Torta s jablkami a tvarohom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 22. septembra 2014
Torta s jablkami a tvarohom
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
65 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g
na špičku noža
80 g
1 bal
štipka
1 ks
120 g (alebo margarín)
Na posypanie cesta:
2 - 3 ks
1/2 bal
Na náplň o obloženie:
750 g
40 g
120 g
1 bal
trochu
3 ks
3 ks
4 - 5 ks
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.

  2. 2

    2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.

  3. 3

    Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.

  4. 4

    Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 180°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3-4 (predhriata)<br /> <br /><br /> Čas pečenia: asi 65 minút

  5. 5

    Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia