Papriková pochúťka - Zámocká paprika (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tento druh pochúťky musí byť vždy v našej chladničke. Hodí sa do mäsových
jedál, hlavne guláša aj ku klobáse či párkom, alebo len tak na maslový chlieb. Pri
tomto recepte spotrebujete všetky krivé, malé a zdeformované papriky zo
záhradky, alebo ich kúpite vo výraznej zľave. Prevažovať musí červená paprika,
ostatná môže byť zelená, žltá. Dá sa robiť v klasickej alebo pikantnej
podobe. Ja som zvolila pikant.
Postup
- Papriku, cibuľu, cesnak a feferónky pomelieme a dáme variť. Keď zmes začne vrieť pridáme sladkokyslý nálev (vodu, ocot a deko prevaríme a precedíme). Ďalej varíme za občasného miešania.
- voda sa nám postupne odparuje a zmes hustne. Takto to vyzerá po pol hodine
- pridáme olej, varíme ešte aspoň 20-30 minút do požadovanej hustoty. Ak sa vám zdá málo červená môžete pridať lyžičku mletej červenej papriky.
- Odstavíme a pomocou širokého lievika plníme malé poháriky, sterilizujeme pri 100 °C, po dosiahnutí 100-ky odstavíme.
- z tejto dávky mi vyšlo 9 pohárikov od detskej výživy