SOS müsli tyčinky nielen pre moletky

harnovaeva1948Harnovaeva1948, recept pridal: 9. decembra 2009 23:24Ďalšie jeho recepty

SOS (musli) tyčinky nielen pre moletky na vianočné dni. Aj tí, ktorí sa snažia nepribrať alebo si strážia hladinu cholesterolu či triglyceridov si radi pochutia na niečom, čo im neublíži.

Suroviny

30
minút
na 150-160 °C

Postup prípravy receptu

Z nesladeného kondenzovaného mlieka, rozomletého ľanového semena, namočených hrozienok a ostatných potravín urobíme hmotu, ktorú dáme na plech s papierom. Pečiem 30 minút pri 150 až 160 st. C Za tepla krájame tyčinky. Aby som hmotu na plechu dala do súmernej rovnomernej polohy, prichystala som si ešte jeden papier, ktorý som dala na vrch hmoty a valčekom na cesto hmotu pred pečením vyrovnala. Čo mi valček vytlačil bolo akurát na vyrovnanie kútov na plechu.

Niečo o potravinách, ktoré aj znižujú celkový i zlý chlesterol - LDL a zvyšujú dobrý cholesterol - HDL: Ľanové semeno: je dobrá vláknina, ale ak chceme to najlepšie, čo v ňom je (kvalitné bielkoviny, tuky - omega 3, železo, horčík, draslík, treba si ho zomlieť na kávovom mlynčeku. Denná dávka 2 až 4 čajové lyžičky môže byť vo forme zákuskov. Omega 3 sú nenásytené mastné kyseliny, ktoré nám nezvyšujú cholesterol ani hmotnosť, ale slúžia ako stavebný materiál.

Slnečnicové semienká nám dávajú E vitamín a taktiež znižujú LDL a celkový cholesterol. Je to potravina pre činnosť srdca a mozgu. Tekvicové jadierka nám pomáhajú v boji proti ateroskleróze, dodajú nám bielkovinu, zinok, meď, vitamín K. Vlašské orechy, mandle znižujú cholesterol celková i LDL a zvyšujú hladinu HDL. Ak skonzumujeme denne za hrsť orechov, určite nám menej hrozí, že sa nám upchá cieva.

Vločky ako bielkovina by nemala chýbať na našom jedálnom lístku. Pomáha znižovať našu hmotnosť i cholesterol. Hrozienka sú prirodzene sladké (fruktóza - inzulín nejde tak hore) a majú veľa vitamínov a minerálií. Med. Sladíme nie prázdnymi kalóriami, ktoré cukor dáva, ale keď už sladké, tak so sarachidami si dodajme aj minerálie, včelie enzým a prírodné arómy.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • zdezda, 3. mája 2010 o 11:45
    :-) ukladám si tento recept, prišiel mi momentálne veľmi vhod, som na dlhodobej PN, pichajú mi B-vit., mám málo pohybu a priberám, lebo "béčka" stupňujú chuť na jedlo a ja papám :-) s týmto papaním nebudem mať až také výčitky , dík


  • vieramaria, 13. septembra 2010 o 20:27
    super recept! Mňamka, zdravá , ale pozor na závislosť! :-)


  • martamm, 29. decembra 2010 o 19:02
    Mnam, ukladam


  • jatanika, 15. apríla 2011 o 08:36
    aj tieto tyčinky sa mi páčia ...ukladám a niekedy skúsim


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • 3sandra3, 28. septembra 2011 o 22:35
    SOS sa mi páči,,, ukladám


  • stanka365, 9. októbra 2012 o 21:11
    Som celiatička, čím môžem nahradiť ovsené vločky? Vyzerajú perfektne, vyskúšam aspoň deťom spraviť! Díky za inšpiráciu!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist