Foto: ywett
pre milovníkov tvarohu a kiwi :-) A dá sa obmieňať aj s iným ovocím, už som vyskúšala s ananásom a aj s marhuľami.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 |
|
5 polievkových lyžíc |
|
5 polievkových lyžíc |
|
1 polievková lyžica |
|
Plnka: | |
400ml |
|
1 |
|
2-3 polievkové lyžice |
|
200g |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme sneh.
-
2
Vymiešame žĺtky s cukrom.
-
3
Pridáme postupne preosiatu múku.
-
4
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
5
Nakoniec vmiešame kakao.
-
6
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
-
7
Pokiaľ sa cesto upečie, spravíme si plnku. Tvaroh vymiešame s cukrom a pridáme kyslú smotanu. Plnku si rozdelíme na 3x, jedna časť sa bude dávať do formy, druhá časť do rolády a troška plnky si necháme ešte na vrch rolády, pod ten odkrojený piškótový plát.
-
8
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy)
-
9
Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
-
10
Formu (30x10x5cm) vystelieme potravinárskou fóliou, na ktorú poukladáme kivi a dáme časť plnky (plnka by sa dala nahradiť ľubovoľná (aj s maslom) rýchlejšie potom stuhne a aj krajšie potom drží tvar)
-
11
Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme kivi.
-
12
Opatrne zavinieme, vložíme do formy.
-
13
A natrieme zvyškom plnky.
-
14
A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky.
-
15
Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu a pokrájame.
-
16
Prajem dobrú chuť!
...napíšem ti, ako robievam ja a určite ti aj druhé vareškárky poradia....ja zvyknem hneď po upečení cesto stočiť do vlhkej utierky a najlepšie sa mi stáča, spolu s papierom....neviem ešte ako by som ti poradila, kľudne sa opýtaj...a ďakujem :-)
varecha.pravda.sk/recepty/jahodova-rolada-fotorecept/1701...
Prajem aby sa ti všetko hojilo tak aby si bola znovu aktívna aby si si mohla opatriť rodinku.
už vyskúšali, takže drží to dobre a hlavne treba dávať čerstvé ovocie....a najlepšie je použiť, tvaroh jemný mäkký, lebo najlepšie drží tvar, aj bez kyslej smotany