Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou

sabiik - bez fotkysabiik, 28. júna 2015
Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou
Foto: sabiik

Sladké pokušenie :)

18
porcií
55 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
1 ks
250 g
3 kopcové lyžičky
4 ks
 štipka
Plnka:
1 kg
5 lyžíc
Snehová čiapočka:
5 ks
 štipka
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým a vanilínovým cukrom. Múku zmiešame v miske s kypriacim práškom a ručne po častiach primiešavame k vyšľahanému maslu. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a polovicu bielkov zľahka primiešame do cesta. Za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtky, až kým nevznikne hladké cesto. Na záver zľahka primiešame druhú polovicu snehu z bielkov. Cesto rozotrieme do hladka na menší plech vymastený maslom a posypaný múkov. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

  2. 2

    Plnka: Rebarboru ošúpeme a nakrájame na 1 cm kúsky. Preložíme do misy, pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby z nej cukor vytiahol trpkosť a kyslosť.

  3. 3

    Snehová čiapočka: Z 5 bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh do polotuha. Potom za stáleho miešania pridávame po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh,

  4. 4

    Rebarborový koláč: Cesto po 20 minútach pečenia vyberieme z rúry, rovnomerne naň navrstvíme rebarboru a na vrch sneh z bielkov. Koláč dáme ešte asi na 20 minút do rúry zapiecť, kým nie je sneh zlatistý.

Diskusia k receptu

janara
sneh nie je zlatistý, ale ružový :) koláčik vyzerá veľmi chutne, riešiš teplotu trúby po vložení rebarbory a snehu?
Ja mám ten sneh mäkký,ale tvoj vyzerá chrumkavo
Poraď mi, ako s tým snehom, dakujem
evanaaa
Síce som ešte rebarboru nerobila, ale koláč sa mi páči, takže by som ochutnala, ale tú rebarborku s cukrom by som trochu podusila, ako kompót, ale asi aj pečením zmäkne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia