Kuracie prsia so zelerovo-hruškovým šalátom

edith - fotkaedith, 6. júna 2014
Kuracie prsia so zelerovo-hruškovým šalátom
Foto: edith

U nás doma je pravidlom, že ku každému mäsu sa podáva šalát. No a kuracie prsia ( na prírodno alebo grilované ) si ho Zobraziť celý popisU nás doma je pravidlom, že ku každému mäsu sa podáva šalát. No a kuracie prsia ( na prírodno alebo grilované ) si ho vyslovene žiadajú. Sú tri druhy šalátov , ktoré robím stále rovnako a nedám na ne dopustiť. Toto je jeden z nich a som na neho hrdá :-) nakoľko všetci čo ho ochutnali ho vychválili a pýtali recept. Tak prajem dobrú chuť.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
4 ks
1 - 2 ks (štipľavá)
 (BIO) na obalenie kuracích pŕs
180 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, umyjeme a narežeme na tenšie filety, ( neklepeme ). Osolíme a z každej strany obalíme v humus prášku, pokiaľ nemáte použite špaldovú alebo normálnu múku ). Takto pripravené opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Necháme ich v miske prikryté kým si nachystáme šalát.

  2. 2

    Zeleninu t.j. zeler, hrušky, kapustu a feferónku si očistíme, umyjeme a môžeme nakrájať ručne na tenké plátky ale lepšie je dať postrúhať všetko naraz na elektr. /mixéri, kto ako má možnosť. V dnešnej dobe sú tak dokonalé nástavce že vám to rozseká za 1 minútu a nemáte starosti :-). Všetko dáme do hlbšej misky a polejeme olivovým olejom a trocho balsamica. Pridáme čierne korenie, soľ, obe horčice každú po 1 PL a nakoniec vlejeme biely jogurt a primiešame vlašské orechy.

  3. 3

    Šalát môžeme nechať odležať v chladničke ale nie je to potrebné. Podávame s kuracími prsiami ktoré sme si už pripravili vopred :-) Myslím že inú prílohu k tomu nie je treba. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

denyany
Šalát môže byť vynikajúci, určite vyskúšam. Ale chcem sa spýtať, či výsledná chuť nie je veľmi štipľavá. Feferónky takmer nepoužívam, ale ak tam majú byť, tak pridám, len v menšom množstve, asi.:-)
1x edith
pusta
toto je úžasný recept, chuťovo vynikajúco zladený (y)
nepotrebuje iný komentár - 5*
dakujem a ukladám.
1x edith
edith
Feferonky davam pretoze u nas milujene stiplave ...kazdy si moze pridat tolko kolko znesie :-) trochu stiplaveho si ale tento salatik pyta
safran
vyskúšam šalát s čerstvou čili papričkou, dobrý počin :-) 5*
1x edith
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
ešte by som poprosila tie ďalšie dva šaláty, ktoré robíš, o ktorých si písala. Dnes skúsim ten s hruškami.
1x edith
edith
Jeden z tych salatov je; s melónom sladkým :žltý a červený, jarná cibuľka , zeler, prosuito, limetková šťava a posekané opražené mandle...
Druhy z tych salatov je zeler, mrkva, granatove jablká, (ak jie su daju sa ajnklasicke ) trocha medu, limetkova stava, a na posyp rovnako mandle sekane prazene...
A este mam jeden salat ktory som robila nedavno a to avokado, paradajky, rukola, varene vajicka,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia