Súťaž:
Výsledky súťaže Recept mesiaca marec 2013 - OPRAVA

Redakcia, 2. apríla 2013     3 minúty čítania

Hra začala 1. marca 2013. Na toto kolo bola vyhlásená téma: "Jedlá veľkonočné".

Milí Varecháči,
na základe zistených skutočností sme boli nútení zmeniť poradie výhercov marcového kola súťaže Recept mesiaca. Varecháčka kajusiqq, žiaľ, ešte nedosiahla vek 18 rokov, čo je jedno z pravidiel súťaže. Kajusiqq sa týmto veľmi ospravedlňujeme.

Bližšie informácie o súťaži nájdete v jej zadaní.


Foto: ancicka
Najzobrazovanejším receptom k tejto téme bol recept na Zázračné pečivo od našej Varecháčky ancicky, ktorý ste si nechali zobraziť 11108 krát. Ancicke gratulujeme a posielame mixér Philips HR2003/70.



Foto: zuzannap
Na druhom mieste s celkovým počtom vzhliadnutí 10813 sa umiestnil recept na Šéfkin krémeš od zuzannap. Gratulujeme a zasielame Veľkú knihu o varení od Vydavateľstva FORTUNA LIBRI, s.r.o.



Foto: mojack
Na treťom mieste sa umiestnila mojack so svojim receptom Vajíčka v novom šate, ktorý ste si nechali zobraziť celkom 9765 krát. Varecháčke mojack zaň posielame Multifunkčný mixér Handy.


Na záver by sme vám všetkým chceli poďakovať za účasť v prvom kole našej súťaže Recept mesiaca a tešíme sa na vaše ďalšie recepty aj v mesiaci apríl 2013, kde je stanovená téma Polievky.

Tím redakcie Varecha.sk

Diskusia k článku

alexdidi
Výhercom blahoželám....i keď táto súťaž je podľa mňa neobjektívna....o.i. nie je podmienkou súťaže vek nad 18 rokov? Chcem však dodať, že v žiadnom prípade nemám nič proti @kajusiqq ani výhernému receptu, nmohé jej recepty sa mi páčia....
alena45
Absolútne neobjektívna súťaž. To je môj názor. Navyše ani jedno z týchto jedál nie je v ničom veľkonočné. Výhercovia za podmienky súťaže nemôžu a ja im tie ceny naozaj prajem.
radost
môj názor:
ak je meradlom počet kliknutí-tak stačí dať veľmi zaujímavý názov receptu-ktorý ľudí pritiahne..a vôbec nezáleží na jeho kvalite..:-(
evusik
aj keď súhlasím s tým čo napísala @radost napočudovanie vyhrali pekné recepty, nato, že je to klikacia súťaž to mohlo dopadnúť katastrofálne, takto to dopadlo dobre a @kajusiqq tú výhru doprajem je to šikovná, perspektívna kuchárka tak jej preboha tú výhru doprajte... gratulujem výhercom...
francuzska1
ja som nahodou s vysledkami sutaze velmi spokojna, a som nesmierne rada, ze vyhrala prave karolinka, ma vyborne recepty !!! co sa toho klikania tyka mohlo to dopadnus ako pise evusik horsie, co nastastie sa nestalo;-)) srdecne gratulujem aj anicke ta tu pridava tiez svoje osvedcene receptiky;-))) a aj zuzke blahozelam!!! majte krasny den kazdy den;-0)))
zuzannap
jéééj ďakujem veľmi pekne ,ja som tu úplne nová a takéto šťastie,som veľmi šťastná,ešte raz všetkým veľmi pekne ďakujem!!!
pusta
nič v zlom, a ako viete, že uvedený vek v profile užívateľa, je zároveň reálny fyzickým vekom toho užívateľa?
Blahoželám!!!
kajusiqq
Chcem sa veľmi poďakovať za pekné komentáre a za zastatie sa ma ale pravidla su pravidlá:).Síce neviem ako súvisi varenie s tým či mám 13,17,18 alebo 50 nevadí :).Nešlo mi o súťaž a už vôbec nie o výhru(mam svoj a tento by putoval akurat ako darček) varechu mám rada a konečne som našla miesto kde môžem uskladňovať svoje recepty:):) dúfam že panie ktorým to vadilo a prišlo nespravodlivé už prekážať nič nebude:)..Prajem pekný deň:)
jozefj
kajusiqq, Blahoželám Zaslúžiš si výhru.
radost
@kajisiqq
úprimne ti výhru prajem...všetkým mladým-tu na VARECHE- držím všetky prsty..zvlášť ty si veľmi aktívna i šikovná...aj @martinis..u ži si to s radosťou a v kuchyni maj pekný deň...:-)
kajusiqq
Ako som spomínala pravidlá su pravidlá:).a výhru nedostanem možno ju dostane 2. v poradí:)....neviem s istotou :)nevadí:).Naozaj ďakujem za pekne komentáre:)
andreac
Milí Varecháči, to, či je vek uverejnený pri nicku užívateľa reálny, nemáme možnosť overovať, takže sa spoliehame len na čestnosť našich užívateľov. S @kajusiqq , sme si celú záležitosť vykomunikovali a za jej snahu ju potešíme nejakým iným spôsobom. S objektívnosťou vyhodnocovania internetových súťaží je vždy problém a aj pri predchádzajúcich súťažiach na Vareche, keď boli zvolené iné kritériá, sa vždy našli hlasy nespokojnosti. Je to pochopiteľné. Preto sa snažíme byť čo najviac objektívni a volíme spôsoby hlasovania, ktoré si môžete aj vy overiť (pri tejto súťaži v rubrike Najviac klikané recepty).
Výhercom ešte raz srdečne gratulujeme a tešíme sa na všetky ďalšie vaše recepty. Redakcia
janger
@redakcia , @andreac , no tak najprv potesite @kajusiqq vyhrou a potom jej ju nedate ;-)? No to by teda bolo...Podla mna je chyba z vasej strany, takze som za to, aby tu cenu teraz na 100% dostala. @kajusiqq , ale ide tu o ine. Nie ze by ti to ludia nedopriali. Prave naopak...Pri vyhlaseni sutaze sa mi moc nepozdavalo, ze preco az od 18 rokov. Ved niekto 17 rocny moze pridat tiez vyborny recept, tak preco by nemohol vyhrat? Ale ked sa uz vypisu pravidla, tak teda potom pravidla su pravidla...Ja ti to doprajem zo srdca, a kazdemu, ci je mlady, ci je starsi. A este podla mna, ak je tema velkonocne jedla, tak by aj recept mal byt trosku velkonocny. Ale to je uz take subjektivne, takze to tazsie posudit...Pri polievkach to uz bude jednoduchsie, polievka je polievka. A este to, ze ocenovat recepty podla klikanosti, tak to tiez nie je velmi objektivne. Ale kolko ludi, tolko nazorov. V kazdom pripade vyhercom blahozelam!
evusik
sa mi páči, že redakcia vyhlási súťaž, určí pravidlá a sama ich nedodrží... @kajusiqq máš môj obdiv, zachovala si sa veľmi pekne, preto súhlasím s @janger aby si tú cenu dostala, veď nie ty si urobila chybu....
alena45
redakcia sa spolieha na čestnosť varecháčov pri zadaní veku, ale už nezohľadňuje čestnosť pri klikaní na spôsob kliká celá rodina každý večer. Preto to nie je objektívne. Myslím, že to aj redakcia vie. Objektívne by to bolo možno, keby z jednej adresy odišiel len jeden klik. Problém je aj v tom, že sa vlastne zobrali do súťaže všetky recepty za mesiac marec, hoci nie je zohľadnená problematika ďalšej podmienky súťaže - veľkonočné. Nakoniec jediná Mojack, čiastočne Ančička s barančekom spĺňajú aj túto požiadavku.
Kajusiqq, dúfam, že si to už pochopila, je to nespravodlivé ako celok, nie to, že si vyhrala práve Ty. Tiež som predtým napísala, že výhercovia za podmienky súťaže nemôžu a tak im prajem tie výhry.
kajusiqq
Podľa mňa redakcia chybu nespravila teda v mojom prípade pretože od začiatku bolo napísane v pravidlách že zúčastený musí mať 18 rokov:).....takže som s tým počítala no s tým klikaním sa mi to tiež veľmi nepáči keďže si rada pozriem akýkoľvek nový recept a niekedy aj viac krát a pri tom sa mi ani nepáči iba ma zaujímaju reakcie naň alebo tak ale tak to je jedno:)
ancicka
Dakujem veľmi pekne za výhru.No ked som si otvorila mail,tak som zistila od adminky,že som vyhrala knížku.Potešila som sa ,aj za ňu som podakovala.Až ked som si otvorila @varechu ,tak som zistila opravu.@kajusik ,je mladá,perspektívna kucharočka,ktorej držím paľce.
Čo sa týka toho klikania,tak to ide cez facebook.Ani sa nečudujem,že kajka mala toľko klikaní,ved je mladá a určite má spústu priateľov na facebooku a tý majú zasa svojích a tak to ide dalej.Ja som tiež dostala väčšinou hlasov asi cez facebook.
Ešte raz dakujem všetkým a dúfam,že s mojími receptami nesklamem nikoho.
alena45
Cez Facebook ? Vlastne som ani nevedela, kde sa to kliká, takže redakcia neuviedla v podmienkach ani to, že by sme mali byť registrovaní na Facebooku. Prečo sa súťaž na Vareche musí robiť cez Facebook ?
Ešte raz hovorím, že výhercom prajem ich ceny, neobjektívnosť je daná už v princípe súťaže.
mojack
Chcem sa aj ja podakovať za vyhru redakcii a hlavne varechačkam , že ich môj recept zaujal. Ćo sa týka podmienok pri súťaži vek ,varecha nie je jediná ktorá si dala podmienku vek od 18 rokov. Asi vedia prečo.
kajusiqq- si šikovná, držím palce a tvojím poledným prispevkom v komentári si ma potešila , že aj napriek tejto situácii ktorá vznikla okolo tvojho veku nezavrieš na túto stránku a budeš pridávať zaujímave recepty. Teším sa a určite aj ostatné varecháčky ...
mojack
...doplním s klikaním na recept.
Ako pisala kajusiqq , recept otvorím a až na konci daný recept ohodnotím či sa mi páči alebo nie. Prave preto každý by mohol dať hlas iba jeden a to na konci by mohla byť kolonka PAČI . Niekedy sa k nemu vrátim len preto aby som sa pozrela na reakcie alebo ako sa tam vzajomne osočuju.Ale tento klik-znovu otvorenie receptu by už do hlasovania nešlo.
Najnovšie zistenie!!!!!!!!! Polievka - Halászlé pre poriadneho chlapa- 25 komentárov a v hodnotení včera druhý. Ku komentárom sa vyjadrovať nebudem..ale o niektorých si myslím svoje.
Jedna otázka: Myslite si že tento recept je až taký dobrý že si ho ľudia toľko otvoria alebo si ho otvoria preto aby si prečitali vzajomné napadanie pisateľov a zabavili sa?
Moja odpoved znie , skôr to druhé.
pampusik
@mojack presne tak ako pises. Ja som na tom recepte bol len dnes uz asi dvadsatkrat. Hovadsky sa bavim na komentaroch a cakam ako to skonci.
evusik
neverím, že sa kliká cez FB, podľa mňa ráta len kliky, t.j. otvorenia receptu, no a tam platí to čo písali dievčence hore výš, otvárame také recepty ktoré sú niečim zaujímaví a to sú často krát tie nie práve najlepšie recepty....
čo sa týka FB, tak pod receptom je predsa odkaz na FB, kliknutím na "Páči sa mi to" sa následne musíte prihlásiť na FB a na Vareche pod receptom sa zobrazí počet ľudí ktorým sa to páči a vlastne ten recept zviditeľníte na FB, takže niekto kto nepozná Varechu a recept uvidí u vás na FB môže naň kliknúť a dostane sa na Varechu... je to taká forma reklamy ale z počtom klikov, čiže zobrazení nemá nič spoločné....
bolo by ale dobré keby sa k tomu vyjadrila redakcia...
ak sa to nedá ináč tak som zato aby každý mohol pridať receptu jeden hlas a dosť, bez ohľadu na počet otvorení....
pivonka
Čo sa týka klikania - už dávnejšie som vyjadrila názor, že objektívne by bolo, koľkokrát je recept zaradený do kuchárskej knihy. Tu by aj odpadlo viacnásobné klikanie z jednej adresy.
pribinacek
Ak zdielate recept z varechy na facebooku, alebo ak ho tam zdiela samotná varecha, má recept väčšiu šancu na výhru. Každé kliknutie na varecháčsky recept aj na inej stránke, nielen na facebooku znamená kliknutie, lebo kliknutím sa otvorí stránka na vareche s dotyčným receptom. Píšem to tak, aby ste to pochopili. Tak sa robí reklama stránke a zvyšuje sa návštevnosť, z čoho stránka profituje.
kajusiqq
Na moju obranu ohľadom facebooku a klikania malokto na mojom facebooku vie že mam niečo spoločne s touto stránkou:)......a suhlasim s @pivonka recept ktorý sa najviac krát ocitne v kuchárskej knihe by sa malo počítať za hlas alebo ako tu bolo spomänute dať "pači sa mi to"
ale už sa nemiešam do tejto diskusie radšej:)
evanaaa
Keď nejde hora k Mohamedovi......prečo sa nemôže posunúť alebo úplne vymazať vek. Tak ako spomenula aj @kajusiqq , na veku a na tom, kto recept pridá, by záležať nedalo, hlavné, že je dotyčný(á) na stránke Varechy a recept spĺňa súťažné kritériá. Je to také nemožné, alebo ide o zákon, ktorý sa nedá zmeniť? A čo sa týka klikania na recepty, som sa už vyjadrila v príslušnej diskusii.
evanaaa
...kto recept pridá, by záležať nemalo - oprava.
alena45
je škoda, že admin vyčkáva a nevysvetlí hneď, ako sa veci majú. Určite to vie najlepšie.
Ak má pravdu @pribinacek , čo asi aj má, tak potom ide len o to klikanie kvôli návštevnosti a lepším cenám za reklamu. Kedysi tu mala súťaž chuť súťaže, i keď ani vtedy neboli všetci spokojní.
Je mi z toho smutno, že v čase, keď viacerí kritizujú padajúcu úroveň Varechy, kvalitní varecháči odchádzajú aj s receptami, tak admini tým, že nechávajú kontroverzné recepty, diskusie, komentáre svojmu osudu, len naháňajú kliky pre lepší biznis. A pritom sú to recepty varecháčov, ktorí investujú do surovín a obetujú svoj čas pri zveľaďovaní tejto stránky.
hviezdickaz
@kajusiqq- dúfam že panie ktorým to vadilo a prišlo nespravodlivé už prekážať nič nebude:) - to vobec nie je o tom, ze by ti niekto zavidel, si mladucke sikovne dievca,len tak dalej :) , skor to bolo mienene na redakciu,ked uz dam nejake podmienky,tak ich dodrzim ( aj ked su dost "cudne" ... zdielam nazor @aleny45 (dnes 21:46) ... bohuzial,tiez uz mam ten pocit ako ona ...
tomas
@alena45 Spomínali sme niekde Facebook? Nie.

To, že niekto v diskusií (nie redakcia) spomenie Facebook, neznamená, že to s ním niečo má.

1. Prečo redakcia "neuviedla v podmienkach registráciu na Facebooku"? Pretože to žiadnou podmienkou nebolo.
2. "Prečo sa súťaž na Vareche musí robiť cez Facebook?" Vôbec sa nemusí.

Napríklad tieto recepty. Prvý mal 11 tisíc otvorení a pár stoviek z Facebooku. Tretí mal dokonca viac otvorení z Facebooku, ako druhý, ale celkový počet bol iný.

To, že si niekto dá recept na svoj Facebook je jeho vec (ale nech by ten človek mal aj príklad poviem 200 kamarátov na facebooku, tak ak víťazný recept mal 11 tisíc kliknutí, tak to, že niekto má 200 priateľov to až tak zásadne neovplyvní). To je rovnaké, ako keď niekto pošle linku na recept emailom 200 priateľom.
tomas
@evusik nejakí ľudia kliknú aj na Facebooku, ale úprimne, ak priemerný človek má napríklad 100 priateľov, a z toho na zdieľaný link klikne v priemere možno 30% priateľov, tak to v zásade veľmi výsledky neovplyvní.
tomas
Ja som bol proti obnoveniu súťaží, lebo som vedel, že sa ľudia budú hádať. Od apríla sa menia pravidlá, a bude sa to hodnotiť podľa "počtu zaradení do Kuchárskej knihy" - tým pádom to nebude mocť "nikto vyklikať", ale hodnotiť budú iba registrovaní varecháči pridaním do kuchárskej knihy. A keď ani to nepomôže, budem za to, aby sme súťaže radšej nerobili vôbec, žiaľ :(
palokuchki
@tomas , to posledne hodnotenie podla poctu pridani do kucharskej knihe registrovanymi varechacmi je vynikajuce.
mariamka
no uz vidim, ze si budem musiet vytvorit v KK priecinok "Sutaz", ked budem chciet hlasovat, lebo vela receptov sa mi sice paci, napadom, spracovanim, postupom, zdrava vyziva, nezvykle suroviny, medzinarodna kuchyna, atd, atd, ale pritom viem, ze varit ich mozno nikdy nebudem :) ale aspon budu pravidla objektivne
mariamka
dodatok: resp. uz takyto recept mam a poznam a tym padom ho nepotrebujem v KK :) ale pridam si ho len kvoli sutazi, lebo vsetkym, ktori su sikovni a daju si tolko namahy ako napr. @kajusikk naozaj fandim, ja len tolko :)
alena45
@Tomas , okrem Facebooku som popísala toho oveľa viac, k čomu si sa nevyjadril. Je jasné, že podmienky súťaže boli od začiatku zadané neobjektívne, a ako vieš, niektorí si vydýchli - mohlo to dopadnúť aj horšie. To, že budú hádky, si mohol očakávať, pričom žiadne zásadné hádky neboli. A v mojom predchádzajúcim komentári som písala aj o tom, že Varechu vytvárajú varecháči a preto si myslím, že si poriadnu súťaž zaslúžia. A nemali by o ňu prísť kvôli tomu, že redakcia nevie nastaviť objektívnejšie hodnotenie.
tetuska
suhlasím s Tebou @tomas , nechcem zle posudzovať násťročných, ale myslím, že nemajú skúsenosti s varením a a tým pádom súhlasím s obmedzením veku... podmienky súťaže budú nastavené dobre tým, že si recepty pridám alebo nepridám do KK... len robte suťaže dalej, fandím Vám, ale nefandím občas ľudom, ktorí tu robia inú politiku, človek chce pomôcť a občas dopadne ako blbec... recepty boli veľkonočné, ved na Veľkú noc sa varí i pečie... chcela som pridať aj ja veľkonočnú praženicu so žihľavou, ale je zima-žihľavu som nenazbierala, takže snád budúci rok... želám veľa úspechov a nech súťaže pokračujú aj nadalej...
mariamka
este k tej vekovej hranici, ja sa naopak priklanam, aby sa posunula nadol, napr. od 15, ved tieto "decka" sa uz napr. ucia v odboroch ako kuchar, cukrar a co sa naucia v skole, tu chcu odprezentovat a podelit sa so svojim pokrokom vo vareni, peceni, su zanieteni a bavi ich to, ja by som to podporila, iba ak je problem v zakonnych podmienkach takychto sutazi, to uz neviem
janka1011
hodnotenie receptov podľa počtu uložení do KK je objektívne a myslím, že už nikto nemusí nad ničím špekulovať...kto chce podporiť nejaký recept v súťaži tak si ho uloží - bez ohľadu na to, či ho plánuje variť alebo nie...
tatranka
@ancicka v prvom rade blahoželám.Výhra je zaslúžená.Až dnes som objavila na Vareche,že sa opäť súťaží aj o ceny.
Nie že by som nesúhlasila s opätovným udeľovaním cien za recepty.No som presvedčená,že zmenou pravidiel budú varecháči spokojní.
Kto má chuť variť a tvoriť recepty ten nekalkuluje s výhrou.
No želám varecháčom v nových krítériach súťaži,veľa zdaru.
tatranka
Ach ospravedlňujem sa,aká som nepozorná !Popriala som za výhru,len imaginárnej priateľke s FB @ancicke.Samozrejme blahoželám aj @kasujiqq ,ktorej fándim a tiež @mojak ,ktorá má veľmi pekné recepty.Toto som ešte chcela dodať.
babidka
Vyhercom srdecne blahozelam , "vyklikali " sa naozaj pekne recepty :-) @kajusiqq sa zachovala ako rozumna inteligentna zena -dama , ma moje uznanie . Myslim , ze hoci by ju vyhra urcite potesila - este viac ju musia tesit tie slova uznania od nas "starsich" :-)Nuz a pokial si pamatam - vzdy a pri kazdej sutazi sa nasli nespokojenci ktori mali iny nazor ako redakcia ci ostatni varechaci na vsetko . Raz vyhravali " stale ti isti", inokedy "boli aj lepsie recepty" ....nuz co . Nazor si moze povedat kazdy . Moj nazor je, ze sutaze by mali byt -len treba najst vhodnu formu , urcit jasne pravidla a potom ich aj dodrziavat .
A na zaver uplne suhlasim s @tatrankou :"Kto má chuť variť a tvoriť recepty ten nekalkuluje s výhrou."
acka22
Ja som sa pridala k Vám iba dnes, hoci som tu bola veľakrát, ale nedalo, nenapísať. Nepoznala som pravidlá súťaže, ale si cením, a to naozaj veľmi, prístup @kasujiqq , ktorá sa naozaj mohla prihlásiť do súťaže napr. pod maminým menom ( A TÁ UŽ URČITE MÁ 18 !!!), urobila to však seriózne a čestne - klobúk dole !
Len by som sa chcela opýtať redaktorov tejto stránky, či náhodou nepozerali minulý víkend Tajomstvo mojej kuchyne Kamily Magálovej, kde piekli dve 17-ročné dievčatá a boli naozaj dobré !?
Určite, každý organizátor si svoje pravidlá určuje sám a je vecou ostatných, či sa prispôsobia alebo nie, nikto nikoho do účasti nenúti, len som sa tak nad tým zamyslela.
Ako učiteľka by som sa určite radšej potešila chutnému koláču od študentky, ako riešeniu nejakého jej prípadu s políciou.
Čo Vy na to ?
kajusiqq
Ďakujem za pekne komentáre:))......a redakcii dakujem za veľmi peknú knihu:)...dnes prišla:)) už sa inšpirujem!:)
andreac
@kajusiqq , sme veľmi radi, že sa Vám výhra páči a tešíme sa na Vaše ďalšie recepty od Vás. Redakcia




 



TOPlist