Paradajkové gnocchi v červenom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ, nadrobno nasekané sušené paradajky a bazalku. Všetko riadne premiešame, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na štyri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky. V dlaniach z kúskov vytvoríme malé guľôčky, ktoré dotvoríme pritlačením vidličky Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
  2. Ragú: Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a zľahka zarestujeme na šalotke. Pridáme čerstvo nasekanú zrolovanú bazalku, soľ, korenie, cukor, červené víno a paradajkové pelaty, 0,5 l vývaru a necháme odpariť. Ochutíme a nakoniec zjemníme maslom.
  3. Takto pripravené ragú podávame s paradajkovými gnocchi, ktoré zľahka prehrejeme na prepraženom masle.