Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept)

Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept)
Foto: eruska25
eruska25Eruska25, recept pridal: 20. decembra 2013 15:42Ďalšie jeho recepty

Slaná chuťovka k posedeniu na dlhé zimné večery, ale aj na chatu, na výlet.

Suroviny

15
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Robila so pol dávky. Na dosku preosejeme múku, pridáme vajíčko, bryndzu, masť, soľ, sódu a smotanu alebo mlieko. Ja som dala mlieko.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 1

2

Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme aspoň dve hodiny odpočívať.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto vyvaľkáme.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 3

4

Preložíme trikrát zľava doprava a trikrát zhora dole.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 4

5

Vyvaľkáme na 1 cm a krájame na trojuholníky.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 5

6

Preložíme na plech s papierom, potrieme vajíčkom, posypeme rascou.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme v rozohriatej rúre 20 min. na 180 st. C.
Skladané bryndzové trojuholníky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 18 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ebaka, 20. decembra 2013 o 15:54
    inšpiratívne...trojuholníčky sú krásne nadýchané


  • nonna, 20. decembra 2013 o 16:18
    Mňan, slanosti sú moje. Sú úhľadné, lákavé......


  • brambora, 20. decembra 2013 o 16:23
    to vyjde len tak malo kusov z toho? lebo recept sa mi paci...


  • eruska25, 20. decembra 2013 o 16:38
    Robila som polovičnú dávku, preto bol jeden plech.


  • medovnicek, 20. decembra 2013 o 18:44
    páčia sa mi, teraz prichádzajú takéto recepty veľmi vhod


  • violeta, 20. decembra 2013 o 20:57
    Po tolkom sladkom, mňam...:-)...keďže bryndzu milujem, určite vyskúšam...


  • dandika1, 20. decembra 2013 o 22:13
    @ eruska,25 pecivko uzasne,urcite aj velmi chutne,vyskusam a upeciem na vianoce pravve som rozmyslala nad listkovym cestom,ale dam prednost Tvojmu receptu pekne vianoce...


  • eviana, 20. decembra 2013 o 22:46
    Krásne slané pečivko :) mňam


  • denyany, 21. decembra 2013 o 09:09
    Recept už mám uložený, verím, že na Silvestra si na trojuholníčkoch pochutnáme. Veď je v nich bryndza, tak musia byť výborné. Už teraz sa teším.


  • mesiar50, 21. decembra 2013 o 23:39
    Spravila si fajnovo vyzerajúce trojuholníky.


  • sovka62, 22. decembra 2013 o 07:19
    Pokušiteľka! Kto by ti odolal? Ja určite nie, keď všetci stonú, ako pribrali z vianočných sladkostí, ja som ticho. Ak priberiem, tak práve z takých vecí, ako sú tieto tvoje trojuholníčky. Ochutnáš jeden a už sa nezastavíš, aspoň ja nie. Veľmi sa mi páči, že nie sú kysnuté, takže sa bez problémov budú dať napiecť vopred, alebo si deň vopred nachystať cesto do chladničky a upiecť čerstvé. Ďakujem a prajem tebe i tvojim blízkym krásne Vianoce.


  • viera1, 22. decembra 2013 o 10:19
    @Eruska25 daj,prosím,množstvo sódy bicarbony a bude to dokonalé.Vďaka,za *****,uložené v KK.


  • gabriele, 22. decembra 2013 o 10:36
    a zas ine bryndzovnicky...su krasne...a o chuti nepochybujem...robievam z podobneho cesta, ale tycinky...vobec ma nenapadlo cesto poprekladat...dakujem za dobry tip na silvestrovske vyzobavanie :)


  • luss44, 22. decembra 2013 o 10:38
    bryndzové musia byť skvelé, medzi sviatkami vyskúšam


  • luss44, 22. decembra 2013 o 10:41
    ešte som chcela pochváliť tých štrikovaných snehuliačikov - sú milí :)


  • eruska25, 22. decembra 2013 o 13:53
    Ďakujem Vám za milé slová, sódy bicarbony som dala štipku, keďže som robila polovičnú dávku. Prajem všetkým v šťastí, zdraví a v kruhu rodiny prežité vianočné sviatky.


  • dandika1, 23. decembra 2013 o 04:23
    @eruska25 vcera som upieka bryndzovnicky ,nieco uzasne ,moji chlapi boli stoho uneseni,,chut fantasticka,srdecna vdaka za tento recept::::: (foto nepridam som na vareche tyzden snad neskor) este raz VDAKA a pozehnane sviatky.......


  • eruska25, 23. decembra 2013 o 10:39
    dandika1, teší ma, že chutili, tiež prajem požehnané sviatky


  • janealli, 15. januára 2014 o 20:03
    Práve som tieto bryndzovníčky dopiekla a už aj koštovala, sú perfektné. Veľká vďaka za výborný recept!


  • marika21, 10. marca 2014 o 00:25
    Ja pečiem brynzové pagáčiky , mǒžem potvrdiť sú vynikajúce, veľmi chutia.


  • marika21, 10. marca 2014 o 00:26
    Posypem sézamom sú chutnejšie.


  • salinka, 26. apríla 2014 o 11:19
    Výborné pagáčiky. Robila som na skúšku z polovičnej dávky.... to bola chyba:-) Ďakujem za recept:-)





  • eruska25, 7. mája 2014 o 21:18
    Tie sú krásne.


  • salinka, 7. mája 2014 o 21:23
    @eruska ďakujem za pochvalu, už som ich robila 2x. Je to veľmi rýchlo pripravené výborné chrumkanie:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist