Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tento druh pochúťky musí byť vždy v našej chladničke. Hodí sa do mäsových jedál, hlavne guláša aj ku klobáse či párkom, alebo len tak na maslový chlieb. Pri tomto recepte spotrebujete všetky krivé, malé a zdeformované papriky zo záhradky, alebo ich kúpite vo výraznej zľave. Prevažovať musí červená paprika, ostatná môže byť zelená, žltá. Dá sa robiť v klasickej alebo pikantnej podobe. Ja som zvolila pikant.

9
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Papriku, cibuľu, cesnak a feferónky pomelieme a dáme variť. Keď zmes začne vrieť pridáme sladkokyslý nálev (vodu, ocot a deko prevaríme a precedíme). Ďalej varíme za občasného miešania.
  2. voda sa nám postupne odparuje a zmes hustne. Takto to vyzerá po pol hodine
  3. pridáme olej, varíme ešte aspoň 20-30 minút do požadovanej hustoty. Ak sa vám zdá málo červená môžete pridať lyžičku mletej červenej papriky.
  4. Odstavíme a pomocou širokého lievika plníme malé poháriky, sterilizujeme pri 100 °C, po dosiahnutí 100-ky odstavíme.
  5. z tejto dávky mi vyšlo 9 pohárikov od detskej výživy