Recepty, kde je paprička jalapeňo mletá
Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu
rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....
Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s
prepáčedním,...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“
z tunajšieho trhu je...
Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania,
počnúc detským škôlkami
a končiac domovami dôchodcov sa...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si
dovolil túto, aj na...
Teplý šalát s cícerom
Nikdy by som si nebol pomyslel, že si tak rýchlo obľúbim zeleninovú stravu. Nie som...
Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...
Ananásovo-uhorková salsa
… a prečo by nie? Ak sa môže skombinovať mango a zelená cibuľka, tak ja odskúšam...
Vývar s kosťami z pečenej morky
Turkey Stock from Health Wire, pod týmto názvom som rcp na tento vývar prevzal z
informačného...
Kurací perkelt alias Orzotto
Nepoznám nikoho a to sa po našej Matičke Zemi túlam už 69. rok, kto by...
Dva šaláty na grilovačku
Varite peciete a posledna vec je salat, su ktore sa daju spravit den dva...
Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré
Komerčný recept šéfkuchára Filipa Ondrušeka
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už
od prvopočiatku...
Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch,
nielenže ulahodíte svojmu...
Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou
Kazda restauracia, alebo hotel ma svoj vlastny recept, tajnu prichut. Ponukam Vam zakladny recept,...
Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom
Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
Utopence-pikant
Utopence čiže špekáčiky naložené v octovom náleve by nemali chýbať najmä na pivnej párty. Ale nie...
Pizza na kameni
dlho som skúšal rôzne recepty na pizzu... až raz som zistil, ktorý je ten pravý, ...
Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....
Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...
Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...
Teplý šalát s cícerom
Nikdy by som si nebol pomyslel, že si tak rýchlo obľúbim zeleninovú stravu. Nie som...
Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...
Ananásovo-uhorková salsa
… a prečo by nie? Ak sa môže skombinovať mango a zelená cibuľka, tak ja odskúšam...
Vývar s kosťami z pečenej morky
Turkey Stock from Health Wire, pod týmto názvom som rcp na tento vývar prevzal z informačného...
Kurací perkelt alias Orzotto
Nepoznám nikoho a to sa po našej Matičke Zemi túlam už 69. rok, kto by...
Dva šaláty na grilovačku
Varite peciete a posledna vec je salat, su ktore sa daju spravit den dva...
Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré
Komerčný recept šéfkuchára Filipa Ondrušeka
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...
Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...
Šalát Mexická pasta s čiernou fazuľou
Kazda restauracia, alebo hotel ma svoj vlastny recept, tajnu prichut. Ponukam Vam zakladny recept,...
Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom
Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
Utopence-pikant
Utopence čiže špekáčiky naložené v octovom náleve by nemali chýbať najmä na pivnej párty. Ale nie...
Pizza na kameni
dlho som skúšal rôzne recepty na pizzu... až raz som zistil, ktorý je ten pravý, ...