Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.

40
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
  2. Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy. Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
  3. Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
  4. Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
  5. Na to slivky a ribezle.
  6. Pripravíme posýpku,
  7. a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.