Krehký rebarborový koláč

diabambulka - fotkadiabambulka, 23. februára 2012

Výborná kombinácia tvarohu, rebarbory a kakaa :-) Koláčik nielen na nedeľu ku kávičke...

40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto :
600 g
250 g alebo smetol
200 g
3 ks
1 ks
1 PL
Tvarohová plnka :
500 g
2 ks
5 PL
1 ks
Ďalšie suroviny :
600 g olúpaná- nakrájaná na malé kocky
1 a 1/2 PL
1/2 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Cesto : Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme rovnomerne tvarohovú plnku a rovnomerne rozložíme rebarboru ( ja som použila mrazenú a tak som ju najskôr chvíľku povarila vo vode s cukrom, precedila a zbavila prebytočnej vody ) . Posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Druhú polovicu cesto rozvaľkáme rovnako ako prvé cesto, prenesieme na rebarboru a popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečieme 40 minút. Po vychladnutí pokrájame a jemne pocukrujeme. Tvarohová plnka : Tvaroh rozmiešame s cukrom a žĺtkami. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do tvarohu.

  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

korbacik
... robievam ho v lete. Je výborný. Len ja dám na spodok cesto, naň rebarborovú plnku a na vrch sneh. Škoda, že si ho nemôžem upiecť aj teraz:)
diabambulka
korbacik ahoj, ja mám toľko rebarbory v mraze, že je na čase ju minúť:-) a tento koláčik sa u nás doma spapal raz, dva, tri...bola to príjemná zmena :-)
tykadielko
@diabambulka ,ani si nevieš predstaviť,ako ja zbožňujem rebarboru - moja teta tento koláčik pečie úplne inak, tvoj musí byť ľahký a šťavnatučký...ďakujem za receptík , veľmi sa mi páči aj kombinácia s tavrohom....mňam :-)
cica2
ahoj@diabambulka ako to všetko stíhaš popri bábätku? Si velmi šikovná a spravila si ďalší krásny koláčik :-)



korbacik
@diabambulka , pošlem Ti adresu:))))) Fakt ju môžem zamraziť ? Bála som sa, že z toho bude kaša, ale rada si dám poradiť. Díky...
diabambulka
korbacik, jasné že môžeš rebarboru zamraziť, jednoducho ju iba očistíš, nakrájaš a ja ju dám do sáčkov tak po pol kilečku, alebo ju zamrazím na plechu, aby zamrol každý kúsok osobitne a potom ju môžem mraziť vo väčších balíkoch a podľa potreby len odsypem :-))) no aj by som ťa pozvala na ten rebarborový koláčik, len už mi zostal iba plech na umytie :-))) na budúce...
diabambulka
tykadielko :-) ahoj no naozaj tento koláčik nemá chybu, môj synček si myslel, že som do vnútra dala jablká, lebo rebarbora sa vlastne pripravuje podobne-vanilkový a škoricový cukor :-) a je výborná, šťavnatá, skús a dones tvojej tete :-D
izabella929
krásny koláčik, rebarboru mám nasadenú, len čo začne rodiť, vyskúšam.-)
klaura
aj ty máš koláčik veľmi pekný ... pekávam ho dosť často ... lahodný tvaroh a tá rebarbora jeho chuť príjemne osvieži ... je proste skvelý .... :)))))
astheart
Rebarboru miluju. Kdysi jsme měli na zahradě krásnou a dělaly se buchty, kompoty.... Teď už zahradu nemáme a ta kupovaná se mi zdá už zvadlá. Ale každý rok přemluvím nějakou známou, co má zahrádku, a nějakou vždycky dostanu...:) Ukládám, upeču.
betka33
tento kolacik je fakt dobrucky podaril sa, dakujem za recept, na druhy den bol fajn makkucky, ja som na male kocky krajala, mala som ho vysoky, lebo plech som mala maly.dakujem je v KK