Papriková pochúťka - Zámocká paprika fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 26. augusta 2012
Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept)
Foto: rennatte

Tento druh pochúťky musí byť vždy v našej chladničke. Hodí sa do mäsových jedál, hlavne guláša aj ku klobáse či párkom, alebo len tak Zobraziť celý popisTento druh pochúťky musí byť vždy v našej chladničke. Hodí sa do mäsových jedál, hlavne guláša aj ku klobáse či párkom, alebo len tak na maslový chlieb. Pri tomto recepte spotrebujete všetky krivé, malé a zdeformované papriky zo záhradky, alebo ich kúpite vo výraznej zľave. Prevažovať musí červená paprika, ostatná môže byť zelená, žltá. Dá sa robiť v klasickej alebo pikantnej podobe. Ja som zvolila pikant.

9
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

2 kg
500 g
1 hlavička
5 ks
100 ml
200 ml
50 g
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Papriku, cibuľu, cesnak a feferónky pomelieme a dáme variť. Keď zmes začne vrieť pridáme sladkokyslý nálev (vodu, ocot a deko prevaríme a precedíme). Ďalej varíme za občasného miešania.

    Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    voda sa nám postupne odparuje a zmes hustne. Takto to vyzerá po pol hodine

    Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme olej, varíme ešte aspoň 20-30 minút do požadovanej hustoty. Ak sa vám zdá málo červená môžete pridať lyžičku mletej červenej papriky.

    Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme a pomocou širokého lievika plníme malé poháriky, sterilizujeme pri 100 °C, po dosiahnutí 100-ky odstavíme.

    Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z tejto dávky mi vyšlo 9 pohárikov od detskej výživy

    Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
je vynikajuca,teta ju robievala.Vyborne ,ze si pridala recept,ja som si ho nevypytala a teraz uz je neskoro....dakujem
nonna
Takéto maglajzy mám veľmo rada, najmä musia byť ostré, pikantné. Ukladám do KK. Úspešný kulinársky týždeň prajem!
aroooo
práve čistím papriku a chcem spraviť veľmi podobné podľa @kimla ,ukladám aj toto
tiziana
má krásnu farbu, pekný recept, možno sa mi raz zíde :)
abdul
Je vôbec potrebné sterilizovať ? Asi nie. Podobné nátierky robievam, ale bez sterilizácie. Horúce, priamo z kotla nadávkovať do pohárov, zavrieť a nechať vychladnúť. Ani zabudnutá nátierka z roku 2005 sa nekazí. Je síce trochu tmavšia, asi od oleja, ale chuťovo vynikajúca.
rennatte
dakujem za komentare :-)
@aroooo ,
pozrela som si recept od @kimla , je podobny, moje zlozenie surovin je ako na original zamocku papriku aj s cesnakom a kludne sa moze dat aj kapia a ina farba papriky, ale treba skusat viac receptov a ponechat si ten ktory najviac chuti,
@abdul ,
pozrela som aj tvoj recept... ale ved aj ty natierku sterilizujes a dokonca az 15 minut....
rennatte
vsetko co pripravujem na dlhsie skladovanie sterilizujem len pre tu istotu, aby chytili viecka, necham vybehnut na 100°C a vypnem
evanaaa
Aj ja by som radšej pre istotu sterilizovala. Robila som podobné asi pred dvoma rokmi, ešte mám, ale zdá sa to sladko-slané, neviem ako som dávkovala, podľa čoho tie koreniny. A @renatte , netreba precediť Deko, aby tam neboli guličky korenia?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia