Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 12. novembra 2011 19:34Ďalšie jeho recepty

Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.

Suroviny

40
porcií
60
minút
príprava
15-20
minút
na 160-170 °C

Postup prípravy receptu

Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 1

Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy. Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2

Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3

Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4

Na to slivky a ribezle.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

Pripravíme posýpku,
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • akeber, 13. novembra 2011 o 08:17
    vyzerá skvele... jednoduchý , nenáročný tie sú najchutnejšie :-))


  • diabambulka, 13. novembra 2011 o 08:45
    mňam, pravá klasika, krásny, voňavý a šťavnatý koláčik výborný aj na raňajky s bielou kávou :-)


  • tinca, 13. novembra 2011 o 10:19
    @ancicka kysnutý je naj.. máš ho vydarený


  • tatranka, 13. novembra 2011 o 13:41
    Tento koláčik je v lete u nás veľmi často na stole.Je to vďačný,šťavnatý koláčik.


  • danculka, 13. novembra 2011 o 14:05
    Super koláčik...


  • astheart, 13. novembra 2011 o 14:17
    Miluju s třešněma a vůbec mi nevadí vyplivovat pecky. I když před léty jsem si koupila odpeckovávač a super se s ním zbavuje třešně pecek! Doporučuji. Ale nejlepší je zajet si pro něj do Polska, je tam mnohem levnější......


  • janger, 13. novembra 2011 o 15:51
    Tak to si chlapi iste pochutili!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • ancicka, 13. novembra 2011 o 16:26
    @dakujem za milé komentáre.
    @janger ,tak to máš pravdu,že hej.


  • ola111, 13. novembra 2011 o 19:40
    Takéto kysnuté sú fajné,pekný ho máš.


  • cica2, 16. novembra 2011 o 16:17
    tieto koláče sú vždy u nás vítané, krásne sa ti vydaril:)


  • domasa, 18. novembra 2011 o 17:31
    Prosím ťa napíš na koľko stupňov sa má piecť v teplovzdušnej rúre a asi priblžne ,ako dlho.


  • ancicka, 19. novembra 2011 o 08:51
    Ja mám obyčajnú elektrickú rúru a neviem ako sa pečie v teplovzdušnej.Ja mám taký dojem,že asi dlhšie a pri vyžšej teplote,asi na 180 °C.Pri tomto type koláča,treba dať pozor na spodok koláča.Treba si nadvihnúť vidličkou a pozrieť na spodok ,ked je pekný upečený tak vyberám a aj na bokoch to je vidno ,lebo kraje sú pekné upečené.Treba to pri pečení odsledovať.Ja to takto robím .


  • domasa, 19. novembra 2011 o 13:09
    Ďakujem,už idem na to,aby si mladí pochutali,keď prídu zo západu.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist