Plnené kokosky

macusik - fotkamacusik, 18. novembra 2010

tento recept mam od svokry a mojmu manzelovi sa lubil.

20
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

290 g
90 g
190 g
1/2
1/2
Maslový krem:
0.25 l
80 g
1
1
250 g
KOKOSKY:
150 g
60 g
50 g




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny na linicke cesto zmiesame a vypracujeme. Cesto rozvalkame a vykroime koiesk, ktore ukladame na plech a dame piect do rury vyhriatej na 220 stupnou.

  2. 2

    Zmlieka, kryst. cukru, Zlateho klasu a vanilkoveho cukru uvarime puding. Za staleho miesania ho nechame vychladnut, potom zaslahame maslo a dochutime kakaom.

  3. 3

    Kokosky: za staleho miesania nahrievame nad parou krys.cukor, bielka, kokos. Ked je hmota tepla odstavime a nechame vychladnut. Potom lyzickou formujeme na plech male kopy a pecieme pri teplote 150 stupnou, kym sa pekne neodlepia s papiera. Na kolieska, dookola nastriekame kakaovy krem do stredu dame dzem pritlacime kokoskou..Ostatne macame v cokolade

Diskusia k receptu

remcula
No, škoda, obrázek by byl fajn. Líbí se mi to.
katkap
podobný recept robí moja mama ale volá to pieštanské tortičky
fcielka
skoda tej fotky :( ... ale ukladam a este tento vikend vyskusam:)
elisticka
tieto kolaciky su vyborne moja susedka ich piekla na kazdu oslavu musim aj ja vyskusat :-))ukladam......
jeka
dievčatá, nič neskúšajte,ale pečte, sú naozaj dobre podľa mňa ešte lepšie než z cukrárne ,ak mate ríbezľový džem tak ho dajte ,neobanujete,ľahké pečenie a dobrú chuť ,ja som ich skúsila a od vtedy ich musím piecť,lenže ja to robím podľa toh okolko mi zostanie bielok,na jeden bielok davám 3PL cukru a 200 g kokos.múčky.
orchidea
veru, kokosky už jedávame len vtedy, keď ich doma upečiem, lebo u nás ich nikde nevidím, nedajú sa asi kúpiť a tak ich často a hlavne na sviatky pekávam, aj teraz na Vianoce určite budú, robila som ich naposledy na manželove narodeniny pred mesiacom aj som ich odfotila a chcela som dať recept na Varechu, nevyšlo mi to, ale som rada, že už tu je teraz na ne recept
dajanca
Rada by som ich vyskúšala, je to najobľúbenejší zákusok môjho manžela, určite by mal radosť. Len neviem to 1/2 vajíčko sa myslí pol žĺtka a pol bielka, alebo len žĺtok. Cesto na kokosky sa len mieša? Netreba ho šľahať?
50 g kokosu sa mi tiež zdá málo, keď jeka tu uvázda, že na 1 bielok dáva 200 g. A tiež 60 g bielok- treba vážiť?
jeka a orchidea poradíte prosím, keď máte vyskúšané recepty........
nerada by som niečo pokazila. Vďaka
marika21
Svokra ich piekla vždy na všetky sviatky boli vynikajúce. *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia