Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s. © 2009 - 2024.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon.
Made in Slovakia Vyrobené na Slovensku
Len ma udivuje , že si dala na 400 g múky až 3 PL cukru a nezhoreli. Mám skoro totožný recept, ale len asi 50 g cukru. Čím viac cukru, tým majú väčšiu tendenciu tmavnúť. To isté je aj s palacinkami. Veď finálny produkt sa pocukruje, takže cesto môže byť menej sladké.
Jeden odkaz pre @Monda , ja viem že rovná polievková lyžica je cca 20g cukru , takže ak dáš 3 nie je to tak ďaleko od tvojich 50g.
A pre @monda - nerobila som ešte, tak neviem, koľko cukru je dosť, ale sladké mám rada, šištičky pekne vyzerajú aj v reze.
By Jason
nemám nič proti receptu, ale šišky aby mali opasok, sa vysmážajú zakryté, preto mám pocit, že tie na obrázku nie sú tie isté, ako tie, čo sa smažia, ja robím takto, ako je v mojom recepte, ked nezakryjem, nemajú "opasok" :-)
varecha.pravda.sk/recepty/sisky-podla-julie-fotorecept/13...
inak, @margaretka , tie opasky sa robia vtedy, ak je menej oleja, ony sa opečú po tú hladinu a ked ich otočíš, tak tiež len po hladinu, ten stred je neponorený v oleji, preto ostane biely. Ja vyprážam vo väčšom množstve oleja, ak aj niekedy mám, tak len veľmi úzky opaštek:-)
inak uvazujem, ci by sa dalo tak, ze vyvalkat pol cesta, poukladat kopky lekvaru, polozit hore druhu polku cesta, potom vykrojit, cim by sa lekvar vnutri uzavrel???
a z okrojkov urobit neplnene zapletance :-)
Teraz je už neskoro kritizovať a špekulovať nad receptom.Verím,že redakcia nezmení verdikt.
Niekedy sa aj ludia boja kritizovať ,lebo potom sa spustí lavína protinázorou,tak radšej obídu a nepridajú svoj názor.je to aj s tými,čo sa im recept nevydarí,hoci by mohli zdeliť svoj názor ,postreh či popýtať radu.
Po prve: sisky maju opaste ked su dobre vykysnute a az potom ich vyprazame
Po druhe:vyprazeme v dostatovcnom mnozstve oleja, prave vtedy telotou podskocia a plavaju! a vtedy maju opastek..opastek je podla velkosti sisky...male maju maly a velke obvodom vacsi..vyprazam v kastrolikuani nie malom a ani nie obrovskom , tam dokazem mat dost oleja tak aby plavali..pozor na to.. plavali a jked plavaju vyslovene ostane krasaviciam biely opastek na drieku.. no a kastrolik ma vyssie steny, takze sisky nespadnu /neofukne ich .. ostanu makkucke cize vyprazaju sa ako treba...nase babky to vsetky robili tak..spomente si ..teda aspon v mojom okoli..
U nas na vychode sa sisky/krepli neplnia...dava sa lekvar alebo dzem hore ..a najlepsia siska /krepla je ked je zdnuka prazdna veru..vtedy su ako vaticka..a korka krasne jemne! chrumkave..ach jaj..a z cesta co ostane po vykrajovani sa ako posledne robia lokse..bublinkate, tenke , spravne chrumkave...
tie ostatné zo včera a dnes ráno, tie tzv. kritické, kým nie sú uvedenými užívateľmi overené odskúšaním, považujem zatiaľ len za púhu špekuláciu.
predpokladám, že mi to teraz dajú patrične vyžrať.
súhlasím s komentárom od @nalpa
možno ste prehliadli.
však pochvalný komentár po odskúšaní tohoto receptu tu už máte!
vid komentár od @frezia zo dňa 18.10.2014 o 22,34 hodine :-)
hadzem rukavicu do ringu
skusme ich vsetci urobit, ofotit vysledok, okostovat a potom verejne napisat, ako to dopadlo :-)
to bude spravodlive :-)
ak mi to stravnici odsuhlasia, ja ich spravim tento vikend :-)
Ja tie fotky neriesim, hlavne je, ze som ich vyskusala a boli velmi dobre, lahucke.
to ze niekto nevie take pekne sisky, nemusi obvinit niekoho ze sisky kupil v Lidli! to by sme mohli obvinit hoci izabelu ze zakusky kupuje v cukrarni; elixir ze svoje jedlo nafotila v restauracii... atd
na druhej strane, ked nieco nie je dokanale dobre ze neukrizujeme autora ;-)
Prajem vam vsetkym krasny vikend plny pokoja a porozumenia :-)
Ale ako píše @2010 , Vyzerá to tak, že tie v bode 3 na fotke majú málo spoločného s úvodnou fotkou....
cesto pytalo takmer 60dkg muky, ale ok
bolo jemne, vlacne, este stale trochu lepive, ale dalo sa s nim robit
velmi rychlo tmavli, aj ked som mala platnu na 4 stupni zo 6
opasok sa neurobil :-(
chutovo su ok, ale lepsiu skusenost mam so siskami s pridavkom zemiakov, tusim sa volaju sisky ako vanok :-)
resume : chutovo su OK, ale chvalit sa nimi nebudem, teda neukladam
PS: plnenie, o akom som rozmyslala rano, funguje :-)
hodnotím vysoko pozitívne!
Originál (možno), odfotené sú šišky z obchodu .
6=A takto vyzerá vo vnútri, mäkkučká naozaj fajnová , zabudla pripísať "z obchodu ".
Bez urážky:
Samozrejme kto robil z tohto receptu šišky, veď čo by neboli dobré, veď recept je dobre skopírovaný, aký problém, to aj ja spravím z toho receptu dobrý material. A čo sa týka pridaní do KK, účel svätí prostriedky, to spravil úvodný obrázok, na budúce ked si niekto vyfotí v cukrárni zákusok, a napíše upútavku ako v reklame, určite obrázok je dobrá inšpirácia k pridaniu si receptu do kuch.knihy.
Budiš, také sú pravidlá :-(
varecha.pravda.sk/recepty/sisky-pampusiky-aj-plnenefotore...
a presne ten istý hrniec so šiškami som našla aj v recepte od @Merylin ,
varecha.pravda.sk/recepty/mini-sisky/36287-recept.html...
a postupným orezávaním sa dostal aj do tohto receptu, treba poslať recept Adriane Polákovej, nech vidíme ako sa podaria jej v kuchyni Lidla :-) keď ich produkt je taký obľúbený :-)
som za to aby recept bol diskvalifikovaný pre porušenie pravidiel, pamätáte si ešte na slečnu, ktorej recept vyhral, ale zistilo sa, že je neplnoletá a to bolo proti pravidlám, tak cena jej nebola udelená?
varecha.pravda.sk/magazin/vysledky-sutaze-recept-mesiaca-...
Ja mam veľmi podobný čo sa týka surovín...a je veľmi dobrý.
Recept sa dá aj opisať.
Každá prezentuje svoju pácu v kuchyni a nie pri PC. Vdaka s
šikovným varecháčkam ... som za prepadnutie výhry do dalšieho kola.
a máme nového víťaza .
@mojack , @margaretka28 , vyhodnotenie oktobrovej sutaze sme opravili hned rano. Recept sme zo sutaze vyradili a autorku vylucili zo vsetkych sutazi recept mesiaca.
Chceme sa tymto ospravedlnit ostatnym Varechacom, ze sme viac doverovali, ako preverovali. Nabuduce budeme viac dosledni.
@brambora , co sa tyka kokosovo-smotanoveho kolacika od @monda , na Varecha.sk je vela podobnych a aj celkom rovnakych receptov. Pri takomto mnozstve (okolo 55 tisic) sa tomu neda zabranit.
Z tohto receptu sme vymazali fotografie a postup prace. Linku receptu nechavame, aby sa zachovali komentare pod nim.
kedy @merylin pridala posledný recept 14. 2. 2013, vtedy po tomto dátume tu mala prúser a odhalenie s ukradnutými fotkami a následne sa prihlásila pod nickom @monda 18. 2. 2013
varecha.pravda.sk/profil/monda/recepty/3...
preto aj @rennata našla ten istý hrniec v receptoch u kvázy dvoch autoriek a preto aj ja teraz vidím ten istý tanier, ten istý obrus u oboch
varecha.pravda.sk/recepty/makova-strudla/36024-recept.htm...
varecha.pravda.sk/recepty/trubicky-samrole/32780-recept.h...
varecha.pravda.sk/recepty/slane-tycinky-s-tekutou-slahack...
varecha.pravda.sk/recepty/stavnaty-kolacik-s-jablkami-a-o...
nič zlé na novom nicku by som nevidela, ale keby sa aspoň zahanbila a v novom nicku už neopakovala to isté klamstvo s kradnutím fotiek od iných
zda sa mi, ze @Merylin a @Monda su identicke osoby...rovnake taniere...obrusy...orezane fotky od cudzieho autora...
pozrite si recept v linku a komentáre od @tomas za redakciu dňa 28.augusta2014 o 14, 59 hodine a neskôr.
zostalo len pri sľuboch a všeobecných upozorneniach.
preto sa rozvíjajú tieto veci do nebývalých rozmerov...
varecha.pravda.sk/recepty/celkom-obycajne-langose-plnene-...