Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 12. novembra 2011 19:34Ďalšie jeho recepty

Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.

Suroviny

40
porcií
60
minút
príprava
15-20
minút
na 160-170 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy. Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Na to slivky a ribezle.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravíme posýpku,
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

7

a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • akeber, 13. novembra 2011 o 08:17
    vyzerá skvele... jednoduchý , nenáročný tie sú najchutnejšie :-))


  • diabambulka, 13. novembra 2011 o 08:45
    mňam, pravá klasika, krásny, voňavý a šťavnatý koláčik výborný aj na raňajky s bielou kávou :-)


  • tinca, 13. novembra 2011 o 10:19
    @ancicka kysnutý je naj.. máš ho vydarený


  • tatranka, 13. novembra 2011 o 13:41
    Tento koláčik je v lete u nás veľmi často na stole.Je to vďačný,šťavnatý koláčik.


  • danculka, 13. novembra 2011 o 14:05
    Super koláčik...


  • astheart, 13. novembra 2011 o 14:17
    Miluju s třešněma a vůbec mi nevadí vyplivovat pecky. I když před léty jsem si koupila odpeckovávač a super se s ním zbavuje třešně pecek! Doporučuji. Ale nejlepší je zajet si pro něj do Polska, je tam mnohem levnější......


  • janger, 13. novembra 2011 o 15:51
    Tak to si chlapi iste pochutili!


  • ancicka, 13. novembra 2011 o 16:26
    @dakujem za milé komentáre.
    @janger ,tak to máš pravdu,že hej.


  • ola111, 13. novembra 2011 o 19:40
    Takéto kysnuté sú fajné,pekný ho máš.


  • cica2, 16. novembra 2011 o 16:17
    tieto koláče sú vždy u nás vítané, krásne sa ti vydaril:)


  • domasa, 18. novembra 2011 o 17:31
    Prosím ťa napíš na koľko stupňov sa má piecť v teplovzdušnej rúre a asi priblžne ,ako dlho.


  • ancicka, 19. novembra 2011 o 08:51
    Ja mám obyčajnú elektrickú rúru a neviem ako sa pečie v teplovzdušnej.Ja mám taký dojem,že asi dlhšie a pri vyžšej teplote,asi na 180 °C.Pri tomto type koláča,treba dať pozor na spodok koláča.Treba si nadvihnúť vidličkou a pozrieť na spodok ,ked je pekný upečený tak vyberám a aj na bokoch to je vidno ,lebo kraje sú pekné upečené.Treba to pri pečení odsledovať.Ja to takto robím .


  • domasa, 19. novembra 2011 o 13:09
    Ďakujem,už idem na to,aby si mladí pochutali,keď prídu zo západu.


  • milanblaho1, 29. septembra 2014 o 19:40
    super kolác...toto sú tie koláce , ktoré ma vzdy vrátia do detstva...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kopaničiarska karmina
Karmina s karom nemá nič spoločné. Na kopaniciach je karmina zabíjačkovou hostinou.

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist