Kuracie prsia - Čína po našom

alextv - fotkaalextv, 21. novembra 2009
Kuracie prsia - Čína po našom
Foto: alextv
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 balík




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút potom prilejeme olivový olej a necháme ich tak nech sa odležia. Makaróny prelomíme na polovicu a uvaríme ich v osolenej vode.

  2. 2

    Mrkvu, cibuľku, zeler a čínsku kapustu nastrúhame na tenké lupienky, najlepšie sa mi to darí škrabkou na zeleninu. Odležané kuracie prsia vložíme na panvicu, krátko opražíme. Podlejeme vodou a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ak je mäso hotové na záver pridáme zeleninu asi na 3 minúty aby sa veľmi nesparila a ostala chrumkavá a zahustíme solamylom.

  3. 3

    Podávame s čímkoľvek chcete - my sme dnes dostali chuť na MAKARÓNY. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

svetluskkaa
Cinu robim velmi rada a uz pri citani vidim ze to bude urcite dobre a urcite vyskusam
michalson
..ahoj..konečnie niekto kto nepoužíva do čínskeho pokrmu worchestrovu omáčku:-)) v poslednej dobe je to môd,trend.. je to asi ako,,bryndzové halušky z múky"!!
babidka
chcem k tomu dodat , ze ked je panvica dostatocne rozohriata / a to by mala !/ tak to masko netreba podlievat a dusit . Ono je naozaj velmi rychle pripravene . Cinania to robia tak , ze maso rychle oprazia , potom ho daju na sitko a tak oddelia stavu od masa .Potom v tej istej panvici naozaj narychlo pripravia zeleninu aby bola chrumkava a nestratila svoju chut a na zaver primiesaju uz pripravene maso a pridaju stavu . Chodievam do Ciny na dlhsie navstevy k dcere a dost som sa naucila od cinskych kucharok . Su naozaj velmi flexibilni a su schopni uvarit a zjest takmer vsetko . Michalson ma pravdu s tym primiesavanim ingrediencii .niekto ich zmiesava hlava -nehlava. Podobne slova ako on pouzila nasa dcera, ked si manzel chcel do akehosi jedla pridat sojovu omacku a ta tam vobec podla kuchara nepatrila . Vraj to ako keby si na bryndzove halusky nalial Cinan kecup .
makepeaca
Recpt naozaj vyzerá dobre.Keď sa však použije panvica wok, tak Tepelná príprava v panvici wok, ktorú používam aj Ja trvá veľmi krátko a určite nie 20 minút. Mäso je sa mozrejme dopredu naložené(aspoň na noc do chladničky) a aj táto skutočnosť vedie k tomu, že teplená príprava je rýchlejšia a navyše do mäsa preniknú vône a chute korenín.
makepeaca
Recept naozaj vyzerá dobre.Keď sa však použije panvica wok,ktorú používam aj Ja ,tak tepelná príprava trvá veľmi krátko.Určite netrvá 20 minút. Mäso je samozrejme dopredu naložené(aspoň na noc do chladničky) Aj táto skutočnosť vedie k tomu, že príprava pokrmu je rýchlejšia a navyše do mäsa preniknú vône a chute korenín.
najmajko
Je jedno super korenie od Maspony a tam zo zadnej strany je super recept. Odporúčam vyskúšať ja to robím už asi rok a do toho čínske ryžové rezance. Dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia