droetker nemá fotku

Dr.Oetker

História Dr.Oetker
Príbeh spoločnosti Dr.Oetker sa začal v roku 1891, kedy sa mladý lekárnik Dr. August Oetker snažil vyvinúť niečo, čo na trhu dovtedy chýbalo. Keďže svoju mladosť prežil v pekárni rodičov, svet pečenia mu bol veľmi blízky. V tom období neexistoval na trhu spoľahlivý kypriaci prášok a na pečenie sa používala kypriaca múka, ktorá nebola trvanlivá a výsledok pečenia s ňou bol neistý. Dlhé dva roky Dr. August Oetker experimentoval a výsledkom bol výrobok, ktorý zaručoval kypriaci efekt, trvanlivosť a zároveň mal neutrálnu chuť. Jedna dávka bola určená na 0,5 kg múky, čo bolo množstvo na jeden koláč.
Dr. August Oetker bol aj priekopníkom v reklame. Už od začiatku upozorňoval na svoje výrobky pomocou receptov na obale kypriaceho prášku a v tlači.

Dr.Oetker dnes
Spoločnosť Dr.Oetker je najvýznamnejším potravinárskym výrobcom prísad a zmesí na pečenie, dezertov, sladkých jedál v prášku, čerstvých dezertov, prípravkov na želírovanie a mrazenej pizze na Slovensku i v Čechách. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 1991 a od roku 1993 vyrába vo výrobnej divízií v Boleráze výrobky určené predovšetkým na slovenský a český trh. Sortiment značky na Slovensku obsahuje cca 130 výrobkov a tento počet sa neustále zvyšuje.

„Kvalita je najlepší recept“
Touto filozofiou sa spoločnosť Dr.Oetker riadi už viac ako 120 rokov. Je to zároveň aj cesta k jej úspešnej tradícii na trhu, pričom s počtom devätnásť tisíc zamestnancov po celom svete patrí Dr.Oetker k najväčším rodinným firmám.
Jedným z najdôležitejších oddelení firmy sú laboratóriá kontroly kvality spolu so skúšobnou a vývojovou kuchyňou. Dohliadajú, aby všetky produkty Dr.Oetker vyhovovali prísnym požiadavkám kvality a jednoduchosti prípravy. Zároveň vyvíjajú nové produkty podľa požiadaviek a potrieb zákazníkov. Tým ručí značka Dr.Oetker za kvalitu a Váš úspech v kuchyni.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist