Paradajkové gnocchi v červenom ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ, nadrobno nasekané sušené paradajky a bazalku. Všetko riadne premiešame, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na štyri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky. V dlaniach z kúskov vytvoríme malé guľôčky, ktoré dotvoríme pritlačením vidličky Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
- Ragú: Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a zľahka zarestujeme na šalotke. Pridáme čerstvo nasekanú zrolovanú bazalku, soľ, korenie, cukor, červené víno a paradajkové pelaty, 0,5 l vývaru a necháme odpariť. Ochutíme a nakoniec zjemníme maslom.
- Takto pripravené ragú podávame s paradajkovými gnocchi, ktoré zľahka prehrejeme na prepraženom masle.
|