pre mňa moc dať za 250 g balenie toľko... Ale niekedy ho vyskúšam. A tak nahrádzam maslo čím sa dá a moje črievka neprotestujú. Sú spokojné s týmito mňamkami. :-)
tornadolue
To je pravda, maslu sa cenou vyrovná, dokonca ho aj predčí. Veď uvidím, dokedy si ho aj ja budem môcť dovoliť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia