Paradajkové gnocchi v červenom ragú

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 29. júla 2014
Paradajkové gnocchi v červenom ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Gnocchi:
400 g
1 ks
150 g
80 g
50 g
0,5 šálky
Ragú:
2 ks
1,2 kg
200 g
1 šálka
0,5 l
0,5 šálky
100 g




Postup

  1. 1

    Gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ, nadrobno nasekané sušené paradajky a bazalku. Všetko riadne premiešame, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na štyri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky. V dlaniach z kúskov vytvoríme malé guľôčky, ktoré dotvoríme pritlačením vidličky Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.

  2. 2

    Ragú: Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a zľahka zarestujeme na šalotke. Pridáme čerstvo nasekanú zrolovanú bazalku, soľ, korenie, cukor, červené víno a paradajkové pelaty, 0,5 l vývaru a necháme odpariť. Ochutíme a nakoniec zjemníme maslom.

  3. 3

    Takto pripravené ragú podávame s paradajkovými gnocchi, ktoré zľahka prehrejeme na prepraženom masle.

Diskusia k receptu

eva335
zdravím, vyzerá to naozaj super, chystám sa vyskúšať. Mám však otázku, čo presne sú pelaty a môžem namiesto nich použiť napr. lúpané paradajky od Podravky, tie mám totižto odskúšané a sú vynikajúce?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia