Šišky ako vatička fotorecept

monda - bez fotkymonda, 18. októbra 2014

RECEPT BOL VYMAZANÝ KVÔLI PLAGIÁTORSTVU FOTOGRAFIÍ.

25
porcií
25 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

frezia
Vyzeraju krasne, dnes ich urobim. Dakujem za inspiraciu.
monda
Ďakujem pekne za všetky komentáre :-)
marienka44
@Monda , krásne, nadýchané.
Len ma udivuje , že si dala na 400 g múky až 3 PL cukru a nezhoreli. Mám skoro totožný recept, ale len asi 50 g cukru. Čím viac cukru, tým majú väčšiu tendenciu tmavnúť. To isté je aj s palacinkami. Veď finálny produkt sa pocukruje, takže cesto môže byť menej sladké.
boxik
Mňam šišky mám ich veľmi rád .
Jeden odkaz pre @Monda , ja viem že rovná polievková lyžica je cca 20g cukru , takže ak dáš 3 nie je to tak ďaleko od tvojich 50g.
milacik4021
Wow! si šikovná, mne sa šišky nikdy nepodaria. Skúsim aj tento recept, možno bude lepší.
evanaaa
@boxik , adresát je zlý :-))
A pre @monda - nerobila som ešte, tak neviem, koľko cukru je dosť, ale sladké mám rada, šištičky pekne vyzerajú aj v reze.
stacy77777
fantázia, vyzerajú úžasne, takto priamo s džemom som ešte neskúšala, takže, ďalšia výzva
jarunka
Krasne ja som sisky este nerobila, Musim sa raz odhodlat.
mikella4
No takže dnes som to riskla,cesto nachystané, kysne,tak uvidim keď povyprazam ako sa zadarili :)
By Jason
jerica
@danulienka7 "trefné" , nemám nič proti receptu a ani kde je cesto na fote, robievam šišky, ale nikdy nie sú ako na úvodnom a posledných troch foto .
brambora
@jerica , @margaretka28 no ved toto... toto su typicke kupovane sisky... myslim, ze doma sa taketo krasne rovnomerne asi nikomu nepodaria... a v bode 3 uplne vidno, ze sisky, ktore su v oleji su mensie a gulatejsie ako tie na ostatnych obrazkoch. a neviem, ci si takyto "klamlivy" recept zasluzi cenu. :(
havino
ja som bola o tom presvedčená od pridania receptu, na foto č 3 je v panvici, či v hrnci 9 šišiek, tak takých veľkých, ako sú na foto 4, neverím, že by sa vošlo na foto 3
kukulienka71
teraz som z toho paf! ja som si tie fotky až tak neprehliadala, ale je to evidentné, že nevyzerajú rovnako:-( som sklamaná, tie z Lidla chuťovo vôbec nie sú dobré, aj keď výzorovo sú pekné. Recept aj tak vyskúšam, ked som si ho uložila, ale načo ten úskok???
inak, @margaretka , tie opasky sa robia vtedy, ak je menej oleja, ony sa opečú po tú hladinu a ked ich otočíš, tak tiež len po hladinu, ten stred je neponorený v oleji, preto ostane biely. Ja vyprážam vo väčšom množstve oleja, ak aj niekedy mám, tak len veľmi úzky opaštek:-)
smejkad
na druhom obrazku vidno, ze ma aj male aj vacsie sisky
inak uvazujem, ci by sa dalo tak, ze vyvalkat pol cesta, poukladat kopky lekvaru, polozit hore druhu polku cesta, potom vykrojit, cim by sa lekvar vnutri uzavrel???
a z okrojkov urobit neplnene zapletance :-)
ancicka
Je mi ľúto,že až teraz sa diskutuje o tom či sú to pravé,alebo nie.Ja si myslím tiež že nie sú,hoci som si tento recept pridala do kk.Každý posudzuje recept podľa obrázku.No asi veľa ľudí prehliadlo obr.2. a 3.ten je aj orezaný,lebo tie šišky čo sa pečú sú pripálené.Súhlasim s @jericou.
Teraz je už neskoro kritizovať a špekulovať nad receptom.Verím,že redakcia nezmení verdikt.
Niekedy sa aj ludia boja kritizovať ,lebo potom sa spustí lavína protinázorou,tak radšej obídu a nepridajú svoj názor.je to aj s tými,čo sa im recept nevydarí,hoci by mohli zdeliť svoj názor ,postreh či popýtať radu.
nalpa
..troskou do mlyna prispejem...
Po prve: sisky maju opaste ked su dobre vykysnute a az potom ich vyprazame
Po druhe:vyprazeme v dostatovcnom mnozstve oleja, prave vtedy telotou podskocia a plavaju! a vtedy maju opastek..opastek je podla velkosti sisky...male maju maly a velke obvodom vacsi..vyprazam v kastrolikuani nie malom a ani nie obrovskom , tam dokazem mat dost oleja tak aby plavali..pozor na to.. plavali a jked plavaju vyslovene ostane krasaviciam biely opastek na drieku.. no a kastrolik ma vyssie steny, takze sisky nespadnu /neofukne ich .. ostanu makkucke cize vyprazaju sa ako treba...nase babky to vsetky robili tak..spomente si ..teda aspon v mojom okoli..
U nas na vychode sa sisky/krepli neplnia...dava sa lekvar alebo dzem hore ..a najlepsia siska /krepla je ked je zdnuka prazdna veru..vtedy su ako vaticka..a korka krasne jemne! chrumkave..ach jaj..a z cesta co ostane po vykrajovani sa ako posledne robia lokse..bublinkate, tenke , spravne chrumkave...
redakcia
Verdikt oktobrovej sutaze meniť nebudeme. To ci su sisky na uvodnej fotke kupovane alebo od @monda sa da tazko posudit. V kazdom pripade sa vsak recept pacil 423 uzivatelom az natolko, ze si ho ulozili do KK. Vieme, ze pekna titulna fotka a lakavy nazov receptu je dobra reklama a urobi to mnoho. Teraz uz len cakat na odozvy od niekoho, kto sisky podla tohto receptu pripravil. Sme zvedavi.
pusta
prepáčte, ja tu už vidím komentár z odskúšaných šišiek podľa receptu od @monda , vid komentár od @frezia ešte dňa 18.10.2014 o 11,24 hodine a o 22,34 hodine a je veľmi pochvalný. :-)))
tie ostatné zo včera a dnes ráno, tie tzv. kritické, kým nie sú uvedenými užívateľmi overené odskúšaním, považujem zatiaľ len za púhu špekuláciu.
predpokladám, že mi to teraz dajú patrične vyžrať.
súhlasím s komentárom od @nalpa
pusta
Vážená@redakcia ,
možno ste prehliadli.
však pochvalný komentár po odskúšaní tohoto receptu tu už máte!
vid komentár od @frezia zo dňa 18.10.2014 o 22,34 hodine :-)
smejkad
no, @pusta , podme to dat vyzrat vsetkym :-)
hadzem rukavicu do ringu
skusme ich vsetci urobit, ofotit vysledok, okostovat a potom verejne napisat, ako to dopadlo :-)
to bude spravodlive :-)
ak mi to stravnici odsuhlasia, ja ich spravim tento vikend :-)
redakcia
@pusta , ten komentar od @frezia z 18.10.2014 o 22,34 h sme naozaj prehliadli. No (hoci nie je prave fasiangovo - siskovy cas) mozno sa niekto k @smejkad prida a cez vikend vyskusa :-)
svedka
Baby,ja robim sisky skoro takisto,ale pecene na papiery a vyzeraju uplne ako kupovane :) Ale tak tu si nedovolim tipovat...
jujoska
ja sisky neprikryvam, podla mna sa to ani nema, lebo sa tam zbytocne kondenzuje voda, a mam na nich krasne opasky. Neviem preco by @monad fotila kupovane, ked ich prave robila. Uz to trochu prehanate niekedy s tymi konspiraciami
daguska
Moja babicka robievala presne ako píse @nalpa ,plnila malinovým a marhulovým dzemom,boli ako vánok lahulinké,vzdy mali krásny výrazný biely prúzokdookola a aj plnené mali vnútri "bublinku".Neboli síce rovnako okrúhle a velké,ale vynikajúce.Pôvodný recept nemám.Ja robievam z kysnutého zemiakového cesta,plním slivkovým lekvárom a tvarohom.Obalujem v skoricovom a vanilkovom cukre.Sú skvelé.
brambora
tu ide o to, ze ked pozeram stovky domacich sisiek tu na vareche, tak ani jedny nevyzera ako kupovane. az na tieto... proste, podla mna sa doma nedocieli takato krasna siska aj keby traktory padali. tie 4ks upecenych sisiek na obrazku su ako by ich jedna mater mala a aj tak sa mi nepodobaju na tie, co plavaju na obrazku v oleji. @monda tu ma aj iny recept na sisky a to je 100 a 1. ;) takze? mohla by sa @frezia vyjadrit ci sa jej podarili take ako na obrazku ;) lebo dobre mozu byt, ale ci aj take krasne ;)
svedka
a aby som nezabudla,opravujem sa :na papieri...vdaka za upozornenie
frezia
@brambora , keby mi niekto poradil, ako ich tu mam pridat z tabletu, pridala by som aj fotku, skusam to, ale sa mi to nedari. Mne sa tie moje tiez pacia, mam ich trocha tmavsie, ako ona, dala som vela oleja, takze boli ponorene a ten svetly pas na nich nemam. Recept som pochvalila, lebo nam velmi chutili, ja teda davam vzdy menej cukru.
Ja tie fotky neriesim, hlavne je, ze som ich vyskusala a boli velmi dobre, lahucke.
marikahr
presne ako pise @nalpa sisky maju opasok ked su lahunke a v oleji plavaju
to ze niekto nevie take pekne sisky, nemusi obvinit niekoho ze sisky kupil v Lidli! to by sme mohli obvinit hoci izabelu ze zakusky kupuje v cukrarni; elixir ze svoje jedlo nafotila v restauracii... atd
na druhej strane, ked nieco nie je dokanale dobre ze neukrizujeme autora ;-)
Prajem vam vsetkym krasny vikend plny pokoja a porozumenia :-)
2010
Ja by som tiez chcel vediet ako sa tie male sisate v 3 zmenili na take krasne?



marcel83
Dajú sa spraviť aj doma s opaskom, dokonca aj "intravaskulárne" vpraviť jam :P






Ale ako píše @2010 , Vyzerá to tak, že tie v bode 3 na fotke majú málo spoločného s úvodnou fotkou....
1x havino
brambora
@marcel83 krasne video, romanticka hudba ;) pekne sisky a vyzeraju domacky ;) tak dzem zvyknem aj ja davat.
smejkad
vyskusane
cesto pytalo takmer 60dkg muky, ale ok
bolo jemne, vlacne, este stale trochu lepive, ale dalo sa s nim robit
velmi rychlo tmavli, aj ked som mala platnu na 4 stupni zo 6
opasok sa neurobil :-(
chutovo su ok, ale lepsiu skusenost mam so siskami s pridavkom zemiakov, tusim sa volaju sisky ako vanok :-)
resume : chutovo su OK, ale chvalit sa nimi nebudem, teda neukladam
PS: plnenie, o akom som rozmyslala rano, funguje :-)
frezia
@redakcia , dakujem za pridanie fotky. Mile Varechacky, my sme si ten recept ulozili tak velakrat, ze vyhrala. Doprajme jej uspech a tu vyhru. Vykaslime sa uz na tie fotky, mozno nabuduce vyhrame my a ked nie, svet sa nezruti. Ale sisky boli vyborne!
kukulienka71
@frezia , máš ich pekné! si úprimný človek, dobrá duša:-) nemyslím, že by niekto chcel @monde výhru vziať, dali sme sa dobehnúť viacerí s tými fotkami, bol to od nej nefér ťah! To mi nikto nenahovorí, že tie úplne rovnaké veľké šišky piekla ona, fotky surových aj pečiacich sa vravia za všetko...Recept je určite dobrý, aj ho vyskúšam, prezrela som si aj @mondine predošlé šišky, no priepastný rozdiel! Tieto šišky, ktoré prezentovala ako hotové, vyzerajú úplne tak, ako na obr., čo pridal @2010 z výrobného pásu! To je absolútne nefér, takto sa zahrávať s našou dôverou, ja nemám rada takéto chovanie:-( Pre mňa je víťazkou októbrového kola @saakoo ! A prečo sa vlastne @monda od inkriminovaného komentu od @danulienka7 neohlasuje??? Nechce sa mi veriť, že tento čin sa ututlá...bol by to výsmech všetkých poctivých kuchárov tu na Vareche!
havino
@kukulienka , napísala si to úplne, a úplne presne doslova aj za mňa, mne je jedno celá výhra, ani ma to nenapadlo, ani som netušila pri písaní prvého komentára, už v prvom komente som napísala, že po otvorení receptu som si pomyslela, že to nie sú tie šišky, ktoré sa piekli na fotke, ale ked nemáme krivdiť, tak krivdiť nebudem, no len ja celý deň bojujem s myšlienkou a spomienkou na @monda , či to verejne povedať, alebo nie, ked tu @monda pridala recept na tortu, ktorá bola zdobená farebnými krémovými ružami, no len niektorá varecháčka, mám v spomienke tri, preto nebudem menovať, ju odhalili, že fotky v postupe boli pridané z videa na youtube, preto neverím a vidím, že nie sú to tie šišky, ktoré piekla, že sa niekomu podaria, ved v poriadku, recept na šišky je úplne v poriadku, nemali by sa nepodariť
palokuchki
Tu vobec nejde o to ci je recept dobry a niekto ho uz vyskusal. @monda nedodrzala podmienky pridavania receptov na Vareche. Podvodom tu prezentuje svoj recept. Je to vysmech pre tych ostatnych ktori poctivo pripravia a nafotia svoje recepty. V sportovych sutaziach ked je jasne ze vyherca podvadzal je mu odnata vyhra. Ja si myslim, ze by sa @redakcia mala nad tym zamysliet. Podla mna vyhra patri @saakoo za Zirafi krk  varecha.pravda.sk/recepty/zirafi-krk-fotorecept/54741-rec...
brambora
@havino a ja si pamatam na "jej" kokosovo smotanovy kolacik, ktory presne okopirovala od @zemra , ktora ho tam dala prva. 5dni na to ho tam dala @monda vitazoslavne ako svoj kolac. mohla aspon pockat viac dni, kym ho zverejni alebo aspon uviest z kade brala inspiraciu... :(
jerica
@palokuchki poviem, ani 1,2,3 obrázok nie je originál práca prispievateľky, sú plagiát kopír, recept opísaný !!! .
Originál (možno), odfotené sú šišky z obchodu .

6=A takto vyzerá vo vnútri, mäkkučká naozaj fajnová , zabudla pripísať "z obchodu ".

Bez urážky:
Samozrejme kto robil z tohto receptu šišky, veď čo by neboli dobré, veď recept je dobre skopírovaný, aký problém, to aj ja spravím z toho receptu dobrý material. A čo sa týka pridaní do KK, účel svätí prostriedky, to spravil úvodný obrázok, na budúce ked si niekto vyfotí v cukrárni zákusok, a napíše upútavku ako v reklame, určite obrázok je dobrá inšpirácia k pridaniu si receptu do kuch.knihy.
Budiš, také sú pravidlá :-(


palokuchki
@jerica , mas pravdu. Teraz som si to aj ja podrobnejsie vsimla. Fotky 1, 2, 3 vyzeraju byt tiez od roznych autorov. Som zvedava ci bude s tym @redakcia nieco robit. Je to jasne ako past na oko, ze je to vsetko podvod. Ak to @redakcia nevyriesi budem naozaj sklamana a neviem ci budem mat chut aj dalej prispievat niekde kde sa podporuje podvod a klamanie.
rennatte
obrázok 1 a 3 je z receptu od @Diabambulka ,
 varecha.pravda.sk/recepty/sisky-pampusiky-aj-plnenefotore...

a presne ten istý hrniec so šiškami som našla aj v recepte od @Merylin ,
 varecha.pravda.sk/recepty/mini-sisky/36287-recept.html...

a postupným orezávaním sa dostal aj do tohto receptu, treba poslať recept Adriane Polákovej, nech vidíme ako sa podaria jej v kuchyni Lidla :-) keď ich produkt je taký obľúbený :-)
som za to aby recept bol diskvalifikovaný pre porušenie pravidiel, pamätáte si ešte na slečnu, ktorej recept vyhral, ale zistilo sa, že je neplnoletá a to bolo proti pravidlám, tak cena jej nebola udelená?
 varecha.pravda.sk/magazin/vysledky-sutaze-recept-mesiaca-...

mojack
....ale ved je nový už od rána. margaretka28
redakcia
@rennatte , dakujeme za Vas komentar. Co sa tyka vyhodnotenia sutaze z marca 2013, uzivatelka Kajusiqq vtedy od nas dostala specialnu cenu (odmenu).

@mojack , @margaretka28 , vyhodnotenie oktobrovej sutaze sme opravili hned rano. Recept sme zo sutaze vyradili a autorku vylucili zo vsetkych sutazi recept mesiaca.

Chceme sa tymto ospravedlnit ostatnym Varechacom, ze sme viac doverovali, ako preverovali. Nabuduce budeme viac dosledni.

@brambora , co sa tyka kokosovo-smotanoveho kolacika od @monda , na Varecha.sk je vela podobnych a aj celkom rovnakych receptov. Pri takomto mnozstve (okolo 55 tisic) sa tomu neda zabranit.

Z tohto receptu sme vymazali fotografie a postup prace. Linku receptu nechavame, aby sa zachovali komentare pod nim.

brambora
no spravodlivost predsa len existuje... @redakcia viem, ze vela podobnych receptov tu je, ale kedze ona povodnej autorke toho kokosoveho kolaca napisala komentar, ze recept si uklada a ze ho vyskusa, to znamena, ze ho skopirovala a vydavala za svoj... @monda mozes sa hanbit...
havino
no a že som hovorila pravdu už o klamstve s tortou a ružami, bolo to začiatkom roka 2013 pod nickom @merylin , varecha.pravda.sk/profil/merylin/recepty/...


kedy @merylin pridala posledný recept 14. 2. 2013, vtedy po tomto dátume tu mala prúser a odhalenie s ukradnutými fotkami a následne sa prihlásila pod nickom @monda 18. 2. 2013

 varecha.pravda.sk/profil/monda/recepty/3...


preto aj @rennata našla ten istý hrniec v receptoch u kvázy dvoch autoriek a preto aj ja teraz vidím ten istý tanier, ten istý obrus u oboch

 varecha.pravda.sk/recepty/makova-strudla/36024-recept.htm...

 varecha.pravda.sk/recepty/trubicky-samrole/32780-recept.h...



 varecha.pravda.sk/recepty/slane-tycinky-s-tekutou-slahack...


 varecha.pravda.sk/recepty/stavnaty-kolacik-s-jablkami-a-o...


nič zlé na novom nicku by som nevidela, ale keby sa aspoň zahanbila a v novom nicku už neopakovala to isté klamstvo s kradnutím fotiek od iných



pusta
áno, to sa deje preto, že @redakcia neplní svoje sľuby, nerešpektuje vlastné pravidlá a umožňuje zablokovaným nickom, aby sa znovu zaregistrovali a páchali zlo dalej.
pozrite si recept v linku a komentáre od @tomas za redakciu dňa 28.augusta2014 o 14, 59 hodine a neskôr.
zostalo len pri sľuboch a všeobecných upozorneniach.
preto sa rozvíjajú tieto veci do nebývalých rozmerov...

 varecha.pravda.sk/recepty/celkom-obycajne-langose-plnene-...
monnikka
toto sa mi až nechce veriť a fakt monda to nechápem, čakala som, že sa vyjadríš, niektoré ,,tvoje" recepty sa mi páčili, aj som ich komentovala a teraz toto......