Tvarohový koláč s kivi fotorecept

ywett - fotkaywett, 8. februára 2012
Tvarohový koláč s kivi (fotorecept)
Foto: ywett

pre milovníkov tvarohu a kiwi :-) A dá sa obmieňať aj s iným ovocím, už som vyskúšala s ananásom a aj s marhuľami.

45 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5
5 polievkových lyžíc
5 polievkových lyžíc
1 polievková lyžica
Plnka:
400ml
1
2-3 polievkové lyžice
200g
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme sneh.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame žĺtky s cukrom.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme postupne preosiatu múku.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec vmiešame kakao.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ sa cesto upečie, spravíme si plnku. Tvaroh vymiešame s cukrom a pridáme kyslú smotanu. Plnku si rozdelíme na 3x, jedna časť sa bude dávať do formy, druhá časť do rolády a troška plnky si necháme ešte na vrch rolády, pod ten odkrojený piškótový plát.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy)

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Formu (30x10x5cm) vystelieme potravinárskou fóliou, na ktorú poukladáme kivi a dáme časť plnky (plnka by sa dala nahradiť ľubovoľná (aj s maslom) rýchlejšie potom stuhne a aj krajšie potom drží tvar)

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme kivi.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Opatrne zavinieme, vložíme do formy.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A natrieme zvyškom plnky.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu a pokrájame.

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prajem dobrú chuť!

    Tvarohový koláč s kivi (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

danculka
Pekný koláčik,aj ja mám na zajtra pripravené kiwi a tvaroh,ešte neviem,čo z toho bude...super foto...
bejgi
to je krásny kiwi koláčik, chcela by som sa poriadne naučiť rolovať cesto na roládu, väčšinou sa mi zlomí, neviem kde robím chybu...
cica2
@danculka ďakujem :-) @bejgi verím že sa ti vydarí, toto cesto už mám viackrát vyskúšané, robila som z neho aj takúto roládu a nezlomilo sa  varecha.pravda.sk/recepty/mandarinkova-rolada-fotorecept/...
...napíšem ti, ako robievam ja a určite ti aj druhé vareškárky poradia....ja zvyknem hneď po upečení cesto stočiť do vlhkej utierky a najlepšie sa mi stáča, spolu s papierom....neviem ešte ako by som ti poradila, kľudne sa opýtaj...a ďakujem :-)
salinka
Ja som bola doteraz zalubena do tvojej mandarinkovej rolady, ale tento recept je asi rovnako vyborny a zaujmavy. Si sikovna.
bejgi
rú roládu mám tiež uloženú :) ďakujem, aha takže nesmiem čakať keď vychladne, ale hneď z trúby horúce rolujem do vlhkej utierky aj s mastným papierom? No nedá mi, vyskúšam cez víkend, že ja to nezvládnem, musím :)))
bejgi
@cica2 , a kedy viem, že to môžem odtočiť, aby sa mi nezlomil? a papier sa neprilepí na cesto? Mne sa to nedarila, tak som to nechala tak, možno aj recept je dôležitý ;)
evusik
tak to je naozaj krásna roláda :-) si šikulka....
cica2
@salinka si podarená, vraj zaľúbená :-))) a ďakujem :-) @evusik ďakujem :-) @bejgi presne tak ako píšeš, hneď z rúry dám cesto na vlhkú utierku (asi 2 minúty ju nechaj položenú na tej utierke a potom začni opatrne stáčať) a najlepšie sa mi robí, keď ju stočím spolu s mastným papierom. Ja zvyknem ten papier ešte aj vymastiť, ako spomínam v bode 6...a nechávam v utierke tak dlho kým nevychladne (niekedy stačí 5 minút) a potom opatrne a pomaličky roládu rozviniem a stiahnem papier. A papier sa zvykne prilepiť ale to sa mi zvyklo aj na utierku (ale tým že je to od tej utierky navlhnuté, tak to ide ľahko dole)...potom natriem plnkou a opatrne zviniem. Držím ti palce a verím že sa ti vydarí ;-)
cica2
myslím tak, že ju nechám v chlade tých 5 minút stočenú...
bejgi
ďakujem @cica2 , tentoraz sa mi to už určite podarí a možno si to prečítajú aj iní čo nevedia a pomohla si im. Ešte raz ďakujem výsledok čestne podám :)))
cica2
@bejgi , určite sa vydarí, však si šikulka a taký krásny chlebík aký si ty upiekla a ešte aj cesto si ručne spravila, tak to by som zase ja, nedokázala...mne s kysnutým cestom pomáha pekárnička, ináč to neviem
jerica
@cica2 perfektné ako vždy,fotopopis pre kadého na jedničku:-)Viem si ťa predstaviť ako držíš v jednej ruke foťáčik aby si zachytila moment času postupu :-))
cica2
@jerica ďakujem :-)) ...no, ešte som sa vytešila fotením a pečením, lebo od pondelka si už budem musieť dať pauzu....čaká ma operácia ruky....takže potom už budem sem chodiť len nakúkať a vytešovať sa s vašimi krásnymi receptami ;-)
tatranka
Veľmi pekná roláda!!!Krásne nafotené,zrozumiteľný popis.No proste si jednička.
marianne69
uz podla fotky som Ta spoznala,kraasa,1*:-) nielenze,tie roladky uzasne pecies,ale aj tie fotky su nadhera
helca103
krásna ,farebná a určite šťavnatá .... @cica2 želám Ti aby tá operácia ruky dobre dopadla a bola si rýchlo fit.

jerica
@cica2 ja som mala operáciu každej ruky(dlane) karpálny tunel,veľmi som spokojná , za dva týždne som ani nevedela že som to absolvovala.
Prajem aby sa ti všetko hojilo tak aby si bola znovu aktívna aby si si mohla opatriť rodinku.
evas13
Zasa jedna super sladkosť. Nech ti operácia dopadne veľmi dobre. :)
salinka
Ulozila som si aj tvoju bananovu a jahodovu roladu. To sa moze vzdy hodit. Dakujem.
jerica
pomohla, ked chceš vediet viac napíš mi do e-m. J.
klaura
som milovníkom tvarohu a aj kivi môžem ... recept pre mňa ako stvorený ... :))) Krásny je, ukladám si ...
zuzuu10
Úžasná! :) Roládu som ešte neskúšala nikdy robiť, ale dávaš také parádne recepty, že mi to nedá :) Mame som teraz na narodky sľúbila tortu, no pri najbližšej príležitosti bude aj Tvoja roládka ;)
afataga
ako vzdy - zasa krasny kolacik, ked som videla foto, hned som vedela ze je to Tvoj kolacik :-) no uz? len ze mnam mnam
afataga
az teraz som si precitala ze ides na operaciu, aj ja Ti prajem aby to dobre dopadlo a drzim palce
sneica
kraaasne a vyborne...tak by som si kusok dala...:)
diabambulka
hneď ako som uvidela úvodné foto už som vedela, kto je autorka :-) koláčik máš krásny ako vždy a fotečky ani nehovorím , si veľmi šikovná, keď sa chcem inšpirovať a upiecť nový koláčik tak kuknem si tvoje receptíky, odporučila som ich aj švagrinke :-) páčila sa jej tvoja mandarínková roláda a dokonca sme obidve robili na Vianoce tie keksíky s lieskovcami :-)))
elka56
určite vyskúšam,vyzerá-no mnam, šikovná pekárka...
cica2
@jerica si strašne zlatá, ďakujem ti za podporu @diabambulka krásne ďakujem, si milá! Však ja sa tiež velmi rada inšpirujem tvojimi rovnako krásnymi receptíkmi a teším sa, že si aj vyskúšala :-) @elka56 ďakujem :-)
janger
@cica , krasny a luxusny kolacik :-). Operacie sa neboj, prekonas to! Budem na teba mysliet a drzat palce. Kedy, v pondelok? Drz sa :-).
zuzana78
vyzera super,ide tam dost kiwi,ja ich mam menej,tak by som asi dala do vnutra len a povrch by som natrela este kremom a posypala nastruhanou cokoladou..
bombiska
Krásna roláda...mňam,dala by som si aj v túto nočnú hodinu:-)
qaroh
Všimol som si u týchto roládiek, že nepridávate do tvarohu žiadnu želatínu. Drží to, nerozteká sa to?
ywett
@qaroh dávam stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom preložím do chladničky....tento recept  varecha.pravda.sk/recepty/schovana-rolada-fotorecept/2714...
už vyskúšali, takže drží to dobre a hlavne treba dávať čerstvé ovocie....a najlepšie je použiť, tvaroh jemný mäkký, lebo najlepšie drží tvar, aj bez kyslej smotany
havino
Ywka, čo dodať, všetko dokonalé, od rolády, postupu, fotiek dokonalých , ukladám
havino
Ywka, čo dodať, všetko dokonalé, od rolády, postupu, fotiek dokonalých , ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia