Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 12. novembra 2011 19:34Ďalšie jeho recepty

Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.

Suroviny

40
porcií
60
minút
príprava
15-20
minút
na 160-170 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy. Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Na to slivky a ribezle.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravíme posýpku,
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

7

a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • akeber, 13. novembra 2011 o 08:17
    vyzerá skvele... jednoduchý , nenáročný tie sú najchutnejšie :-))


  • diabambulka, 13. novembra 2011 o 08:45
    mňam, pravá klasika, krásny, voňavý a šťavnatý koláčik výborný aj na raňajky s bielou kávou :-)


  • tinca, 13. novembra 2011 o 10:19
    @ancicka kysnutý je naj.. máš ho vydarený


  • tatranka, 13. novembra 2011 o 13:41
    Tento koláčik je v lete u nás veľmi často na stole.Je to vďačný,šťavnatý koláčik.


  • danculka, 13. novembra 2011 o 14:05
    Super koláčik...


  • astheart, 13. novembra 2011 o 14:17
    Miluju s třešněma a vůbec mi nevadí vyplivovat pecky. I když před léty jsem si koupila odpeckovávač a super se s ním zbavuje třešně pecek! Doporučuji. Ale nejlepší je zajet si pro něj do Polska, je tam mnohem levnější......


  • janger, 13. novembra 2011 o 15:51
    Tak to si chlapi iste pochutili!


  • ancicka, 13. novembra 2011 o 16:26
    @dakujem za milé komentáre.
    @janger ,tak to máš pravdu,že hej.


  • ola111, 13. novembra 2011 o 19:40
    Takéto kysnuté sú fajné,pekný ho máš.


  • cica2, 16. novembra 2011 o 16:17
    tieto koláče sú vždy u nás vítané, krásne sa ti vydaril:)


  • domasa, 18. novembra 2011 o 17:31
    Prosím ťa napíš na koľko stupňov sa má piecť v teplovzdušnej rúre a asi priblžne ,ako dlho.


  • ancicka, 19. novembra 2011 o 08:51
    Ja mám obyčajnú elektrickú rúru a neviem ako sa pečie v teplovzdušnej.Ja mám taký dojem,že asi dlhšie a pri vyžšej teplote,asi na 180 °C.Pri tomto type koláča,treba dať pozor na spodok koláča.Treba si nadvihnúť vidličkou a pozrieť na spodok ,ked je pekný upečený tak vyberám a aj na bokoch to je vidno ,lebo kraje sú pekné upečené.Treba to pri pečení odsledovať.Ja to takto robím .


  • domasa, 19. novembra 2011 o 13:09
    Ďakujem,už idem na to,aby si mladí pochutali,keď prídu zo západu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist