SOS müsli tyčinky nielen pre moletky

harnovaeva1948Harnovaeva1948, 67 ročná žena, Levice, recept pridala: 9. decembra 2009 23:24Ďalšie jej recepty

SOS (musli) tyčinky nielen pre moletky na vianočné dni. Aj tí, ktorí sa snažia nepribrať alebo si strážia hladinu cholesterolu či triglyceridov si radi pochutia na niečom, čo im neublíži.

Suroviny

30
minút
na 150-160 °C

Postup prípravy receptu

1

Z nesladeného kondenzovaného mlieka, rozomletého ľanového semena, namočených hrozienok a ostatných potravín urobíme hmotu, ktorú dáme na plech s papierom. Pečiem 30 minút pri 150 až 160 st. C Za tepla krájame tyčinky. Aby som hmotu na plechu dala do súmernej rovnomernej polohy, prichystala som si ešte jeden papier, ktorý som dala na vrch hmoty a valčekom na cesto hmotu pred pečením vyrovnala. Čo mi valček vytlačil bolo akurát na vyrovnanie kútov na plechu.

2

Niečo o potravinách, ktoré aj znižujú celkový i zlý chlesterol - LDL a zvyšujú dobrý cholesterol - HDL: Ľanové semeno: je dobrá vláknina, ale ak chceme to najlepšie, čo v ňom je (kvalitné bielkoviny, tuky - omega 3, železo, horčík, draslík, treba si ho zomlieť na kávovom mlynčeku. Denná dávka 2 až 4 čajové lyžičky môže byť vo forme zákuskov. Omega 3 sú nenásytené mastné kyseliny, ktoré nám nezvyšujú cholesterol ani hmotnosť, ale slúžia ako stavebný materiál.

3

Slnečnicové semienká nám dávajú E vitamín a taktiež znižujú LDL a celkový cholesterol. Je to potravina pre činnosť srdca a mozgu. Tekvicové jadierka nám pomáhajú v boji proti ateroskleróze, dodajú nám bielkovinu, zinok, meď, vitamín K. Vlašské orechy, mandle znižujú cholesterol celková i LDL a zvyšujú hladinu HDL. Ak skonzumujeme denne za hrsť orechov, určite nám menej hrozí, že sa nám upchá cieva.

4

Vločky ako bielkovina by nemala chýbať na našom jedálnom lístku. Pomáha znižovať našu hmotnosť i cholesterol. Hrozienka sú prirodzene sladké (fruktóza - inzulín nejde tak hore) a majú veľa vitamínov a minerálií. Med. Sladíme nie prázdnymi kalóriami, ktoré cukor dáva, ale keď už sladké, tak so sarachidami si dodajme aj minerálie, včelie enzým a prírodné arómy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 3. mája 2010 o 11:45
    :-) ukladám si tento recept, prišiel mi momentálne veľmi vhod, som na dlhodobej PN, pichajú mi B-vit., mám málo pohybu a priberám, lebo "béčka" stupňujú chuť na jedlo a ja papám :-) s týmto papaním nebudem mať až také výčitky , dík


  • vieramaria, 13. septembra 2010 o 20:27
    super recept! Mňamka, zdravá , ale pozor na závislosť! :-)


  • martamm, 29. decembra 2010 o 19:02
    Mnam, ukladam


  • jatanika, 15. apríla 2011 o 08:36
    aj tieto tyčinky sa mi páčia ...ukladám a niekedy skúsim


  • 3sandra3, 28. septembra 2011 o 22:35
    SOS sa mi páči,,, ukladám


  • stanka365, 9. októbra 2012 o 21:11
    Som celiatička, čím môžem nahradiť ovsené vločky? Vyzerajú perfektne, vyskúšam aspoň deťom spraviť! Díky za inšpiráciu!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist