Banánová roláda (fotorecept)

Banánová roláda (fotorecept)
Foto: cica2
cica2Cica2, recept pridal: 27. januára 2011 12:29Ďalšie jeho recepty

ďalší obľúbený recept z mojej písanky:)

Suroviny

45
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do penista
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 1

2

Postupne pridávame prášok do pečiva
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 2

3

Múku
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 3

4

Postrúhanú citronovú kôru a šťavu (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 4

5

Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 5

6

Po upečení cesto zvinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 6

7

Vo vodnom kúpeli vyšlaháme vajce, cukor, kakao (kto chce môže si pridať 2-3 polievkové lyžice mletých orechov ) a šlaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút )
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 7

8

Vymiešame si maslo (ja som dala 1 lyžicu práškového cukru, ale nemusí byť)
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 8

9

A vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšlaháme
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 9

10

Vychladnutú roládu rozvinieme
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 10

11

A natrieme plnkou na ktorú potom ku kraju dáme dva banány....lepšie sú rovné, aby to nedopadlo tak ako mám ja :0)
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 11

12

Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g varovej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli.

13

Dobrú chuť!
Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 27. januára 2011 o 14:35
    Cica,máš ju peknú,akurát je taký ,,kávový čas,, aj by bodla...


  • cica2, 27. januára 2011 o 14:38
    @danculka , ďakujem a keby sa dalo hneď by som ti poslala ;)


  • dajanca, 27. januára 2011 o 14:52
    Krásne sa Ti podarila... ešte aj pekne naaranžované... dala by som si:)


  • michsamant, 27. januára 2011 o 14:55
    mnam :)


  • tonicka53, 27. januára 2011 o 15:04
    krásna práca, aj ja by som si dala povedať, aspoň jeden kúsok :-)


  • marianne69, 27. januára 2011 o 15:09
    ...pekucka roladka a krasne nafotena...teraz by mi bodla ku kavicke:-)))


  • siskam, 27. januára 2011 o 16:12
    Joj, či to dobre vyzerá. Skúsim ešte dnes.


  • tothka, 27. januára 2011 o 17:47
    Hneď som dostala chuť na sladké, idem niečo pohľadať, ale taká roládka by určite bodla.


  • tinca, 27. januára 2011 o 17:55
    @cica2 často ju robím s malým rozdielom recepisu, ale ja prášok do pečiva vždy zapracujem do múky, ale nič sa nedej to je tvoj rcp. Máš ju lákavú


  • tinca, 27. januára 2011 o 17:57
    P.S.nááádhené úvodné aranžmá:-))


  • hviezdickaz, 27. januára 2011 o 18:23
    chute si mi narobila,mnam :)


  • zitar, 27. januára 2011 o 19:29
    Neviem z akých príčin, ale roláda sa mi ešte nikdy poriadne nevydarila, buď sa mi nedala zvinúť, alebo potom rozvinúť. Ale táto vyzerá veľmi lákavo a tak jednoducho, že asi neodolám a hoci som si povedala, že roláda nikdy viac, asi budem zase skúšať.


  • zitar, 27. januára 2011 o 19:30
    Jáj, chcela som ešte povedať, že postup je uvedený veľmi zrozumiteľne, takže dúfam, že sa mi vydarí.


  • diabambulka, 27. januára 2011 o 19:36
    cica2 pochvala, ty máš hádam doma cukráreň:-)))nádherne spracovaný recept z tvojej skvelej písanky plnej fantastických receptov:-D


  • gittka, 27. januára 2011 o 19:50
    dobrotka,dala by som si ku kavičke,,,


  • altyn, 27. januára 2011 o 19:59
    Nie som moc na sladké, no toto vypadá lákavo, dal by som si povedať! :-)))


  • bejda7, 27. januára 2011 o 22:27
    V pečení vyzeráš,že si šikulka:))


  • alexdidi, 28. januára 2011 o 10:29
    Tiež som robievala takúto roládu, ale s dvojnásobkom plnky a potrela som ňou aj stočenú roládu a až potom polevu. Teraz moji v chcú iba ako zákusok na plechu, lebo tam ide 2x toľko banánov a viac im chutí, keď je viac banánová...nuž proti gustu......musím ich rešpektovať a musím aj povedať, že je to jeden z dvoch najobľúbenejších zákuskov v rodine....roláda ale vyzerá efektnejšie ako aj Tvoja...je krásna.


  • zuzankaro, 28. januára 2011 o 10:42
    boze dala by som si, vyzera velmi lakavo :P ;)


  • janger, 28. januára 2011 o 11:42
    @cica , mas ozaj vybornu pisanku ;-)!


  • karky, 28. januára 2011 o 13:33
    Mnam uz sa mi slinky zbiehaju:)


  • elisticka, 28. januára 2011 o 18:55
    mnam krasna roladka....


  • cica2, 28. januára 2011 o 19:03
    jééj dievčatá, potešili ste ma, ďakujem za všetky komentáre:))...keby sa dalo, tak hneď všetkým pošlem na koštovku ;-)

    @tinca , áno máš pravdu, ja tiež prášok do pečiva rozmiešam najskôr s múkou a až potom dávam do cesta. Ale kedže moja malá dcérka a zároveň veľká pomocníčka mi rada sype suroviny, tak som ju už nechala:)

    @zitar , verím tomu že sa ti krásne vydarí ;-)


    @diabambulka , nie cukráreň nemám ale to by sa dalo napísať o každej vareškárke a vareškároch, lebo už koľko úžasných receptov som našla a potom len ukladám a ukladám a kedy to stihnem všetko aj ja vyskúšať...snáď na dochôdku:)


    @alexdidi , Vďaka za dobrý tip, vyskúšať aj ako zákusok na plechu a fakt treba spraviť dvojnásobok plnky, lebo aj mne sa videlo tejto málo.




    @janger , keby si videla tú písanku, tak by si sa smiechu neudržala. Väčšinou mám recepty v tej písanke napchaté na kadejakých papierikoch, ktoré som síce začala ale už pekne dávno, prepisovať ale tie zdrapy receptov v nej držím stále a rada sa k nim vraciam, lebo viem od koho receptík mám a že ho mám už odskúšaný ;)


  • cica2, 28. januára 2011 o 19:07
    uff, ale som sa rozpísala :o)


  • gabuna, 28. januára 2011 o 19:08
    přidávám do oblíbených, vypadá dobře.


  • siskam, 28. januára 2011 o 19:42
    Už som ju upiekla, podarila sa mi a je výborná. Vďaka cica 2.


  • cica2, 28. januára 2011 o 19:49
    @siskam , akurátne som na teba myslela že či si ju včera vyskúšala, tak už viem a teším sa že chutila:))


  • marienka44, 28. januára 2011 o 20:06
    Cica2 ,pokial viem, do rolady sa nepridava kyp. prasok, lebo sa pri stacani láme. Ja robim len zo 4 vajec opacnym postupom, t.j. do tuheho snehu s cukrom sa zaslahaju najprv zltka a potom aj muka. Roladu peciem na otvorenom plechu, lepsie sa z neho vybera. Kratke konce , ktore su suche po upeceni, orezem a polozim ich, ako Ty banany, po dlhsej strane. Potom je rolada aj bez bananu taka pekna ako Tvoja s bananom. Pripaden davam do bielkov par lyzic studenej vody ako prirodzene kypridlo, nie kyp.prasok. :-)


  • majka5551, 28. januára 2011 o 22:14
    mňamky ukladám do kk


  • orchidea, 29. januára 2011 o 16:24
    ... nemám slov, krásne foto, len zahryznúť keby sa dalo, už sa na ňu chystám najbližšie.... určite upečiem, ďakujem


  • jerica, 29. januára 2011 o 21:47
    Je to pekných pár rôčkov čo som nerobila banánovú roládu. pripomenula si mi keď som ju robievala skoro každý týždeň až sme sa jej prejedli,to vieš keď sa ti niečo zadarí tak si nedáš pokoj a dokola pečieš.
    Pekne upravené ,nafotené s postupom .


  • remcula, 30. januára 2011 o 12:43
    Zrovna včera jsem dělala ananasovou roládu ze 4 vajec. Měla velký úspěch. Roláda je vděčný zákusek.


  • 1ariana, 30. januára 2011 o 17:21
    Wau, parádna Ti vyšla. :o)


  • frona, 30. januára 2011 o 18:19
    Krásna roláda.... Ja mám od mojej mamy s ovocným krémom...ale vyskúšam aj Tvoj, pretože banány a čokoláda idú fantasticky dobre k sebe. Ukladám si do KK, aby som nezabudla!


  • cica2, 31. januára 2011 o 20:55
    @marienka44 , vážim si tvoj názor ale môžem ťa ubezbečiť že vždy do rolády dávam prášok do pečiva, mám to už veľakrát odskúšané a roláda sa mi pekne dala stočiť, vôbec sa nelámala a ani kraje neboli suché. Možno tomu pomohla aj tá citronová šťava ale fakt už takto robievam dlhé roky. Otvorený plech nemám, ale som už zvyknutá na tomto a ľahko sa vyberá aj mne, lebo niekedy nechám na krajoch dlhšie strany papiera a potom len za tie kraje chytím a vyberiem z plechu :) A áno dá sa cesto robiť aj tým opačným postupom ako ty opisuješ, tiež som tak robila, že najskôr bielka vyšlahať a pridávať žĺtka, múku....ale potom som to vyskúšala takto a žiadny rozdiel v ceste som nevidela, bolo to rovnaké:) Takže skús vyskúšať podľa môjho a verím tomu že suché konce po upečení rolády už nebudeš mať ;-)



  • cica2, 31. januára 2011 o 20:55
    A ďakujem všetkým :)


  • cica2, 31. januára 2011 o 21:30
    @orchidea , :))
    @jerica , veru to poznám:)
    @remcula , ananásovú som ešte neskúšala, ale tiež musí byť výborná!...robievam ananásové zákusky
    @frona , napíšeš mi prosím recept ako robíš ten ovocný krém?


  • kkaja, 3. marca 2011 o 14:33
    Júúúúúj vyzerá veľmi pekne a chutne určite vyskúšam. :))))


  • cica2, 16. marca 2011 o 22:32
    @kkaja , ďakujem:)


  • najaa, 9. apríla 2011 o 13:46
    dnes som spravila a je fajnučka...vdaka za recept ;)


  • cica2, 9. apríla 2011 o 14:12
    @najaa , ďakujem, velmi sa teším že chutila:))


  • siskam, 13. apríla 2011 o 10:53
    Pre veľký úspech ju idem znova piecť na Veľkú noc. Ale skúsim ju natrieť aj nejakých kyslejším lekvárom a na to krém. Dúfam, že to nepokazím.


  • cica2, 13. apríla 2011 o 11:18
    @siskam , velmi sa teším že roláda mala aj u vás úspech a myslím že keď dáš lekvár, určite nič nepokazíš, len to možno viac zvýrazní chuť. Však potom napíš:))


  • jerica, 18. mája 2011 o 21:59
    @janger aj sa usmiavam keď si čítam komenty k tomuto receptu s pekným fotopopisom a ten Tvoj koment mi tiež niečo pripomína:-))


  • 3sandra3, 18. mája 2011 o 22:11
    pekná roládka


  • cica2, 20. mája 2011 o 22:46
    ďakujem:)


  • betka11, 21. mája 2011 o 08:20
    @cica2 roládku máš parádnu,keby sa dali posielať koláčiky cez pc bolo by to fantastické ale zatial sa nedajú takže máme príležitosti dosť na zbieranie výborných rcp, skúsenosti a rád od skúsenejších varecháčov/čiek @janger nie si sama čo má recepty takto "uskladnené" skúšam,prepisujem a stále najdem papieriky s rcp,ja si píšem od koho a s akej stránky rcp pochádza,pre istotu keď mi nie je niečo jasné pozriem sa alebo prečítam komenty niekedy sú pomôcky aj tam,pekný víkend


  • cica2, 22. mája 2011 o 12:19
    @betka11 , ďakujem:)...a veru tiež som rada že tu môžem zbierať výborné recepty a skúsenosti od skúsenejších varecháčov/čiek, je to supér stránka!!!.....a ináč tie recepty mám ja, tak uložené:)) to ja som tak reagovala na @janger ;-)...no už som aj ja domotaná, xixi


  • cica2, 22. mája 2011 o 12:19
    @betka11 , ďakujem a pekný víkend aj tebe:)


  • sona1986, 4. januára 2012 o 15:42
    rychle,jednoduche a chutne ....super


  • cica2, 5. januára 2012 o 11:25
    @sona1986 ďakujem :-)


  • kaixi, 20. apríla 2012 o 14:18
    skvelééé :) namiesto čokolady na varenie som dala klasickú mliečnu čokoládu


  • cica2, 20. apríla 2012 o 17:55
    @kaixi teším sa, že roláda chutila, ďakujem že si napísala a vitaj! :-))


  • mariaklara, 5. mája 2012 o 21:00
    Komu by nechutila, je krásna...


  • cica2, 6. mája 2012 o 10:05
    ďakujem a o to viac sa teším ak niekto vyskúša a aj chutí :-))


  • seaton, 10. decembra 2013 o 15:37
    hľadala som, hľadala a aj našla. Na tieto vianoce si ju mnžel objednal a musí to byť presne táto. Nerobila som ju niekoľko rokov a recept je ktoviekde. Ďaaaaaakujeeeem


  • ivka152, 28. decembra 2013 o 18:44
    Najlepsia rolada aku som kedy jedla.Robila som ju na Vianoce,zjedla sa ani neviem kedy tak som musela robit dalsiu,mnam :-)


  • ywett, 3. januára 2014 o 16:25
    @seaton , rado sa stalo :)
    @ivka152 , takéto komentáre potešia vždy, ďakujem :)...teda ja som túto roládu dva roky už nerobila, mala by som ju upiecť na narodeniny a nafotiť aj krajšie fotky :-)...to je ešte z tých prvých, keď som sa učila :-D


  • mirkamt, 27. januára 2014 o 13:10
    @ywett Mohla by si, prosím, pre začiatočníkov doplniť na akej teplote približne piecť cesto? Vopred ďakujem.


  • ericka, 27. januára 2014 o 14:45
    Krásna roládka, najbližšie ju urobím aj ja. Určite je aj taká vynikajúca, tak ako bola aj jedna z tvojich rolád, ktorú som vyskúšala - jablková..


  • siskam, 28. januára 2014 o 16:45
    Výborná roláda, už som ju piekla zo trikrát. A určite znovu budem.


  • ywett, 29. januára 2014 o 21:34
    @mirkamt , ja mám plynovú rúru, tak preto v niektorých mojich receptoch stupne chýbajú, ale postupne to doplním, lebo niektoré koláče som piekla aj v elektrickej u svokričky... skús pozrieť v tomto recepte na schovanú roládu. Tam som stupne napísala...vložím link ak sa podarí, lebo odpisujem cez mobil

    » varecha.pravda.sk/recepty/schovana-rolada-fotorecept/2714...


    @ericka , @siskam , ďakujem dievčatá ;)


  • ywett, 6. februára 2014 o 17:28
    @ericka , mám radosť, že si bola spokojná s jablkovou roládou a myslím, že bude chutiť aj táto banánová...robila som ju nedávno na dcérkinu narodeninovú oslavu, tak som nafotila aj nové foto, tiež aj úvodné je už vymenené...čo už, keď tak rada fotím :-)...potom daj vedieť ak vyskúšaš :)






Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist