Šišky- pampúšiky aj plnenéfotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 25. januára 2011

Každý máme svoj obľúbený recept na šišky, ale mne tieto pripomínajú detstvo, pretože takéto nám piekla starká keď sme boli u nej na prázdninách. Zobraziť celý popisKaždý máme svoj obľúbený recept na šišky, ale mne tieto pripomínajú detstvo, pretože takéto nám piekla starká keď sme boli u nej na prázdninách. Chcela aby boli iné ako tie čo máme doma a tak nám do pampúšika urobila dierku a upiekla nám také kolieska, alebo osmičky a deťom nebolo viac treba, veď oči jedia ako prvé:-)))

24 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
360 g
1 dcl, vlažné
2 ks
2 PL
1 PL, alebo šťava z pomaranča
štipka
50 g
Kvások:
0,75 dcl,vlažné
30 g
20 g
20 g
Ovocný sneh:
2 ks
1 PL
1 PL, (jahodový alebo ribezľový)
1 a 1/2 PL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku si zohrejeme a preosejeme do misky.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V prehriatej múke rozmiešame vykysnutý kvások, pridáme vo vlažnom mlieku rozmiešane žĺtky, rum, pomarančovú alebo citrónovú kôru a šťavu, trocha soli, cukor a roztopené vlažné maslo.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu dobre vypracujeme a cesto necháme na teplom mieste kysnúť.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto nám to pekne vykysne.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom na doske posypanej múkou cesto vyvaľkáme na hrúbku asi jeden a pol centimetra, okrúhlou formičkou povykrajujeme pampúšiky (šišky), prikryjeme ich obrúskom a necháme chvíľu podysnúť. Niektoré som si naplnila džemom, z iných som si urobila kolieska alebo osmičky podľa mojej starkej:-)))

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pampúšiky vkladáme do rozpáleného oleja ( alebo masti ) vrchnou stranou nadol a z oboch strán vypražíme. Ja ich odkladám na papierovú utierku, alebo servítky, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Vychladnuté pampúšiky posypeme práškovým cukrom.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ovocný sneh si pripravíme jednoducho: Vyšľaháme si 2 bileka, pridáme práškový cukor, džem, citónovú šťavu.

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť:-)))

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu je fotka tých plnených pampúšikov:-)

    Šišky- pampúšiky aj plnené(fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

michsamant
Vyzera vnutri ako sisky na ktore recept hadam, ale na kazdom obrazku su len vcelku, takze neviem posudit, ci to je to prave orechove. Myslim, ze toto je to, co som hladala. Urcite vyskusam.
cica2
tie sú krásne nadýchané, mňam:)
andrea77
keby sa tak darili aj bezlepkovej múky och dala by som si
tatranka
Áno,teraz sú na rade šišky.Fašiang beží,nemali by chýbať aspoň ráz na stole.Tvoje sú pekné ,vydarené.
diabambulka
ďakujem všetkým za pochvalu:-))) aj keď najväčšia pochvala je keď jedlo mizne zo stola rýchlosťou svetla a šišky veru zmizli rýchlo:-)))
aroooo
Krásne fotky,recept,pomerne málo cukru,ukladám
pamacka
perfišné, tu je tolko receptov na šišky že už si neviem vybrať-mám svoj klasika čo robievame no chce vyskušať aj iný a tento je ozaj nadherný
lubjak
Vyskusala som,vynikajuce,moj tradicny recept odkladam,doslova zmizli z taniera,dakujem
michaela1986
Prepacte ja laik , robila som ich, chutovo su vynikajuce, ale preco sa mi vobec nezdvihli ako na obrazku , ked som ich vykrajovala, ostali mi placky :) skusene zienky poradte kde som spravila chybu ...
buffy
Musi sa urobit kvasok? Ja najradsej pouzivam susene drozdie a priamo do muky... Inac velmi chvalim tie recepty, ktore uvadzaju kolko sa urobi z jednej davky. My sme len dvaja, takze velikanska pomoc >Dakujem...
diabambulka
Mám radšej čerstvé kvasnice, cesto mi príde nadychanejsie ale môžete použiť aj sušené.Ďakujem
mirkado
vynikajuce su aj plnene s makom s trochov cukra, mlieka a lekvaru