Torta s jablkami a tvarohom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
65 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.
  2. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.
  3. Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
  4. Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190°C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 180°C (predhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3-4 (predhriata)<br /> <br /><br /> Čas pečenia: asi 65 minút
  5. Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.