SOS müsli tyčinky nielen pre moletky

harnovaeva1948Harnovaeva1948, recept pridal: 9. decembra 2009 23:24Ďalšie jeho recepty

SOS (musli) tyčinky nielen pre moletky na vianočné dni. Aj tí, ktorí sa snažia nepribrať alebo si strážia hladinu cholesterolu či triglyceridov si radi pochutia na niečom, čo im neublíži.

Suroviny

30
minút
na 150-160 °C

Postup prípravy receptu

1

Z nesladeného kondenzovaného mlieka, rozomletého ľanového semena, namočených hrozienok a ostatných potravín urobíme hmotu, ktorú dáme na plech s papierom. Pečiem 30 minút pri 150 až 160 st. C Za tepla krájame tyčinky. Aby som hmotu na plechu dala do súmernej rovnomernej polohy, prichystala som si ešte jeden papier, ktorý som dala na vrch hmoty a valčekom na cesto hmotu pred pečením vyrovnala. Čo mi valček vytlačil bolo akurát na vyrovnanie kútov na plechu.

2

Niečo o potravinách, ktoré aj znižujú celkový i zlý chlesterol - LDL a zvyšujú dobrý cholesterol - HDL: Ľanové semeno: je dobrá vláknina, ale ak chceme to najlepšie, čo v ňom je (kvalitné bielkoviny, tuky - omega 3, železo, horčík, draslík, treba si ho zomlieť na kávovom mlynčeku. Denná dávka 2 až 4 čajové lyžičky môže byť vo forme zákuskov. Omega 3 sú nenásytené mastné kyseliny, ktoré nám nezvyšujú cholesterol ani hmotnosť, ale slúžia ako stavebný materiál.

3

Slnečnicové semienká nám dávajú E vitamín a taktiež znižujú LDL a celkový cholesterol. Je to potravina pre činnosť srdca a mozgu. Tekvicové jadierka nám pomáhajú v boji proti ateroskleróze, dodajú nám bielkovinu, zinok, meď, vitamín K. Vlašské orechy, mandle znižujú cholesterol celková i LDL a zvyšujú hladinu HDL. Ak skonzumujeme denne za hrsť orechov, určite nám menej hrozí, že sa nám upchá cieva.

4

Vločky ako bielkovina by nemala chýbať na našom jedálnom lístku. Pomáha znižovať našu hmotnosť i cholesterol. Hrozienka sú prirodzene sladké (fruktóza - inzulín nejde tak hore) a majú veľa vitamínov a minerálií. Med. Sladíme nie prázdnymi kalóriami, ktoré cukor dáva, ale keď už sladké, tak so sarachidami si dodajme aj minerálie, včelie enzým a prírodné arómy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 3. mája 2010 o 11:45
    :-) ukladám si tento recept, prišiel mi momentálne veľmi vhod, som na dlhodobej PN, pichajú mi B-vit., mám málo pohybu a priberám, lebo "béčka" stupňujú chuť na jedlo a ja papám :-) s týmto papaním nebudem mať až také výčitky , dík


  • vieramaria, 13. septembra 2010 o 20:27
    super recept! Mňamka, zdravá , ale pozor na závislosť! :-)


  • martamm, 29. decembra 2010 o 19:02
    Mnam, ukladam


  • jatanika, 15. apríla 2011 o 08:36
    aj tieto tyčinky sa mi páčia ...ukladám a niekedy skúsim


  • 3sandra3, 28. septembra 2011 o 22:35
    SOS sa mi páči,,, ukladám


  • stanka365, 9. októbra 2012 o 21:11
    Som celiatička, čím môžem nahradiť ovsené vločky? Vyzerajú perfektne, vyskúšam aspoň deťom spraviť! Díky za inšpiráciu!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist