Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept)

Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept)
Foto: eruska25
eruska25Eruska25, recept pridal: 20. decembra 2013 15:42Ďalšie jeho recepty

Slaná chuťovka k posedeniu na dlhé zimné večery, ale aj na chatu, na výlet.

Suroviny

15
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Robila so pol dávky. Na dosku preosejeme múku, pridáme vajíčko, bryndzu, masť, soľ, sódu a smotanu alebo mlieko. Ja som dala mlieko.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 1

2

Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme aspoň dve hodiny odpočívať.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto vyvaľkáme.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 3

4

Preložíme trikrát zľava doprava a trikrát zhora dole.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 4

5

Vyvaľkáme na 1 cm a krájame na trojuholníky.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 5

6

Preložíme na plech s papierom, potrieme vajíčkom, posypeme rascou.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme v rozohriatej rúre 20 min. na 180 st. C.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 19 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ebaka, 20. decembra 2013 o 15:54
    inšpiratívne...trojuholníčky sú krásne nadýchané


  • nonna, 20. decembra 2013 o 16:18
    Mňan, slanosti sú moje. Sú úhľadné, lákavé......


  • brambora, 20. decembra 2013 o 16:23
    to vyjde len tak malo kusov z toho? lebo recept sa mi paci...


  • eruska25, 20. decembra 2013 o 16:38
    Robila som polovičnú dávku, preto bol jeden plech.


  • medovnicek, 20. decembra 2013 o 18:44
    páčia sa mi, teraz prichádzajú takéto recepty veľmi vhod


  • violeta, 20. decembra 2013 o 20:57
    Po tolkom sladkom, mňam...:-)...keďže bryndzu milujem, určite vyskúšam...


  • dandika1, 20. decembra 2013 o 22:13
    @ eruska,25 pecivko uzasne,urcite aj velmi chutne,vyskusam a upeciem na vianoce pravve som rozmyslala nad listkovym cestom,ale dam prednost Tvojmu receptu pekne vianoce...


  • eviana, 20. decembra 2013 o 22:46
    Krásne slané pečivko :) mňam


  • denyany, 21. decembra 2013 o 09:09
    Recept už mám uložený, verím, že na Silvestra si na trojuholníčkoch pochutnáme. Veď je v nich bryndza, tak musia byť výborné. Už teraz sa teším.


  • mesiar50, 21. decembra 2013 o 23:39
    Spravila si fajnovo vyzerajúce trojuholníky.


  • sovka62, 22. decembra 2013 o 07:19
    Pokušiteľka! Kto by ti odolal? Ja určite nie, keď všetci stonú, ako pribrali z vianočných sladkostí, ja som ticho. Ak priberiem, tak práve z takých vecí, ako sú tieto tvoje trojuholníčky. Ochutnáš jeden a už sa nezastavíš, aspoň ja nie. Veľmi sa mi páči, že nie sú kysnuté, takže sa bez problémov budú dať napiecť vopred, alebo si deň vopred nachystať cesto do chladničky a upiecť čerstvé. Ďakujem a prajem tebe i tvojim blízkym krásne Vianoce.


  • viera1, 22. decembra 2013 o 10:19
    @Eruska25 daj,prosím,množstvo sódy bicarbony a bude to dokonalé.Vďaka,za *****,uložené v KK.


  • gabriele, 22. decembra 2013 o 10:36
    a zas ine bryndzovnicky...su krasne...a o chuti nepochybujem...robievam z podobneho cesta, ale tycinky...vobec ma nenapadlo cesto poprekladat...dakujem za dobry tip na silvestrovske vyzobavanie :)


  • luss44, 22. decembra 2013 o 10:38
    bryndzové musia byť skvelé, medzi sviatkami vyskúšam


  • luss44, 22. decembra 2013 o 10:41
    ešte som chcela pochváliť tých štrikovaných snehuliačikov - sú milí :)


  • eruska25, 22. decembra 2013 o 13:53
    Ďakujem Vám za milé slová, sódy bicarbony som dala štipku, keďže som robila polovičnú dávku. Prajem všetkým v šťastí, zdraví a v kruhu rodiny prežité vianočné sviatky.


  • dandika1, 23. decembra 2013 o 04:23
    @eruska25 vcera som upieka bryndzovnicky ,nieco uzasne ,moji chlapi boli stoho uneseni,,chut fantasticka,srdecna vdaka za tento recept::::: (foto nepridam som na vareche tyzden snad neskor) este raz VDAKA a pozehnane sviatky.......


  • eruska25, 23. decembra 2013 o 10:39
    dandika1, teší ma, že chutili, tiež prajem požehnané sviatky


  • janealli, 15. januára 2014 o 20:03
    Práve som tieto bryndzovníčky dopiekla a už aj koštovala, sú perfektné. Veľká vďaka za výborný recept!


  • marika21, 10. marca 2014 o 00:25
    Ja pečiem brynzové pagáčiky , mǒžem potvrdiť sú vynikajúce, veľmi chutia.


  • marika21, 10. marca 2014 o 00:26
    Posypem sézamom sú chutnejšie.


  • salinka, 26. apríla 2014 o 11:19
    Výborné pagáčiky. Robila som na skúšku z polovičnej dávky.... to bola chyba:-) Ďakujem za recept:-)





  • eruska25, 7. mája 2014 o 21:18
    Tie sú krásne.


  • salinka, 7. mája 2014 o 21:23
    @eruska ďakujem za pochvalu, už som ich robila 2x. Je to veľmi rýchlo pripravené výborné chrumkanie:-)


  • ebaka, 12. januára 2015 o 15:51
    Dnes som zasa piekla :-))super


  • monnikka, 12. januára 2015 o 16:48
    toto ma láka........ukladám



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist