Kuracie prsia so zelerovo-hruškovým šalátom

Autor receptu: edith

U nás doma je pravidlom, že ku každému mäsu sa podáva šalát. No a kuracie prsia ( na prírodno alebo grilované ) si ho vyslovene žiadajú. Sú tri druhy šalátov , ktoré robím stále rovnako a nedám na ne dopustiť. Toto je jeden z nich a som na neho hrdá :-) nakoľko všetci čo ho ochutnali ho vychválili a pýtali recept. Tak prajem dobrú chuť.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme a narežeme na tenšie filety, ( neklepeme ). Osolíme a z každej strany obalíme v humus prášku, pokiaľ nemáte použite špaldovú alebo normálnu múku ). Takto pripravené opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Necháme ich v miske prikryté kým si nachystáme šalát.
  2. Zeleninu t.j. zeler, hrušky, kapustu a feferónku si očistíme, umyjeme a môžeme nakrájať ručne na tenké plátky ale lepšie je dať postrúhať všetko naraz na elektr. /mixéri, kto ako má možnosť. V dnešnej dobe sú tak dokonalé nástavce že vám to rozseká za 1 minútu a nemáte starosti :-). Všetko dáme do hlbšej misky a polejeme olivovým olejom a trocho balsamica. Pridáme čierne korenie, soľ, obe horčice každú po 1 PL a nakoniec vlejeme biely jogurt a primiešame vlašské orechy.
  3. Šalát môžeme nechať odležať v chladničke ale nie je to potrebné. Podávame s kuracími prsiami ktoré sme si už pripravili vopred :-) Myslím že inú prílohu k tomu nie je treba. Dobrú chuť.