Krehký rebarborový koláč s tvarohom

Krehký rebarborový koláč s tvarohom
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 9. mája 2010 20:05Ďalšie jeho recepty

Začína sezóna rebarbory, tak ponúkam na inšpiráciu ...

Suroviny

8-10
porcií
20
minút
príprava
35-40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Tvaroh ochutíme vanilkovým cukrom, pridáme vajce a premiešame. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky. Ja som použila asi 1 kg, ale keď máte menej vôbec to nevadí ...

2

Prvé cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Natrieme tvarohovú plnku a na ňu vrstvíme rebarboru. Tú podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom (kto má rád kyslejšie koláčiky dá cukru menej a naopak), a mletou škoricou. Rozvaľkáme druhé cesto a prikryjeme rebarboru. Popritláčame a popicháme vidličkou.

3

Pečieme pomaly na 180 stup. neviem presne určiť čas, ale aby koláčik získal zlatovú farbu. Krájame vychladnuté posypané práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 9. mája 2010 o 20:55
    Vyzerá fantasticky...už len tú rebarboru zohnať :-)


  • klaura, 9. mája 2010 o 21:18
    @cistinka : v každej správnej záhrade ... :)
    alebo babky trhovníčky donesú ...


  • michsamant, 9. mája 2010 o 21:28
    Uzasna fotka!!!!! Rebarborovy so este nejedla.


  • klaura, 9. mája 2010 o 21:50
    Miška, môžeš použiť aj jablká, egreše ... a určite aj exotické druhy ovocia :)


  • babav, 9. mája 2010 o 22:20
    Ten musi byt lahodny,urcite vyskusam!


  • evas13, 10. mája 2010 o 06:17
    To je dobrota,mňam. Už je vKK.


  • stefani11, 10. mája 2010 o 07:56
    Vyzerá veľmi dobre určite ho vyskúšam,rebarbory mám na záhradke dosť,tak už len upiecť.


  • jerica, 10. mája 2010 o 09:08
    Koláčik z rebarbory, osvieži viac ako jablko. Už je v KK.


  • alexdidi, 10. mája 2010 o 10:49
    zbožňujem rebarboru a tiež staré dobré "hnetené" koláčiky + tvaroh, výborná kombinácia...ukladám do KK a určite vyskúšam, len nech už je tu rebarbora...


  • babidka, 10. mája 2010 o 14:02
    @klaura , tak teraz si vypocula moje myslienky a velmi potesila :-)moja rebarbora bude tak akurat koncom tyzdna a prave som rozmyslala nad tym , ze by niekto mohol prist s niecim , co som z nej este nerobila :-) kombinacia s tvarohom moze byt velmi dobra , urcite ten kolacik upeciem :-))))


  • klaura, 10. mája 2010 o 16:51
    @babidka , napíš, ako ti chutil :)


  • jerica, 12. mája 2010 o 15:08
    Mám jednu otázku, rebarboru dusíš až kým nie je kaša? Alebo ju dávaš pokrájanú a na to dáš cukor.
    Ďakujem.


  • klaura, 12. mája 2010 o 18:58
    @jerica : rebarboru som dala nakrájanú na kúsky, surovú. Tým že sa pomaly pečie na tých 180 st. tak sa dostatočne udusí a je mňammmm. :)


  • stefani11, 17. mája 2010 o 10:41
    V sobotu som piekla tento koláč.Je veľmi dobrý všetkým nám chutil.S tým tvarohom je to veľmi dobrý nápad.Ďakujem za recept je to naozaj mňammm. :)


  • klaura, 17. mája 2010 o 15:15
    @stefani11 : som rada, že vám chutil ... :) a ďakujem za ... čo ... za kladnú referenciu :)))


  • goe, 29. mája 2010 o 18:56
    Dnes som kúpila rebarboru a koláč vyskúšala. Bol výborný. Skúšala som aj iné recepty z rebarbory, ale tento je najlepší.


  • klaura, 30. mája 2010 o 14:49
    @goe : ďakujem :)


  • siskam, 15. júla 2011 o 13:17
    Laura, chcem sa Ti poďakovať za vynikajúci recept. Ten koláč som dnes robila a je ozaj skvelý, krehký ako píšeš a osviežujúci. Iný z rebarbory už ani nebudem skúšať. Ďakujem.


  • klaura, 15. júla 2011 o 22:04
    @siskam , ani nevieš, ako si ma potešila ... som veľmi rada že sa ti vydaril a že chutil ... :)


  • salinka, 12. apríla 2012 o 22:16
    Musim sa a samozrejme v prvom rade teba, pochvalit. Piekla som tvoj kolacik, pouzila som mrazenu rebarboru. Vsetkym naozaj velmi chutil. Ta kombinacia s tvarohom zjemnila vyraznu chut rebarbory. Dakujem pekne za recept, mozem len odporucat.


  • klaura, 13. apríla 2012 o 21:03
    @salinka ďakujem za pochvalu ... :)


  • cordis, 10. júla 2014 o 15:35
    skusila som a bol vyborny!!!! :)


  • klaura, 10. júla 2014 o 21:53
    @cordis ďakujeeeeeem .... :)
    som rada, že pochutilo ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist