Banánová roláda fotorecept

ywett - fotkaywett, 27. januára 2011
Banánová roláda (fotorecept)
Foto: ywett

ďalší obľúbený recept z mojej písanky:)

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6
6 polievkových lyžíc
5 polievkových lyžíc
1
 troška
 troška
Krém:
1
2 polievkové lyžice
1 polievková lyžice
12Og
2 väčšie
Poleva:
100g
70g




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do penista

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridávame prášok do pečiva

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postrúhanú citronovú kôru a šťavu (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení cesto zvinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vo vodnom kúpeli vyšlaháme vajce, cukor, kakao (kto chce môže si pridať 2-3 polievkové lyžice mletých orechov ) a šlaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút )

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vymiešame si maslo (ja som dala 1 lyžicu práškového cukru, ale nemusí byť)

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšlaháme

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnutú roládu rozvinieme

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A natrieme plnkou na ktorú potom ku kraju dáme dva banány....lepšie sú rovné, aby to nedopadlo tak ako mám ja :0)

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g varovej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli.

  13. 13

    Dobrú chuť!

    Banánová roláda (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

danculka
Cica,máš ju peknú,akurát je taký ,,kávový čas,, aj by bodla...
dajanca
Krásne sa Ti podarila... ešte aj pekne naaranžované... dala by som si:)
tonicka53
krásna práca, aj ja by som si dala povedať, aspoň jeden kúsok :-)
siskam
Joj, či to dobre vyzerá. Skúsim ešte dnes.
tothka
Hneď som dostala chuť na sladké, idem niečo pohľadať, ale taká roládka by určite bodla.
tinca
@cica2 často ju robím s malým rozdielom recepisu, ale ja prášok do pečiva vždy zapracujem do múky, ale nič sa nedej to je tvoj rcp. Máš ju lákavú
tinca
P.S.nááádhené úvodné aranžmá:-))
zitar
Neviem z akých príčin, ale roláda sa mi ešte nikdy poriadne nevydarila, buď sa mi nedala zvinúť, alebo potom rozvinúť. Ale táto vyzerá veľmi lákavo a tak jednoducho, že asi neodolám a hoci som si povedala, že roláda nikdy viac, asi budem zase skúšať.
zitar
Jáj, chcela som ešte povedať, že postup je uvedený veľmi zrozumiteľne, takže dúfam, že sa mi vydarí.
diabambulka
cica2 pochvala, ty máš hádam doma cukráreň:-)))nádherne spracovaný recept z tvojej skvelej písanky plnej fantastických receptov:-D
altyn
Nie som moc na sladké, no toto vypadá lákavo, dal by som si povedať! :-)))
alexdidi
Tiež som robievala takúto roládu, ale s dvojnásobkom plnky a potrela som ňou aj stočenú roládu a až potom polevu. Teraz moji v chcú iba ako zákusok na plechu, lebo tam ide 2x toľko banánov a viac im chutí, keď je viac banánová...nuž proti gustu......musím ich rešpektovať a musím aj povedať, že je to jeden z dvoch najobľúbenejších zákuskov v rodine....roláda ale vyzerá efektnejšie ako aj Tvoja...je krásna.
cica2
jééj dievčatá, potešili ste ma, ďakujem za všetky komentáre:))...keby sa dalo, tak hneď všetkým pošlem na koštovku ;-)

@tinca , áno máš pravdu, ja tiež prášok do pečiva rozmiešam najskôr s múkou a až potom dávam do cesta. Ale kedže moja malá dcérka a zároveň veľká pomocníčka mi rada sype suroviny, tak som ju už nechala:)

@zitar , verím tomu že sa ti krásne vydarí ;-)


@diabambulka , nie cukráreň nemám ale to by sa dalo napísať o každej vareškárke a vareškároch, lebo už koľko úžasných receptov som našla a potom len ukladám a ukladám a kedy to stihnem všetko aj ja vyskúšať...snáď na dochôdku:)


@alexdidi , Vďaka za dobrý tip, vyskúšať aj ako zákusok na plechu a fakt treba spraviť dvojnásobok plnky, lebo aj mne sa videlo tejto málo.




@janger , keby si videla tú písanku, tak by si sa smiechu neudržala. Väčšinou mám recepty v tej písanke napchaté na kadejakých papierikoch, ktoré som síce začala ale už pekne dávno, prepisovať ale tie zdrapy receptov v nej držím stále a rada sa k nim vraciam, lebo viem od koho receptík mám a že ho mám už odskúšaný ;)
gabuna
přidávám do oblíbených, vypadá dobře.
siskam
Už som ju upiekla, podarila sa mi a je výborná. Vďaka cica 2.
cica2
@siskam , akurátne som na teba myslela že či si ju včera vyskúšala, tak už viem a teším sa že chutila:))
marienka44
Cica2 ,pokial viem, do rolady sa nepridava kyp. prasok, lebo sa pri stacani láme. Ja robim len zo 4 vajec opacnym postupom, t.j. do tuheho snehu s cukrom sa zaslahaju najprv zltka a potom aj muka. Roladu peciem na otvorenom plechu, lepsie sa z neho vybera. Kratke konce , ktore su suche po upeceni, orezem a polozim ich, ako Ty banany, po dlhsej strane. Potom je rolada aj bez bananu taka pekna ako Tvoja s bananom. Pripaden davam do bielkov par lyzic studenej vody ako prirodzene kypridlo, nie kyp.prasok. :-)
orchidea
... nemám slov, krásne foto, len zahryznúť keby sa dalo, už sa na ňu chystám najbližšie.... určite upečiem, ďakujem
jerica
Je to pekných pár rôčkov čo som nerobila banánovú roládu. pripomenula si mi keď som ju robievala skoro každý týždeň až sme sa jej prejedli,to vieš keď sa ti niečo zadarí tak si nedáš pokoj a dokola pečieš.
Pekne upravené ,nafotené s postupom .
remcula
Zrovna včera jsem dělala ananasovou roládu ze 4 vajec. Měla velký úspěch. Roláda je vděčný zákusek.
frona
Krásna roláda.... Ja mám od mojej mamy s ovocným krémom...ale vyskúšam aj Tvoj, pretože banány a čokoláda idú fantasticky dobre k sebe. Ukladám si do KK, aby som nezabudla!
cica2
@marienka44 , vážim si tvoj názor ale môžem ťa ubezbečiť že vždy do rolády dávam prášok do pečiva, mám to už veľakrát odskúšané a roláda sa mi pekne dala stočiť, vôbec sa nelámala a ani kraje neboli suché. Možno tomu pomohla aj tá citronová šťava ale fakt už takto robievam dlhé roky. Otvorený plech nemám, ale som už zvyknutá na tomto a ľahko sa vyberá aj mne, lebo niekedy nechám na krajoch dlhšie strany papiera a potom len za tie kraje chytím a vyberiem z plechu :) A áno dá sa cesto robiť aj tým opačným postupom ako ty opisuješ, tiež som tak robila, že najskôr bielka vyšlahať a pridávať žĺtka, múku....ale potom som to vyskúšala takto a žiadny rozdiel v ceste som nevidela, bolo to rovnaké:) Takže skús vyskúšať podľa môjho a verím tomu že suché konce po upečení rolády už nebudeš mať ;-)

cica2
@orchidea , :))
@jerica , veru to poznám:)
@remcula , ananásovú som ešte neskúšala, ale tiež musí byť výborná!...robievam ananásové zákusky
@frona , napíšeš mi prosím recept ako robíš ten ovocný krém?
kkaja
Júúúúúj vyzerá veľmi pekne a chutne určite vyskúšam. :))))
najaa
dnes som spravila a je fajnučka...vdaka za recept ;)
siskam
Pre veľký úspech ju idem znova piecť na Veľkú noc. Ale skúsim ju natrieť aj nejakých kyslejším lekvárom a na to krém. Dúfam, že to nepokazím.
cica2
@siskam , velmi sa teším že roláda mala aj u vás úspech a myslím že keď dáš lekvár, určite nič nepokazíš, len to možno viac zvýrazní chuť. Však potom napíš:))
jerica
@janger aj sa usmiavam keď si čítam komenty k tomuto receptu s pekným fotopopisom a ten Tvoj koment mi tiež niečo pripomína:-))
betka11
@cica2 roládku máš parádnu,keby sa dali posielať koláčiky cez pc bolo by to fantastické ale zatial sa nedajú takže máme príležitosti dosť na zbieranie výborných rcp, skúsenosti a rád od skúsenejších varecháčov/čiek @janger nie si sama čo má recepty takto "uskladnené" skúšam,prepisujem a stále najdem papieriky s rcp,ja si píšem od koho a s akej stránky rcp pochádza,pre istotu keď mi nie je niečo jasné pozriem sa alebo prečítam komenty niekedy sú pomôcky aj tam,pekný víkend
cica2
@betka11 , ďakujem:)...a veru tiež som rada že tu môžem zbierať výborné recepty a skúsenosti od skúsenejších varecháčov/čiek, je to supér stránka!!!.....a ináč tie recepty mám ja, tak uložené:)) to ja som tak reagovala na @janger ;-)...no už som aj ja domotaná, xixi
kaixi
skvelééé :) namiesto čokolady na varenie som dala klasickú mliečnu čokoládu
cica2
@kaixi teším sa, že roláda chutila, ďakujem že si napísala a vitaj! :-))
cica2
ďakujem a o to viac sa teším ak niekto vyskúša a aj chutí :-))
seaton
hľadala som, hľadala a aj našla. Na tieto vianoce si ju mnžel objednal a musí to byť presne táto. Nerobila som ju niekoľko rokov a recept je ktoviekde. Ďaaaaaakujeeeem
ivka152
Najlepsia rolada aku som kedy jedla.Robila som ju na Vianoce,zjedla sa ani neviem kedy tak som musela robit dalsiu,mnam :-)
ywett
@seaton , rado sa stalo :)
@ivka152 , takéto komentáre potešia vždy, ďakujem :)...teda ja som túto roládu dva roky už nerobila, mala by som ju upiecť na narodeniny a nafotiť aj krajšie fotky :-)...to je ešte z tých prvých, keď som sa učila :-D
mirkamt
@ywett Mohla by si, prosím, pre začiatočníkov doplniť na akej teplote približne piecť cesto? Vopred ďakujem.
ericka
Krásna roládka, najbližšie ju urobím aj ja. Určite je aj taká vynikajúca, tak ako bola aj jedna z tvojich rolád, ktorú som vyskúšala - jablková..
siskam
Výborná roláda, už som ju piekla zo trikrát. A určite znovu budem.
ywett
@ericka , mám radosť, že si bola spokojná s jablkovou roládou a myslím, že bude chutiť aj táto banánová...robila som ju nedávno na dcérkinu narodeninovú oslavu, tak som nafotila aj nové foto, tiež aj úvodné je už vymenené...čo už, keď tak rada fotím :-)...potom daj vedieť ak vyskúšaš :)



1x ywett
ywett
@Mirasedy (27.3.2017 18:01)

Ďakujem za komentár a pozrela som aj tú bezlepkovú, vyzerá dobre a určite aj chutí ;-)
zuzana74
Piekla som podla receptu 2x, ale uprimne to cesto nebolo take jemne. Kypriaceho prasku som dala len minimum premiesany s mukou a pri stacani mi nepraskala, ale cely by som rozhodne nedavala. Je to v tom kolaci potom citit, chut je taka umela.
kimika
Úžasná roláda a tá plnka! Aj piškóta....no recept na 1*. Ďakujem zaň 😊👍
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia