Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.
40 porcií |
60 minút príprava |
15-20 minút na 160-170 °C |
Postup
- Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
- Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy.
Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
- Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
- Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
- Na to slivky a ribezle.
- Pripravíme posýpku,
- a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.